Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Kinu M47 Phoenix - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Kinu M47 Phoenix (/Thread-Kinu-M47-Phoenix)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Kinu M47 Phoenix - micrenda - 12-02-2020

Exact, eu folosesc cu success o periuța de dinți cu cap mic de copil (cu perii moi... Dar nu cred ca are importanta)

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 12-02-2020

Periuta interdentara, din cele medium-groase, 2-3 mm.

Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 12-02-2020

Pensula e suficient de decenta. Si da mai bine in bucatarie la o adica... [emoji12]

RE: Kinu M47 Phoenix - kimosabe - 12-02-2020

Eu folosesc asta:
http://www.novafit.ro/consumabile-de-laborator/perii-pentru-spalat-eprubete
[Image: BcyL6HJ.jpg]

Are cam 10 cm lungime si este ideala si pentru curatarea "ciocului" la Eureka.

Kinu M47 Phoenix - mrgabone - 12-02-2020

Mai imi ziceti si mie cam pe ce setare o folositi pentru a macina cafeaua pentru espressor? Sunt sigur ca am citit intr-un post dar nu-l mai gasesc. Am incercat 250 (2rotatii complete si apoi rotita la 5) dar curge foarte multa cafea.

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 12-02-2020

De la 2.0 se incepe experimentarea.
Majoritatea gasesc punctul G intre 1.8 si 2.2
De la 3 incolo e de brew
Asta daca ai un zero cat de cat apropiat de blocarea cutitelor, altfel... cam bajbai.

RE: Kinu M47 Phoenix - kimosabe - 12-02-2020

Pentru exemplarul meu: 1.6-1.9 (o rotatie completa + 60-90%)

Kinu M47 Phoenix - papuc.george - 12-02-2020

Se pare ca este totusi o diferenta destul de mare intre exemplare. Eu ma invart in jurul a 3 rotatii. Cel mai jos am coborat pe la 2.8 dar de regula de la 3 incep joaca cand schimb cafeaua.

Trebuie sa vezi tu pe rasnita ta cam pe unde ar fi acest punct de inceput.

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 13-02-2020

Zero-ul care nu este la toti in acelasi punct e de vina.

Nu mai vorbesc de cele doua generatii, cu pasul la surub diferit.
Primele aveau pasul mai mare, asa ca 2 ture la rasnitele din perioada respectiva dadeau macinatura care azi o obtinem la 3 ture. Din nou, daca ambele ar avea acelasi punct de zero !

RE: Kinu M47 Phoenix - rob8402000 - 13-02-2020

(12-02-2020, 23:37)papuc.george Wrote: Se pare ca este totusi o diferenta destul de mare intre exemplare. Eu ma invart in jurul a 3 rotatii. Cel mai jos am coborat pe la 2.8 dar de regula de la 3 incep joaca cand schimb cafeaua.

La ce gradatie ai atingerea cutitelor?

Kinu M47 Phoenix - mrgabone - 13-02-2020

(13-02-2020, 16:58)rob8402000 Wrote:
(12-02-2020, 23:37)papuc.george Wrote: Se pare ca este totusi o diferenta destul de mare intre exemplare. Eu ma invart in jurul a 3 rotatii. Cel mai jos am coborat pe la 2.8 dar de regula de la 3 incep joaca cand schimb cafeaua.

La ce gradatie ai atingerea cutitelor?

La mine la 0 (zero) dar la 2 ture + fix gradatia kg 3 macina mare, iese o ratie de 1:3-1:4 in 15 secunde. Cafea foarte prajita.

RE: Kinu M47 Phoenix - Dianette - 13-02-2020

(01-10-2019, 17:48)renatoa Wrote: Gradatia este determinata in principal de modul de preparare, nu de provenienta cafelei.
Cafeaua determina doar un fine tuning.
Pentru espresso incearca ca punct de plecare doua ture complete, de la punctul de blocare al cutitelor, iar pentru brew 3 ture. Jonglezi de acolo, in functie de ce curgere obtii.

Doua ture nu inseamna gradatia 2 pe disc, ci ture complete, de la zero pana ajungi iar la zero...
2.5 inseamna doua ture si apoi mers pana la gradatia 5.
Help please!!!
Am primit si eu rasnita din RO (in sfarsit), si acum pentru prima data incerc sa o setez pentru espresso. Am respectat instructiunile de pe hartiuta galbena - o rotatie completa de la 0 la 0 plus inca o jumate, de la 0 la 5, apoi am prins manerul.
Am rasnit cateva boabe de proba, dar cafeaua iese rasnita grosier, ca cea din supermarket. Am desfacut manerul, am mai rotit de la 5 la 0, deci 2 ture complete. Am pus manerul la loc. Am rasnit din nou - nicio schimbare.
Am mai citit o data user guide-ul. Am rotit clockwise de 2 ori surubul si am miscat gradatia spre2, fara sa scot manerul. Nu stiu cum s-ar traduce asta in cifrele care se folosesc pe aici, dar eu nu reusesc sa macin pentru espresso.
Deja nu mai stiu ce sa fac. :(

RE: Kinu M47 Phoenix - adiszep - 13-02-2020

Pai rotește către mai fin pana nu se mai poate roti. In cazul acesta liniuța ar trebui sa îți indice aproximativ 0. De acolo rotește 1 tura completa pana la 0 și pana la numărul 5-6. Ea poate din fabrica a venit setată la 1-2 ture complete.

RE: Kinu M47 Phoenix - dragos.stoian - 13-02-2020

Eu la Kompresso folosesc si pe la 1:3 la unele căderile, adica o tură completă de la 0 strans total si inca 3 cifre. La 12-13g cat încap e normal ca se necesita mai fin

(13-02-2020, 23:09)adiszep Wrote: Pai rotește către mai fin pana nu se mai poate roti. In cazul acesta liniuța ar trebui sa îți indice aproximativ 0. De acolo rotește 1 tura completa pana la 0 și pana la numărul 5-6. Ea poate din fabrica a venit setată la 1-2 ture complete.

Deci sa fac mai multe ture complete de la zero la zero, pana nu mai pot roti?
Iar mai departe ce sa fac, sa rotesc in sens invers? As vrea sa fiu sigura ca inteleg pe deplin ce ma sfatuiti sa fac, imi e teama sa nu o stric...

(13-02-2020, 23:13)dragos.stoian Wrote: Eu la Kompresso folosesc si pe la 1:3 la unele căderile, adica o tură completă de la 0 strans total si inca 3 cifre. La 12-13g cat încap e normal ca se necesita mai fin

Well da, cu Kompresso o sa o folosesc... nu m-am prins citind in thread cum sa interpretez 1:3 sau alte cifre care s-au mai dat pe aici.

Kinu M47 Phoenix - rdumitrescu - 13-02-2020

@Dianette - rotești spre cifre mai mici - clockwise - pana nu mai merge. Vezi sa nu fie fragmente de cafea între cuțite, că te va păcăli. Miști un pic manivela si se mișcă de acolo.

Abia după ce ai ajuns cu cuțitele lipite faci cele 2 ture complete, anti-clockwise. Revin cu un filmuleț în 10 minute. De stricat nu cred că ai cum să o strici.

(13-02-2020, 23:27)rdumitrescu Wrote: @Dianette - rotești spre cifre mai mici - clockwise - pana nu mai merge. Vezi sa nu fie fragmente de cafea între cuțite, că te va păcăli. Miști un pic manivela si se mișcă de acolo.

Abia după ce ai ajuns cu cuțitele lipite faci cele 2 ture complete, anti-clockwise. Revin cu un filmuleț în 10 minute. De stricat nu cred că ai cum să o strici.
Cu manerul scos, sau?... e prima data cand tin in mana o rasnita manuala, mii de scuze daca intrebarile mele sunt prea insistente sau prostesti. :(

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 13-02-2020

Chiar azi am avut un Phoenix in mana care la zero se rotea liber, deci sfatul cu cutite lipite nu este valid in toate cazurile.
Noroc ca la zero-ul acela adevarat, rotita se bloca, asa ca am avut un punct de plecare de la care sa numaram ture si diviziuni.
Am incercat 1.9 o singura data si a iesit aproape cum trebuie, fiind seara nu s-a mai insistat pe fine tuning.
Asa ca toate cifrele astea astea sunt pana la urma pur personale, ca o amprenta a rasnitei.
As fi curios daca se aduna la un loc 10 exemplare livrate in aceasi perioada, si macina aceeasi cafea, cat de mare e dispersia...  Confused

Manerul nu se scoate, el serveste ca sprjin ca sa poti roti, si in acelasi timp reper de citire, cand am scris mai sus 1.9 asta inseamna ca dupa ce ai facut o tura completa, cu manerul la orizontala trebuie sa vezi cifra 9 drept in mijloc, deasupra axului prin care trece manerul

Poate facem maine un clip, daca nu exista pe net asa ceva... acum e prea tarziu.

Deci ideea de baza este: unde se afla rasnita cand pleci cu rotatia de pe biletul galben din cutie. Aparent, la mine nu era la maxim, era undeva la mijloc, iar eu am mutat-o spre slab. 
Astept filmuletul de la @rdumitrescu , ca sa nu fac vreo prostie. :)

RE: Kinu M47 Phoenix - adiszep - 14-02-2020

Pai cum a scris și Radu... rotești mecanismul de ajustare singurul ce se poate roti către mai mic... pana nu se mai rotește. Acolo liniuța ar trebui sa indice 0 sau oricum pe acolo. Ulterior rotești către mai mare (crescător) 1 tura completa și încă 5-8 numere sau pana la 0 sa ai 2 ture complete. Nu e așa complicat.

RE: Kinu M47 Phoenix - dragos.stoian - 14-02-2020

(13-02-2020, 23:13)dragos.stoian Wrote: Eu la Kompresso folosesc si pe la 1:3 la unele căderile, adica o tură completă de la 0 strans total si inca 3 cifre. La 12-13g cat încap e normal ca se necesita mai fin

Voiam sa zic la unele cafele dar m-a autocorectat deșteptu de tel

Kinu M47 Phoenix - rdumitrescu - 14-02-2020

(13-02-2020, 23:45)Dianette Wrote: Deci ideea de baza este: unde se afla rasnita cand pleci cu rotatia de pe biletul galben din cutie. Aparent, la mine nu era la maxim, era undeva la mijloc, iar eu am mutat-o spre slab. 
Astept filmuletul de la @rdumitrescu , ca sa nu fac vreo prostie. Smile

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 14-02-2020

In continuare marea problema este ca acel zero, unde butonul nu se mai roteste, nu este un zero real sau macar consistent la toate rasnitele. Ma refer din punct de vedere al pozitiei cutitelor.
Cea de ieri avea un zero echivalent cu 0.6-0.7, bazandu-ma pe distanta remanenta intre cutite, la oprirea rotirii.
Unii pot avea acest decalaj de 0.4, altii 0.8...
Asa ca se ajunge la aceeasi macinatura corecta fie la 1.8, fie la 2.2

Kinu M47 Phoenix - rdumitrescu - 14-02-2020

Fiecare liniuță reprezintă 10 micrometri de deplasare între cuțite. Vreo 4-5 diviziuni sunt un fir de păr. N-o fi așa mare problema că zeroul nu pică fix fix pe zero, nu? :)

Variază mult mai mult cafelele pe care le folosim decât zeroul râșniței.

RE: Kinu M47 Phoenix - adiszep - 14-02-2020

(14-02-2020, 10:15)renatoa Wrote: In continuare marea problema este ca acel zero, unde butonul nu se mai roteste, nu este un zero real sau macar consistent la toate rasnitele. Ma refer din punct de vedere al pozitiei cutitelor.
Cea de ieri avea un zero echivalent cu 0.6-0.7, bazandu-ma pe distanta remanenta intre cutite, la oprirea rotirii.
Unii pot avea acest decalaj de 0.4, altii 0.8...
Asa ca se ajunge la aceeasi macinatura corecta fie la 1.8, fie la 2.2

Dacă mai pui și ca fiecare espressor și cafea are nevoie de alta rasnire... o luam razna :)). E un guidline aproximativ și trebuie tratat ca atare.

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 14-02-2020

Nu de liniutze, ci de cifre vorbesc. Adica un interval de 50 microni, de la 0.3 la 0.35 mm de exemplu.
Intervalul de la o cifra la alta este de regula plaja in care se jongleaza de la curgere ok la infundare.
Cand intre doua exemplare diferite avem diferenta de 3-4 astfel de intervale, asta inseamna ca nu mai poti  vorbi de retete.

RE: Kinu M47 Phoenix - Dianette - 14-02-2020

(14-02-2020, 01:44)rdumitrescu Wrote:
(13-02-2020, 23:45)Dianette Wrote: Deci ideea de baza este: unde se afla rasnita cand pleci cu rotatia de pe biletul galben din cutie. Aparent, la mine nu era la maxim, era undeva la mijloc, iar eu am mutat-o spre slab. 
Astept filmuletul de la @rdumitrescu , ca sa nu fac vreo prostie. Smile

[video=youtube] [/video]
Super! Multumesc din suflet. Eu cred ca invarteam in sens invers.... acum ii totul clar :)
Blush

RE: Kinu M47 Phoenix - razvandumitru1 - 18-02-2020

Salutare!

Vreau sa fac upgrade de la 043MMI la M47 Phoenix. Întrebarea este cam în cât timp de când completez formularul primesc rasnita. Înțeleg ca trebuie sa se adune mai multe comenzi, dar în medie, sau un minim și un maxim dacă îmi puteți spune. 
As vrea sa vad dacă pun rasnita la vânzare și am mult de așteptat după cealaltă. Nu vreau sa beau cafea rasnita din comerț prea mult :(

Multumesc.

RE: Kinu M47 Phoenix - adif - 18-02-2020

Am intrebat eu azi, undeva/candva in martie!

RE: Kinu M47 Phoenix - razvandumitru1 - 19-02-2020

Wow :( Scria cineva pe aici ca a venit în 3 zile de la comanda.