![]() |
|
Staresso Mirage - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: (Alte) Moduri de preparare a cafelei (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Alte-Moduri-de-preparare-a-cafelei) +--- Thread: Staresso Mirage (/Thread-Staresso-Mirage) |
RE: Staresso Mirage - alin1970 - 23-05-2023 am primit raspunsul de la edream Buna ziua, Avem in stoc Staresso MIrage Pro PLUS 2023. Acest vine doar cu sita presurizata din fabrica , dar are partea de jos a espressorului "naked" Avem separat Sita IMS de 53 MM si tamper de 53 MM ( sa se potriveasca la el ) . Pentru sita mentionam ca marginea site IMS este putin curba si trebuie pilita putin pentru inchideera etans a espressorului. deci ce scrie in anuntul de vanzare e reclama mincinoasa . pacat era frumos sa fie adevarat. RE: Staresso Mirage - pistachio12 - 23-05-2023 (16-05-2023, 10:14)schiorean Wrote:(16-05-2023, 09:29)renatoa Wrote: Staresso are si o rasnita rezonabila ca pret, pare familiara ca aspect, probabil iesita din aceleasi fabrici ce fac si alte rasnite manuale chinezesti de care e plin Ali. Asta ca sa stai in aceeasi zona de pret. Ma intereseaza pe mine - imi poti da ceva detalii in privat? Mersi ! RE: Staresso Mirage - renatoa - 23-05-2023 (23-05-2023, 21:29)alin1970 Wrote: am primit raspunsul de la edream Cu sita IMS s-a scris in pagina anterioara, ca are 63 in loc de 60 mm, si da, e de pilit la ea... Cea Pavoni merge direct fara nici o modificare. RE: Staresso Mirage - alin1970 - 24-05-2023 (23-05-2023, 22:46)renatoa Wrote:(23-05-2023, 21:29)alin1970 Wrote: am primit raspunsul de la edream Speram sa nu fie nevoie de prelucrari. Din pacate edream nu vinde ce se lauda, treaba romaneasca. Daca am inteles bine, este nevoie de o sita oarba ptr preincalzire ? Ar fi ok sa cumpar o sita blind de la chinezi de 51 ptr preincalzire si sita originala sa o depresurizez ? Multumiri pentru raspunsuri. RE: Staresso Mirage - Eugen16 - 24-05-2023 Combina-te cu inca un coleg si cumparati doua bucati de aici, au si sita cadou. A cumparat @renatoa https://homebarista.cafe/products/staresso-pro-mirage-plus-2023 Sau cumperi doar tu si plătești un pic mai mult. RE: Staresso Mirage - alin1970 - 24-05-2023 (24-05-2023, 09:51)Eugen16 Wrote: Combina-te cu inca un coleg si cumparati doua bucati de aici, au si sita cadou. A cumparat @renatoa mii de multumiri Eugen! incerc sa dau cda ptr espresor + rasnita manuala. sper sa ma descurc. Se platesc taxe vamale? de unde vin jucariile astea? RE: Staresso Mirage vs Cafflano Kompresso - alin1970 - 24-05-2023 (11-05-2023, 16:10)renatoa Wrote: Mi-a ajuns si mie, este exact ce a postat @Dok la vanzare in pagina anterioara, postul#222.va rog frumos un pm cu detaliile. doresc sa comand setul espresor + rasnita de la homebarista cu reducere e 160 $ dar cum e cu taxele, se merita sau nu ? RE: Staresso Mirage - renatoa - 24-05-2023 Raspuns via email, ai mesageria privata inactiva. RE: Staresso Mirage - schiorean - 24-05-2023 Sper sa nu vorbesc prostii, ca nu mai am demult Gaggia-ul, dar ce scot cu Staresso mi se pare cel putin la fel de bun (daca nu mai bun chiar). RE: Staresso Mirage - alin1970 - 24-05-2023 (24-05-2023, 11:52)renatoa Wrote: Raspuns via email, ai mesageria privata inactiva. Multumesc . Fac cda la ecocapsule. cum se activeaza pm ? RE: Staresso Mirage - pistachio12 - 24-05-2023 (23-05-2023, 16:07)renatoa Wrote: Referitor la rasnita, vezi ce a scris @schiorean chiar deasupra ta. ce parere ai de rasnita asta, pare decenta pentru espresso? vad pe site-ul lor ca are 10 pasi, 1-2 fiind pentru espresso (si ma gandesc ca nu e reglaj suficient de fin). Pe net n-am gasit prea multe recomandari, vad ca altii o folosesc mai degraba la filtru. RE: Staresso Mirage - renatoa - 24-05-2023 Sita presurizata e mai permisiva. Pentru sita nepresurizata incepe sa conteze sa ai minim 4-5 pasi numai pentru zona de espresso. Este atractiva numai la pret 50%, cum a scris @schiorean. Daca vorbim de pretul intreg, in aceiasi bani ca rasnita Staresso ai "mai multa rasnita" la un KingGrinder K2, vezi la barshaker. Adica finete de reglaj si cutite mai adevarate ... RE: Staresso Mirage - alin1970 - 30-05-2023 Complicat cu espresso ! Am primit ,, sculele ,, Rasnita Kingrinder K2 e foarte misto, merge bine dar mie imi trebuie ceva sala. Incep cu manivela si continui cu masina de gaurit cu acum. ca merge mai repede. Staresso e si el ok. am folosit sita presurizata pentru preincalzire cu apa fiarta si o sita Pavone de 51 mm pentru extractie. Problema e ca inca nu reusesc mare lucru. Cu rasnita pe la 45 de clicuri a curs cam prea repede. Am redus la 35 clicuri si am tampat cu degetul ( cred ca am exagerat cu tamparea ) si asa nu a mai curs decat foarte, foarte incet, si a iesit ceva foarte concentrat de am diluat cu apa sa fie baubil. Nu era espresso sigur. Cafea utilizata Arcafe Roma. Daca mai aveti rabdare cu mine, niste sfaturi mi-ar fi utile. Multumesc RE: Staresso Mirage - schiorean - 30-05-2023 N-ai ce sa tampezi cu degetul. Cumpara tamper. Preferabil si un inel de dozare ca te ajuta: inainte de tampare amesteca bine cu o scobitoare. In rest, ai nevoie antrenament. E greu la inceput daca nu ai mai preparat espresso, mie mi-a luat vreo 3 saptamani de incercari cand am inceput cu Gaggia Pro. La Staresso dupa primele 4,5 incercari deja mi-am intrat in mana. Spor. RE: Staresso Mirage - alin1970 - 30-05-2023 Multumesc, tamper si inel de dozare sunt pe drum, vin din China si se pare ca au ajuns la Bucuresti deja. Mai dureaza pana ajunge la Timisoara. Nu am mai preparat espresso si spre rusinea mea nici nu am baut unul bine facut sa pot compara. RE: Staresso Mirage - edri - 30-05-2023 S-a mai postat aici, pana cand ajunge tamperul folosesti capatul pompei pentru tampare, nu degetele. La fel, scobitorile sunt o improvizatie pana cand ai unealta numita wdt. Sunt filmulete pe net care-i procedura. Intre 35 si 45 clikuri mai poti incerca 9 setari ale rasnitei. Ar fi bine sa nu mai modifici alti parametri pana cand gasesti setarea potrivita a rasnitei. Ca sa mearga mai usor rasnita iti trebuie cafea prajita mai spre dark. Asta e, rasnita manuala, oricare ar fi ea, necesita ceva efort. Rasnirea manuala reprezinta un plus pentru mentinerea tonusului muscular
RE: Staresso Mirage - Darsidius - 30-05-2023 In sita de pavoni intra un capac de sticla de ketchup, asta am facut eu 24-48 h pana mi-a ajuns tamperul. Espresso este un process de relaxare in care incerci cu finete sa descoperi setarile pt gustul tau. Adica o sa irosesti cafele ca sa faci asta, plus modificarile sa fie minore si 1 pe rand, nu modifica 10 chestii o data (acu bagi 14 g acu bagi 15g, modifci si rasnita, modifici si temp, si ratia) asa mai bine te lasi de treaba. RE: Staresso Mirage - renatoa - 30-05-2023 Si eu tot tampare Dorel, cu un capac de borcan condimente :D As incepe testele cu sita presurizata, e mai iertatoare. Plus ca la aia chiar merge busonul pompei pe post de tamper... are si arc :D Pentru presurizata as macina la un nivel cat sa nu mai vezi fulgii de pleava distinct in macinatura, sa dispara in peisaj. Asta presupunand ca ai o prajire medium... la una dark nu mai ai pleava de culoare deschisa :( La presurizata mai e un aspect... cat de strans sa fie insurubata valva ca sa ai o presiune rezonabila de extractie. Pentru asta dai de 12-15 ori la pompa, cu valva inchisa la maxim, apoi o deschizi usurel pana apar primele picaturi... pic-pic... nu jet ! Pomparea o faci relaxat, nu traforaj viteza, pompa asta daca e actionata prea rapid nu se amorseaza. RE: Staresso Mirage vs Cafflano Kompresso - alin1970 - 05-06-2023 (05-02-2023, 20:51)renatoa Wrote: Deocamdata clocim un sistem de masurare presiune similar Flair, inca dezbatem unde ar fi mai bine de intzepat pentru sonda de presiune. Excelenta ideea de a mentine pompita manuala pe starresso cu adaugarea unui manometru. Ar fi un aparat chiar prea bun daca ar avea si un manometru sa putem urmari presiunea de extractie in timp ce dam la pompa. Ceva rezultate ? Presiunea de extractie se stie ? cei cu manometru au descoperit daca putem obtine o presiune constanta de 9 barri cu pompita manuala ? Inca nu am primit termometrul. Fara termometru, daca fac preincalzirea cu apa fiarta la plin cu capacul pus, pana pregatesc puckul, apoi o vars si torn din nou apa fiarta, pot sa incep extractia sau este prea ridicata temperatura si sa mai astept ? RE: Staresso Mirage - renatoa - 05-06-2023 Nu mai masor decat rar, de verificare. Apa fiarta pana la buza, pus capacul si pe urma ma apuc de preparare puc, care ia maxim 2 minute. Vars apa de preincalzire, schimb sitele, apa fiarta iar pana la 1/2 rezervor, si fara sa masori eu zic ca o vei gasi in zona 93-95 grade, care mie imi convine. Daca o vrei mai rece, doar bagi o lingurita lunga in ea, dai o tura si o scoti, ai pierdut 1-2 grade. Totusi e bine de lamurit notiunea de apa fiarta... sotia ma claxoneaza "vezi ca fierbe apa", cand ea doar a inceput sa bolboroseasca, pe la 90 grade. Pana sa vina de departe termometrul cel grozav, cu 2 zecimale :P ... te poti servi foarte bine de asa ceva... https://www.leroymerlin.ro/produse/carbuni-si-accesorii-gratar/459/termometru-carne-inox-0-120-grade/93643 ... e chiar surprinzator de precis. RE: Staresso Mirage - alin1970 - 05-06-2023 Multumesc ptr lamuriri. Din ce spui , e foarte posibil ca eu sa fi pus apa ,, fiarta ,, la 90 de grade si nu la 100. Eu oprind fierbatorul cand incepe sa bolboroseasca. Voi lasa mai mult apa sa fiarba. Multumesc. RE: Staresso Mirage - sorinetta - 05-06-2023 (05-06-2023, 17:40)renatoa Wrote: Vars apa de preincalzire, schimb sitele, apa fiarta iar pana la 1/2 rezervor, si fara sa masori eu zic ca o vei gasi in zona 93-95 grade, care mie imi convine. Folosesc acelasi protocol doar ca reumplu tot rezevorul, am observat ca am rezultate mai consistente cu cafelele light, mai ales ca fac o preinfuzie/blooming de 40-50 sec dupa primele picaturi cazute. RE: Staresso Mirage - schiorean - 08-06-2023 Dupa 1 luna de folosire intensa (2/3 cafele pe zi), se pare ca am probleme cu mirage-ul. Oricat pompez nu mai face presiune ridicata, parca pompez aproape in gol. Sper sa nu fie defect deja... Le scriu la chineji. RE: Staresso Mirage - Darsidius - 08-06-2023 Pai ai verificat garnituri? e totul curat? ai verificat sa nu fie destrans ceva, sau fisurat? Fa un test cu sita blind, daca scapa pe undeva se aude....daca nu auzi fa apa cu detergent de vase, baga presiune si vezi pe unde iese, sau il poti scufunda intr-un bol cu apa si bagi presiune si vezi pe unde bulbuceste. Daca nu ai sita blind, poti decupa ceva sa pui pe fundul sitei normale sau sitei presurizate daca ai, sau pune o bucata de banda in sita presurizata si faci asa. RE: Staresso Mirage - edri - 08-06-2023 (08-06-2023, 14:20)schiorean Wrote: Dupa 1 luna de folosire intensa (2/3 cafele pe zi), se pare ca am probleme cu mirage-ul. ... Ce versiunel este, 2022 sau noul 2023? RE: Staresso Mirage - schiorean - 08-06-2023 Noul 2023. (Le-am scris, revin cu detalii). RE: Staresso Mirage - edri - 08-06-2023 Hmm...parca una dintre imbunatatiri include pompa. RE: Staresso Mirage - schiorean - 08-06-2023 Quote:Fa un test cu sita blind, daca scapa pe undeva se aude....daca nu auzi fa apa cu detergent de vase, baga presiune si vezi pe unde iese, sau il poti scufunda intr-un bol cu apa si bagi presiune si vezi pe unde bulbuceste.Am folosit sita presurizata, fara cafea. Am pompat o vreme dupa care a inceput sa curga. Nu stiu la cati bari curge sita presurizata daca e goala? O sa sigilez sita presurizata si mai fac un test. Mersi. RE: Staresso Mirage - alin1970 - 08-06-2023 verifica doar pompita . intr-un pahar cu apa. apesi pompa la maxim, bagi varful in paharul cu apa si eliberezi pistonul fara sa o scoti din pahar, atunci se amorseaza si se alimenteaza cu apa. apoi o scoti din pahar si apesi pistonul, ar trebui sa stropeasca. verifica si sa fie bine infiletat corpul metalic al pompitei in capac. pentru verificare cu sita presurizata, trebuie sa strangi la maxim supapa de pe sita. nu trebuie sa curga. RE: Staresso Mirage - schiorean - 08-06-2023 (08-06-2023, 15:50)alin1970 Wrote: verifica si sa fie bine infiletat corpul metalic al pompitei in capac.Aoleoooo nu am stiu ca (virgula) corpul metalic al pompiteti se poate desfileta. Am verificat acum si era partial desfiletat. L-am strans si maine incerc o cafea sa vad daca e ok (azi e prea tarziu ). Mersi de sfat!Ok am facut un test complet cu cafea si totul e ok din nou dupa ce am strans bine tubul metalic. Alarma false, mersi din nou. |