![]() |
|
Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic) +--- Thread: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE (/Thread-Alegere-Furnizori-ENERGIE-ELECTRICA-GAZE) |
RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - coffeemilk - 27-11-2021 EoN nu oferă contracte cu preț fix. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - RaduCarutasu - 27-11-2021 Atunci, ce reprezinta preturile din oferta? Cat timp sunt acestea valabile? Care vor fi majorarile si de cand vor fi aplicate? De acord, vor exista plafonari, peste care (cica) furnizorii nu vor putea trece. Doar ca plafonarile sunt limitate in timp (perioada scurta de altfel) Multe necunoscute, care ridica numeroase semne de intrebare inainte de a merge spre accepratea constienta a unei astfel de oferte. Este genul de propunee care nu poate fi analizata prin comparatie cu altele, venite de la alti furnizori. Pe un pret fix se pot face anticipari si planificari, bugete, pe cand pe un pret flexibil (cu sanse maxime de crestere, cu valori greu spre imposibil de cuantificat, pe o perioada de timp la fel de greu de estimat). Ce-i in mana nu-i minciuna si nu e greu de decis daca sa dai cioara din mana, pentru vrabia de pe gard! RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - coffeemilk - 27-11-2021 Reprezintă prețul actual la semnarea contractului (în jur de +-3 RON pe mc., adică vreo 10.5 kw) care poate suferi modificări în funcție de evoluția pieței. Ce înseamnă asta, cu cât, de când, etc., e ruletă rusească. Ca fapt divers, acest preț din așa zisa ofertă de la EoN, se aplică de la 1 ian. 2022 tuturor consumatorilor ce au rămas clienți EoN. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - distrugatorul - 28-11-2021 Oare ce diferenta este intre „Oferta serviciu universal” și „Ofertă concurențiala” ambele la Electrica Furnizare SA?? De precizat ca „oferta serviciu universal” de la Electrica Furnizare este în top 4 la ANRE.. ![]() Oare ce e de ales în momentul asta??? Pe ploiesti sunt momentan la Engie la gaz si la Electrica Furnizare SA pe energie electrica.. Pe bucuresti cred ca sunt la Enel la energie electrica.. E mai bine pe Hidroelectrica? Sau pe nova? Aveti ceva sugestii? Pretul e foarte mic sau nu stiu eu sa citesc?
Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 28-11-2021 Eu zic ca tendinta va fi ca la benzina/motorina. E cineva care ia astea cu pret garantat timp de 6-12 luni…? [emoji12] Partea buna este ca poti iesi in 21 zile din orice contract. Cititi bine, estimati consum/costuri, evaluati ofertele si asta e. Ofertele pe termen lung sunt o loterie, furnizorul spera sa scada preturile sub estimarea lui, clientul spera sa plateasca mai putin. Cel mai cinstit pare totusi pretul variabil cu piata. (28-11-2021, 01:41)distrugatorul Wrote: Pretul e foarte mic sau nu stiu eu sa citesc?Cred ca sunt problemele date de lipsa normelor de aplicare. Unii au emis facturile mai tarziu, altii au folosit un pret mai mic… RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Dan_R - 28-11-2021 [quote=distrugatorul;170069] E mai bine pe Hidroelectrica? Sau pe nova? Aveti ceva sugestii? Din punct de vedere al pretului, Hidroelectrica este cu cel mai bun pret in Bucuresti si Ilfov. Concret, deocamdata platesc conform contractului 0,62 lei/ kw (pret final cu toate taxele si tva incluse). Partea proasta la ei, este ca nu au fost in stare pana acum sa puna la punct un soft de urmarire si efectuare, plati, transmitere index, facturare la zi etc. Este o brambureala pe care nu credeam sa o mai vad azi la o firma de asemenea amploare. Transmit indexul telefonic, dar cand vine factura este tot un index estimat, sunt luni in care nu se emit facturile si te trezesti cu o perioada sarita etc. Astept minunea promisa, de a-si cumpara echipamente digitale si un soft modern pe care multe “firme de apartament” le au deja. Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 28-11-2021 Eu sunt multumit de Nova. Si Enel era decent pe parte electronica, dar… avea preturi mai mari. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - distrugatorul - 29-11-2021 Stiu ca nova avea oferte foarte faine acum un an.. Dar din ce observ la momebtul actual sunt departe de ce erau acum un an. Sau nu stiu eu sa citesc datele... Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 29-11-2021 As zice ca a fost simplu de comparat: cineva primise oferta sa treaca la Enel la o varianta de abonament de 0.9xx lei/kW fara taxe si accize (sau urma sa fie trecut automat daca nu opta catre altceva). La Nova era 0.525 fara tva. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - distrugatorul - 29-11-2021 @Mihai L da ai dreptate nova gas a fost printre cei mai buni atunci Dar inca mai este? asta e intrebarea.. Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - d2florin - 29-11-2021 Salutare, Eu am de la eon și gaz și curent. Recunosc ca nu m am interesat deloc de variante alternative, dar din câte vad pare ca se scumpesc peste tot. Merita timpul și efortul sa stau sa ma interesez sa calculez etc? Cât as economisi pe luna...? Consum mediu lunar de 200kw Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 29-11-2021 Pai vezi ce facturi ai in ultimele luni. Eu la cca 140kw lunar am platit vreo 4-5 luni 80-90 lei. Anul trecut (la Enel) nu stiu daca am avut vreo factura sub 100 lei, mergand uzual intre 130-170 lei. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Eugen16 - 29-11-2021 Florin, pentru cei care au ramas la E-on in piata universala se va majora tariful incepand cu 1 ian 2022 dar va ramane acelasi urmatoarele 6 luni. Vezi pe site la ANRE daca gasesti ceva mai ieftin, dar nu cred. Nu te muta la firme de apartament, ca daca ei raman fara contracte de achizitii, te muta automat in cosul general unde e destul de scump. Tentanta e Hidroelectrica dar ei inca nu au aflat ca pe net se pot crea si portaluri si ca netul se poate folosi si la altceva decat FB si shop online. ![]() Aferent lunii octombrie am platit 0,804 lei /kwh cu totul inclus. Deci scumpirea va fi de 0,466 bani pe kwh - pret final La un consum de 200 kwh cresterea facturii va fi de 93,lei. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - adif - 29-11-2021 Mi-a venit si mie actualizare de pret la Enel, de la 0.19 lei/zi si 0.23 lei/kwh, creste la 0.35/zi si 0.699/kwh! Valabil 1 an. Eu nu-mi pot explica de ce aveti voi consum de 100-150 kwh, eu sub 200 nu cobor orice as face. Ok, am cuptor electric, dar presupun ca si voi mai aveti. Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - d2florin - 29-11-2021 Eugen eu am eon duo, ultima factura 262 KW /luna, preț unitare 0.51 la gaz e 0.3. Ce zici? Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 29-11-2021 Tu poate folosesti cuptorul electric…? [emoji23] Verifica intai indexul daca este sau nu real si apoi treci pe identificarea consumatorilor. Becuri, masina de spalat rufe, vase, uscator, cuptor, etc. Eu am luat o priza din aia inteligenta care contorizeaza consumul (poti sa pui si pretul si iti da costul, dar nu e relevant acum). Cand am pus cuptorul electric i-am monitorizat o vreme consumul, cat sa am idee. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - flipu2k - 29-11-2021 (29-11-2021, 11:26)adif Wrote: Eu nu-mi pot explica de ce aveti voi consum de 100-150 kwh, eu sub 200 nu cobor orice as face. Eu as vrea sa am 200, sub 450 kWh pe luna nu prea cobor nicicum. Mai ca imi justific cumpararea unui Decent pentru reducerea consumului :D RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - adif - 29-11-2021 Ok, m-ati linistit cu consumul. :) Dar tarifele tot nu ma linistesc. Se pare ca... inapoi la Cez, 0.53/zi cu 0.3833/kwh. Macar nu e triplu, dar nici nu e garantat un an. L.E. Vad ca la Cez Verde au 0.3873/kwh. Doar cu 0.004 lei mai scump decat Cez Eficient. Cel putin mai ajutam si planeta. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 29-11-2021 (29-11-2021, 00:23)distrugatorul Wrote: Stiu ca nova avea oferte foarte faine acum un an.. Dar din ce observ la momebtul actual sunt departe de ce erau acum un an. Sau nu stiu eu sa citesc datele... Pai... sa citim impreuna datele... Avem in frunte hidroelectrica, oferta concurentiala cica... too good to be true, comparand cu restul. Dupa care un pluton compact al "celor mari" toate oferte de serviciu universal, suspicios de aliniate la 84 bani kW Daca va aduceti aminte, tot bau bau-ul a inceput cu povestea ca cine va ramane la serviciu universal va fi vai de el... ca sa vezi acum acest serviciu universal a devenit "PSD-ul" dintre toate optiunile... pentru mine acesta este un motiv sa zici pas la oferte din acest pluton monopolist... mai discutam dupa 1 ianuarie daca raman valabile. Dupa acest pluton, prima oferta cu adevarat concurentiala este Nova, iar restul dupa ea sunt mai mari de la 10% in sus, deci... este inca in frunte sau nu ? Ca sa fiu cinstit, nici aceasta oferta nu este poco 100%... pretul scazut este realizat cu o cota semnificativa de curent unguresc. Cine nu inghite asta... Nu in ultimul rand, cele marcate cu frunzulitza au curent produs eco peste 50%, Nova de exemplu are propriile campuri solare. Poate fi un criteriu de alegere pentru unii... (29-11-2021, 11:26)adif Wrote: Eu nu-mi pot explica de ce aveti voi consum de 100-150 kwh, eu sub 200 nu cobor orice as face. Stau in jur de 100, exceptand lunile de vara, cand a/c-ul ma urca la 140. Deci un singur consumator poate insemna un salt serios, de 40% din consumul in restul anului. Asa ca stau la 100 pentru ca: nu am cuptor electric, am masina de spalat care nu incalzeste apa, am caldura, chiar prea multa, de la sistemul centralizat ca sa nu dau drumul la aeroterme. Alte consumuri serioase nu prea vad... Prajitul electric cafea imi consuma in 10 minute 150Wh, cam 2 kWh pe luna. Becuri LED in toata casa. TV-ul 40W, 3-4 ore pe zi, calculatorul 100 W 12 ore pe zi
RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - adif - 29-11-2021 Da, e clar, pe mine cuptorul si masina de spalat ma duc peste 200 kw, pt. ca merg toata ziua. Curios este ca Cez apare in tabelul comparativ ANRE doar cu o oferta universala, care este irelevanta (dar ei au oferte mai bune doar in sud, unde au reteaua de transport). Nu am gasit niciodata util acel tabel. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - distrugatorul - 29-11-2021 Multumesc @renatoa pt interpretare Am trecut si eu la Nova gas deocamdata pt partea electrica. As fi trecuta si pt furnizarea de gaze dar momentan sunt la Engie si pana in 02.2022 am un pret record de 0.125/kwh cu tot cu TVA...daca din feb 2022 Engie face obrazul gros, trec la nova si cu gazul :D RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 29-11-2021 Inrameaza pretul ala... va fi de povestit la nepoti... Pe bursa se vand contracte pe 6 luni si cu 0.776lei kWh. Avea dreptate un antescriitor, vom ajunge la contracte spot, pe termene volatile... 3 luni, poate si mai putin... Si reorientare catre altceva, pompe de caldura, e clar ca gazul se vrea ingropat... sau sa ne ingroape :) Daca gazul ajunge nu la paritate, ci macar comparabil cu electricul, s-ar putea sa asistam la un switch al pietei care nu se stie daca va putea fi suportat. Pana acum gazul era de 5-6x mai ieftin ca electricul, comparat kW la kW, deja am ajuns sub 1:2 raportul, incalzirea devine mai convenabila cu electric radiant decat cu gaz. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - organon - 29-11-2021 (29-11-2021, 13:14)distrugatorul Wrote: Multumesc @renatoa pt interpretareL-au facut gros pentru clientii noi, asa ca toata lumea din orasul meu merge la Eon. Vorbesc de gaze. Pai poate e timpul ca statul, ca de aia e stat oricat l-am injura, sa foloseasca briciul si sa barbiereasca proportional prin impozitare cresterile nesimtite, ca speculativ e doar un eufemism. Sa nu ne miram, altii, care nu au cunoscut comunismul, au pentru situatii de criza astfel de solutii. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 30-11-2021 Asta va doriti ? https://flux24.ro/serbia-ingheata-preturile-la-produsele-de-baza-zahar-faina-tip-t-400-ulei-comestibil-de-floarea-soarelui-carne-de-porc-si-lapte-cu-28-la-suta-grasime/ Sa intoarcem antenele spre ei iar ? RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - sebas - 30-11-2021 Nicidecum! Poți sa produci tu gazul la tine, daca ai resurse. Poți sa oferi alternative, sa construiești centrale electrice hidro, eoliene, nucleare. Sau da, poți plafona, sau poti sa tiparesti bani si sa ajungi ca Turcia (best case) sau ca Venezuela și Zimbabwe (worst case)...., dar consecințele sunt dezastruoase. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - organon - 01-12-2021 30 de centrale nucleare ca in Franta, curent ieftin si trecem pe centrale electrice fara probleme. Sau inventeaza romanii, ca tot se pricep cel mai bine la orice fac altii, centrale de apartament pe hidrogen. Mergi la supermarket la doua saptamani (sau iti este adusa acasa) o minibutelie cu hidrogen lichefiat si gata. In felul asta si nea Ion din satul Ghiftuitii Flamanzeni, comuna Amortitii de frig, va putea sa isi friga porcul cu hidrogen si sa se imbete ecologic, ca paiele sunt poluante. De Ignat planeta se incalzeste. Se vede din satelit. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - adif - 01-12-2021 Și hidrogenul de unde vine? Nu ai nevoie de butelii, se pot folosi conductele actuale de gaz. Problema e că nu ai hidrogen. Oricare ar fi sursele, nu cred că mai vedem energie electrică ieftină de acum înainte. Industria auto electrică nu o mai permite. Măcar din motive de aglomerație și tot se va acciza cu 300%. Și, da, planeta se încălzește, chiar dacă nu ne place nouă să recunoaștem și ardem tot ce ne pică în mâna: cauciuc, plastic, lemn, frunze, miriști etc. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Lyvyoo - 01-12-2021 Tocmai ce am sters 42 de postari. In special d2florin s eumple din nou de report-uri. Ne apropiem de suspendare cel mai probabil caci mai am un topic de revizuit inrosit de report-uri. O fi thread-ul acesta pe aria off topic dar daca aducem aici teoreme rusofile si alte prostii, plus politica pentru un condimentare, directia va fi spre inchiderea thread-ului. Desigur ca puteti face oricand un grup pe W'app si dezbateti acolo tot ce doriti. Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - d2florin - 01-12-2021 Ok, vad ca ai ceva în special cu mine... O sa încerc sa vb private de acum. Chiar aunt curios la ce am report uri.. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 05-12-2021 Vi se parea ca 85 bani pe kWh e mult? Nu am unde, ca as face acum contract pe 2 ani daca mi-ar garanta pretul asta fix... ![]() https://e-nergia.ro/preturile-energiei-electrice-pentru-clientii-de-serviciu-universal-ai-electrica-cresc-cu-80-de-la-1-ianuarie-pretul-final-din-factura-va-fi-de-15-lei-kwh/ ... la fel si restul, CEZ, etc... gasiti in site preturile de la 1 ianuarie. S-a actualizat si la ANRE, au disparut serviciile universale din frunte, acum Nova e din nou number one. |