Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Propuneri achizitii de grup si proiecte DIY (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Propuneri-achizitii-de-grup-si-proiecte-DIY)
+---- Thread: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! (/Thread-Cafea-verde-comanda-de-grup-pe-dos)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 14-06-2018

Ok, atunci deschid eu cutia pentru luna Iulie cu Ethiopia Rocko Mountain Reserve Natural Process - 3kg.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 14-06-2018

Nu e musai sa fie iulie, cum am mai scris anterior, voiam sa fac un clasament si sa comand in avans, sa am stoc aici pentru cele mai solicitate.
Intre timp l-am facut, pentru cafele recente, comenzi de anul acesta doar, si acestea ar fi:
33 kg - 20% - El Salvador diverse ferme
23 kg - 14% - Java Jampit 
18 kg - 11% - Nicaragua finca limon natural
15 kg -  9% - Brazil EcoAgricola, Serra Do Cabral Red Catuai Pulped Natural CoE
13 kg -  8% - Ethiopian Kochere Yirgacheffe G1 Fully Washed  
10 kg -  6% - Colombian Fairfield Guillermo Manjarrez   

Restul, diverse alte varietati, nu putine, au sub 3% fiecare
Cam in maxim doua saptamani o sa dau comanda asta, daca nu se infige pana atunci altcineva.
In ambele cazuri, esti in fruntea listei cu ce ai comandat mai sus.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 14-06-2018

(14-06-2018, 13:01)Laddu Wrote: Ok, atunci deschid eu cutia pentru luna Iulie cu Ethiopia Rocko Mountain Reserve Natural Process - 3kg.

Cafeaua procesata natural e dificil de prajit chiar si pe prajitoare comerciale.

Eu ti-as recomanda o cafea spalata, preferabil America de Sud/Centrala fiindca marja de eroare e ceva mai mare.

Nu am stiut, o sa tin cont pe viitor, momentan ramane asa comanda, nu ma mai sucesc.

...

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Danielu - 19-06-2018

Am pierdut iarasi trenul, pt data viitoare pt Bucuresti, puneti-ma si pe mine va rog cu 2 kg, o cafea ce se prajeste mai usor pt incepatori.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 19-06-2018

Grea definitie ... :)
Ce masina ?

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 19-06-2018

Pe forumul englez lumea lauda si pachetul misterios:

https://www.coffeecompass.co.uk/collections/roasted-origin-coffee/products/mystery-coffee-mark-8-1kg?variant=10068353908779

La 13 lire kg de cafea prajita, mai merita sa-ti bati capul cu prajitul acasa? Rolleyes

Sigur, pot aduce si asa ceva, daca sunt cereri, dar nu imi asum strambaturi din nas... :) mystery vrei, de aia vei avea parte :)
Cu transport vine cam 80 lei kg.

dev, asa cum s-a subliniat in alte topice, majoritatea celor care parjesc acasa din pasiune pun factorul pret pe undeva pe la ... al treilea crack :)

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 19-06-2018

Am zis in ideea ca mai citesc si ne-prajitori toipcul asta...

La noi cu 80 de lei pe kg poate iei ceva prajita de vreo cateva luni, mai de la fundul sacului.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - baloozzy - 19-06-2018

Nu de astfel de postări avem nevoie pe forum.

Mai curand as vedea asta materializata ca in topicul "prajire pro-bono".
Cred ca ai putea gasi amatori sa iti prajeasca cu 80, si nu va fi mystery ce vei primi...

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - radudani - 19-06-2018

chiar asa, cati prajesc acasa din pasiune si cati sunt o majoritate dintre acestia?
un 'Recensământ home-roasteri', cam anemic de altfel, de acum cativa ani, numara cu greu ceva pana in 20 de 'pasionati'... sau macar de amatori de cafea verde; nu pentru cure de slabire (?)

mai are cineva impresia mea (pesimista, ce mai!) ca tot ce se vinde cafea verde la noi e tot mai proasta si tot mai putini sunt cei ce o vand?! si sigur, tot mai scumpa si mai veche etc.
concret, pentru o cafea verde din care sa scoti ceva baubil, trebuie sa dai cam 60-80 lei/Kg... deci te costa, prajita, cca. 85 lei/Kg!

si totusi prajesc acasa!
cand beau ceva gata prajit, e vorba de comerciale de calitate, aduse recent, din afara...
si nu mai prajesc demult din 'pasiune', nu, e vorba de convenabilitate/comoditate, de convenience (asa cum spuneam si de Sette aceea...): am cand doresc o cafea proaspat prajita si prajita asa cum doresc eu... si nu, nu e vorba de cafeaua ce mi-o doresc, ci de cafeaua ce mi-o pot permite... Smile

sorry renatoa pentru poluare thread... Smile

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Lyvyoo - 19-06-2018

(19-06-2018, 16:46)radudani Wrote: mai are cineva impresia mea (pesimista, ce mai!) ca tot ce se vinde cafea verde la noi e tot mai proasta si tot mai putini sunt cei ce o vand?! si sigur, tot mai scumpa si mai veche etc.

Probabil te referi la cafeaua verde la care au acces pasionatii de home roasting, nu la cafeaua verde la care au acces prajitoriile, caci au inceput sa vina inclusiv reprezentantii (indirecti) ai plantatiilor pe aici, 3 traderi fiind prezenti doar anul asta.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - radudani - 19-06-2018

(19-06-2018, 16:55)Lyvyoo Wrote: ... Probabil te referi la cafeaua verde la care au acces pasionatii de home roasting, nu la cafeaua verde la care au acces prajitoriile... 

da, sigur, ca de ei facem vorbire :)

probabil va apare un negustor angrosist de cafea verde la noi (sunt deja destui, dar orientati pe horeca si robuste), care sa aiba un sector bine conturat, de cafea verde pentru prajit acasa! asa cum incepuse sa injghebe Cortina....
sigur, respectivul negustor ar trebui sa aiba si destula competenta ca sa inteleaga si la ce se foloseste cafeaua de calitate/specialitate :)

Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 19-06-2018

Calitatea costa, indiferent cine o comercializează.

Sunt prăjitorii de renume, din afara României, care vând verde, dar la un preț ce se apropie de cafeaua prăjită mai ieftina de la noi. La noi prajitoriile consacrate nu prea vând cafea verde sau o fac la un preț apropiat de prăjită.

Inițiativa lui Renato e demnă de toată lauda fiindcă aduce un produs de calitate la un preț corect. Păcat că e singurul.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 19-06-2018

Mai trece-ma suplimentar cu 3kg de Java Jampit ca sa am sa alternez :)

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - scientist - 24-06-2018

Renatoa, daca aveti ceva stoc, vreau sa cumpar 6 kg.  Am fost incantat de  Colombian Fairfield Guillermo Manjarrez. Multumesc.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 24-06-2018

Ai scris la timp, finalizam cutia pentru maine :)
Nimic stoc, deci tot Columbia asta? Sau altceva? sau si-si ?
Mai am 10 kg nerevendicate, in care pot pune orice, acum am pus Tanzania si Costa Rica naturala.

Puteti pune combinat, la alegerea Dumneavoastra. Mai puteti adauga 2 kg de oricare. Eu personal as opta pentru ceva cu aciditate, florala. Intrucat nu le cunosc caracteristicele, ma las pe mana Dumneavoastra stiind ca aveti mana buna.

Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 24-06-2018

Vreau și eu 2 kg de ceva naturala care să nu fie Brazilia.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 24-06-2018

Atunci acea costa rica se imparte intre voi...

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - pablito - 24-06-2018

Salut, mai pot lua si eu 2-3 kg? As prefera sa fie din 2-3 sortimente diferite, daca nu am cu cine sa impart, poate fi orice(Costa Rica mai sus-pomenita, Brazilia, Etiopia, etc.), merg pe mana ta Renato. Multumesc.

Saru'mana !!!

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 29-06-2018

Care e situația cutiei actuale? As vrea sa mai pun 3kg de peru el Horcon la coipa. Deci comanda mea arata asa:
Ethiopia Rocko Mountain Reserve Natural Process - 3kg
Java jampit 3kg
Peru el Horcon la coipa 3kg

Eventual poate poți pune și o actualizare de preturi, dacă sunt schimbări semnificative.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 29-06-2018

Ai avut noroc, a picat la fix modificarea, ca sa tragem ultimul scotch pe cutie...
Luni pleaca.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 29-06-2018

Excelent. Mulțumesc.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 16-07-2018

Preluat și comanda lunii iulie. Mulțumesc pentru efort și oportunitate. 

Deschid cu aceasta ocazie și cutia următoare, cu 3kg de Rocko, dacă o întra în stoc pana atunci. Dacă nu, vedem la momentul respectiv.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 17-07-2018

Ca urmarea al unui incident de livrare care s-a soldat cu returnarea pachetului, adica 50 lei paguba la subsemnatul, nu mai expediez cu curier comenzile urmatoare.
Daca destinatarul nu accepta posta, face el comanda la curier.

RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 26-07-2018

Intrari noi, cele mai scumpe, cu specificare in paranteze, sunt recolta 2018.

48    Nicaragua El Amparo - Caturra FW
51    Mexican Finca Santa Rosa
51    Ethiopian Guji G1 Washed   Special Price
45    Ethiopian Sidamo Gr2
65    Costa Rica Del Diamanta Tarrazu Washed  ( crop Just arrived )
68    Guatemala La Concepcion Pixcaya ( Just in )
65    Costa Rica Don Alfonso Fully Washed ( New crop just in )

59    sumatra Kerinci Wet Hulled Tripple picked G1
51    Indian Rosedale Plantation AA
48    Honduras Cero Azul Nat Red Bourbon
56    Dominican Republic Barahona A