Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Prajire acasa (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajire-acasa)
+--- Thread: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 (/Thread-Prajitor-de-cafea-Gene-Coffee-CBR-101)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - baloozzy - 10-08-2016

... sau poti praji 250g, nu mai atinge sticla. Eu merg asa de mult timp, desi nu mereu 250g.
In caz ca se amana introducerea Gene in Romania (via Artisan - Roshanian Kourosh) si faceti o comanda la Uk s-o facem impreuna ca si pe mine m-a mancat de nervi pinionul de pe axul motorului care merg cu el fisurat desi nu e nici juma de lira.Sau poate ne ajuta Kamasi (scientist e acolo) cu ceva componente care se mai duc la el.

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - renatoa - 10-08-2016

Ce dimensiuni are piesa ?
Daca diametrul ar fi in gama 6-8mm, ar fi niste piese de silicon folosite in alt hobby...

Chiar ca sunt curios ce impact va avea faptul ca va exista dealer... as paria ca la nici unul din celelalte branduri care au dealer local nu exista piese la discretie cum sunt la "lamachinadelcaffe"

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - orhapetru - 10-08-2016

m-am uitat dar nu au" piesa" pe stoc....o fi greu de produs si trebuie materiale speciale....da-l 'n colo de cauciuc, s-a rupt dupa nici 50 de prajiri...

https://www.bellabarista.co.uk/genecafe-blade-cushion-cr73-005a.html

----------------------
daca apar pe stoc imi cumpar 20 buc sa am pana iasa la pensie prajitorul; am sa incerc sa pun un arc mic, asemanator cu cel de la un pix, am pus eu o bucata de cauciuc dar nu a rezistat prea mult...alte idei inca nu am.
daca face cineva vre-o comanda externa si gaseste as fi recunoscator daca imi comanda si mie.

Renatoa: piesa are cred 6 mm diametru si lungime 10-12 mm, la mijloc cu un sant pentru a sta fixat.

Daca ti-as da link-uri cu locuri unde e in stoc dar la 7 euro, nu ai mai fi asa viteaz sa iei 20 bucati... :)

Te ajuta sa iti trimit sa incerci asa ceva ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__55696__Vibration_Damping_Ball_65g_Bag_of_8_EU_Warehouse_.html

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - bubucalu - 10-08-2016

@orhapetru Daca ai cumparat aparatul nou, in cutie capsat de coperta manualului de utilizare gasesti o tipla cu 2 bucati de rezerva.
Exista vanzator de prajitor Gene in Romania, ofera si reparatii din ce am inteles.

Am vazut ca sunt la de la 2.5 $ pana la 6.9  euro/buc.....o fi cauciuc imbogatit...sau silicon cu minerale pretioase....
eu stiu ca sunt prost... dar si producatorii sau magazinele au preturi nesimtite, nu se poate asa ceva pentru o piesa cilindrica de 1 gr de cauciuc.
Pur si simplu No Comment !!!

(10-08-2016, 20:02)orhapetru Wrote: Am vazut ca sunt la de la 2.5 $ pana la 6.9  euro/buc.....o fi cauciuc imbogatit...sau silicon cu minerale pretioase....
eu stiu ca sunt prost... dar si producatorii sau magazinele au preturi nesimtite, nu se poate asa ceva pentru o piesa cilindrica de 1 gr de cauciuc.
Pur si simplu No Comment !!!
Dincolo era mai scump? Poate zece bucăți.
Uite-l!

Availability: Out of stock

De asta vorbiram pana acum :)

@bubucalu : eu nu am avut asa ceva in cutie, si m-am uitat bine de tot   [Image: blush.gif] 

@ baloozzy : nu au pe stoc, daca aveam deja era comanda data, stii ca am am mai povestit noi de piese de rezerva si acesorii pentru Gene [Image: wink.gif]

@ Renatoa : nu cred ca ma ajuta piesa respectiva, am sa ma gandesc sa incropesc ceva ca sa nu sparg si vasul de sticla al prajitorul...nu de alta dar nu vreau sa il fac sa zboare pe geam, stau la 4....pana jos e departe [Image: biggrin.gif]
----------------
am observat ca s-a cam schimbat culoarea tablei perforate din vasul de sticla....pare sa se fi prea incalzit aparatul, sa nu se fi copt cauciucul din cauza asta. Temperatura pe aparat nu a crescut peste valorile setate, ma gandesc ca nu s-a stricat deja, e inca tanar...

Daca nu reusesc sa fac rost de pe la noi din tara, am sa imi comand un separator metalic gata echipat din UK.
@ baloozzy -  ramane valabila oferta, imi spui ce vrei si le adaugam in cos :)

(10-08-2016, 20:17)orhapetru Wrote:  

Mai ieftin punem arcuri in loc, eventual ceva lamele prinse de pastila aceea grea. Tema de casa.

RE: Cafea verde - surse, preturi - bubucalu - 14-10-2016

@ Levo
Cat timp a durat in total prajirea ta la 220 de grade si ce te face sa crezi ca nu suporta mai mult, mai ales ca spui ca are gust acid si verde? Vad ca toate atributele cafelelor pe care le prajesti sunt date de soiul ales si nu de limitele aparatului utilizat.
Spre exemplu am prajit si eu 3 sarje diferite de Costa Rica si nu s-au suparat nici la 230 nici la 250 de grade cu dezvoltare de 15%, 20%( care inseamna intre 2,5 si 3 minute la mine). Mai mult, una dintre ele, testata azi, pastreaza identitatea originii cu usor gust de vermut si after taste floral, placut acid.

RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 14-10-2016

A nu se confunda 250 grade in boabe, cu 250 grade in aer evacuat la Gene... ;)

250 grade in boabe (480F) = scrum :D
Cel mai dark italian se opreste sub temperatura asta...

Cred ca Levo masoara chiar BT... :s Huh unde 220 ar insemna Full City Roast+ spre dark

http://legacy.sweetmarias.com/roasted-pics/roasted.fullcity-drk.pre.jpg

RE: Cafea verde - surse, preturi - bubucalu - 14-10-2016

@ Levo: Daca masori temperatura la nivelul boabelor, te rog , invata-ne si pe noi cum. Eu ma refeream la datele afisate la iesire.

Oups... acum am vazut ca Levo tot Gene... Blush
Incepe sa devina interesant :D
bubucalu, citeste putin aici, cu asa ceva scoti semnalul de la un senzor circular care poate fi plasat in cilindru:
https://en.wikipedia.org/wiki/Slip_ring

RE: Cafea verde - surse, preturi - Fane - 14-10-2016

cu tot cu solutia ta renatoa, nu prea ai cum sa plasezi in gene un senzor care sa stea in boabe datorita constructiei excentrice a tamburului. va sta destul de mult in aer si atunci cat de relevanta mai e masuratoarea.

RE: Cafea verde - surse, preturi - Levo - 14-10-2016

Buna seara,
Scuze acum am intrat pe usa , nu , nu este nici o filozofie , pur si simplu am un dry mai lungut la 200 C  cca 6 min dupa care prajesc efectiv functie de soi si cat doresc de tare , de regula nu depasesc city , nu ajung la city+ decat daca nu-mi place cafeaua si o fortez putin devenind astfel cafea de dimineata. In general nu prea sar de 1st crack si cateodata ma surprinde 1st crak partial pe cooling , am observat ca fara acest drying de inceput unele soiuri mai sensibile au tendinta de a se praji neuniform , respectiv pestrit la nivel de boaba . ( adica daca pun o boaba sub lupa , observ ca are dungi fine longitudinale cu aspect tigrat cam greu de observat la lumina mai slaba sau din fuga ) . Ceea ce am observat la Costa Rica in speta , la 238 - 240 C are tendinta de a se arde mai intai pe margine ceea ce ma duce cu gandul ca temperatura este prea mare , nu masor cu nimic altceva decat ce-mi arata aparatul , temp. aerului din cilindru , alta aparate au niste posibilitati superioare cu mult ( cele cu profilare , tot mici ) dar alte preturi.

Se poate... din mijlocul capacului de evacuare pleaca un arc cat mai flexibil, lung cat jumatate din cilindru, prin care trec firele de la senzor, de asemenea, fire speciale de mare flexibilitate, care suporta sute de mii de flexiuni ( firul spiralat de telefon ;) )
si care se termina in cap cu senzorul, pus intr-un tubuletz ingreunat cu putin plumb, o bila sferica, care va face ca senzorul sa urmeze gravitatia si sa fie in permanenta in masa de boabe.

La avioanele de acrobatie exista in mod similar rezervoare de combustibil la care un furtun de silicon este ingreunat la cap cu plumb si va sta imersat in combustibil indiferent daca avionul este pe spate sau executa figuri 3D, unde daca l-a lasat motorul inseamna viata si moarte.

RE: Cafea verde - surse, preturi - Levo - 14-10-2016

Daca era neaparat necesar , banuiesc ca s-ar fi montat un cititor instant macar cu infrared , dar din exterior nu merge pentru ca masuram temperatura sticlei cilindrului si nu a boabelor , dar cu senzorii proprii ochii si urechea facem fata provocarii si ne mai si iese... [Image: wink.gif] ( ma gandesc numai , sa nu fie o complicatie in plus ). La sarjele astea mici de 200gr. nu se oboseste nimeni cu automatizare de top , dar cand strici 30 kg odata nu mai e acelasi lucru...

RE: Cafea verde - surse, preturi - bubucalu - 15-10-2016

In experienta mea, cu acest aparat, o uscare la 200 de grade ar trebui sa aduca niste urme serioase de tipping.
Revin cu intrebarea de mai sus, cat dureaza o prajire la 220 de grade si ce il determina pe colegul sa fie atat de decisiv in descrierea soiurilor de arabica prajite pe Gene ? Am invatat, de aici, ca aspectul nu trebuie sa fie factorul principal in caracterizarea unei prajiri ci gustul din ceasca. Iata, mai jos, o prajire la 250 de grade(Costa Rica Tarrazu). La degustarea de 12 ore are un gust bun in ceasca dar nu la fel de bun ca cel dat de prajirea la 240 de grade. Astept timpul sa decida.
[Image: yaCASQ6.jpg]

RE: Cafea verde - surse, preturi - Levo - 15-10-2016

Arata bine , tot asa prajesc si eu numai ca , mi se pare mie cred - boabele au un luciu ? , eu n-am scos boabe lucioase de cand am masina , banuiesc ca e din focalizarea aparatului  si nu , n-am vrut sa par decisiv , am sugerat ca acesta cafea  , Costa Rica  - Tarrazu mi se pare mai sensibila , n-am curaj sa urc la 250 C  - apare 1st crack mai repede decat in mod obisnuit , iar la o temp. de cca. 230 - 240 C , are o usoara tendinta de innegrire in extremitatea bobului si m-a obligat sa scad urgent , oricum masina prezinta oscilatii ale temperaturii de cca. 4-6 C date de ( cuplarea - decuplarea rezistentei ) din turbosuflanta si e mai precaut sa merg mai usor cu temperatura. Aici mai sunt niste factori , am cafeaua de la Hotspot  nu pare prea veche , dar se ingalbeneste repede si in timpul drying-ului  , iar durata prajirii este de cca 16 unitati de timp citite pe masina , fara cooling.    ( in cazul meu ). Gustul e bun si nu prezinta amareala mai deloc , caramelul se simte spumos , dar plat , necondimentat si retrogust ciocolata. Parerea mea - e o cafea buna shot simplu neamestecat , insa eu caut diversitate si mai amestec si alte sorturi ).Astept ceva provizii de la Cortina si revin si cu foto , poate la dansii e ceva mai uscata cafeaua...nu stiu.

Din pacate nu mai am Costa Rica , am avut doar 2 kg.

RE: Cafea verde - surse, preturi - Fane - 15-10-2016

eu fac in general o uscare de 5-6minute la 150 si 160 daca boabele sunt mici si dense si prajirea la 230-235 la boabe mari si 240 la boabe mici si dense. Am sa urc pe forum niste loguri primite de la Ovisod, am prajit dupa unul din ele o etiopia si a iesit o chestie interesanta.

Am sa mut posturile despre prajire pe topicul lui Gene.

RE: Cafea verde - surse, preturi - Levo - 15-10-2016

Buna treaba. Asteptam cu mare interes.... [Image: wink.gif] . Chestia cu uscarea o fac si eu , dar cu temperatura mai mare aproape 190 - 200 C si tot cam 6 min. dar eu parca am parte numai de boabe mici ( si umede ) , dar macar bine ca sunt curate...

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - Mariano - 18-10-2016

Prin amabilitatea nemarginita al lui Bogdan(baloozzy), am in probe un Gene, sper sa ma imprietenesc cat mai repede cu bijuteria asta mica [Image: smile.gif] Acum am si eu linia completa.

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - Fane - 18-10-2016

profilele promise primite de mine de la ovisod, care acu este in alta liga. :)

https://www.dropbox.com/s/8fo7b1cqpoxtuxm/Roasting_Logs_with_Profiles.zip?dl=0

enjoy

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - Levo - 18-10-2016

Multumesc frumos colegului Fane , wow ce fain , info complet excelent  - superincantat [Image: wink.gif] . I - ha... [Image: dancer2.png]

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - Fane - 18-10-2016

cu placere, muntene! :)

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - Levo - 18-10-2016

Uite cum ma chinuiam...
[Image: qG3t6VG.jpg][Image: hQNguJe.jpg][Image: Xb0CX65.jpg][Image: caoAPL5.jpg]

...dar cafeaua e buna , gustoasa , consistenta nu e acida si nici bitter suparator...e buna si singura neamestecata , oricum la mine asta mai era , azi am primit "intariri "( supply ) de la Cortina acum sa vezi...

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - Mariano - 18-10-2016

Bogdan m-a bagat in priza, o solutie de moment cu furtun din teflon la 5mm exterior, vad ca nu s-a topit la 240C [Image: smile.gif]

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - baloozzy - 18-10-2016

Te dai in fapt, pe bursa dadeai #31#. Felicitari!

RE: Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101 - Mariano - 19-10-2016

multumesc inca o data de sfaturi si echipament, prima prajire din ograda [Image: smile.gif]