![]() |
|
Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight (/Thread-Barazza-Sette-270-i-w-cutite-Etzinger-de-40-mm-grind-by-weight) |
Rasnita noua de la Barazza, cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - dev - 17-12-2018 Daca au scăzut sub 1000 de euro înseamnă că merg vânzările bine de tot.... Cred că la un moment dat și-au dat seama că nu pot face o râșniță comercială și apoi au început să le sorteze pe alea mai ok de alea mai puțin ok. RE: Rasnita noua de la Barazza, cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Zwanger - 08-01-2019 Baietusii elevetieni au avut nevoie de o perioada indelungata de teste, ca sa-si dea seama ca europenii nu se joaca/ cand vine vorba de cafea prajita light, sau neprajita. Dupa ce au dat kix cateva rasnite de ale lor cu boabe light (atentie ce bagati in Sette) au venit cu o solutie care a starnit oarece amuzament si intrebari. Au venit cu 3 geometrii de cutite, dintre care un set de conice denumit light, cica pentru light roast. Am modificat sa nu mai traga/intre asa multe boabe intre cutite ca sa nu blocheze iar rasnita. Dupa ce au facut asta au venit baietii care vor rasnire unimodala din conice :13:. Aici aveti cele 3 tipuri de cutite, cand o sa cumparati rasnita, va alegeti tipul preferat de boabe. Rasnirea cu setul light se va face mai lent, pt ca va trage mai putine boabe in interior.
RE: Rasnita noua de la Barazza, cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 24-07-2019 Putin ajutor va rog!Mi-a sosit și mie din Germania o baratza sette 270. Când m-am bucurat și eu că un copil am văzut că e ușor crăpat plasticul in partea din fata. Am zis sa trec cu vederea dar am constatat că nu funcționează. Se aprinde display merg secundele dar nu se aude nici un motor. Hoperul e pus ,strâns bine dar nu se aude nimic. Am incercat sa o reglez in in funcțiune dar nu se aude nimic, nici un motor. Am pus și boabe in hoper, degeaba. Poate greșesc undeva? Please help până nu mă apuc sa dau negative vanzatorului...! RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - eduard - 25-07-2019 Am patit asta odata. Era in garantie, am dus o la service si acolo mi au zis ca din cauza vibratiilor puternice din timpul functionarii a sarit unul din cele 2 fire (tip mufa, nu cunosc exact termenul) conectate la motor. Desfa rasnita si vezi daca vreun fir nu e conectat la motor. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 25-07-2019 Posibil sa fie doar un fir. E noua. Nu as desface nimik. Port discuții cu barshaker deocamdată. Am înțeles că e reprezentant baratza la noi. Să vedem cum se va finaliza RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - renatoa - 25-07-2019 Ce vina ar avea vanzatorul in tot lantul ata trofic, de la fabricant pana la dv. acasa ? ![]() A fost desigilata, probleme de ambalaj, sau manipulare brutala, care sa le atribuiti cu siguranta ca sunt din cauza vanzatorului ? Aprecierile la adresa vanzatorilor ar trebui sa se refere la perioada de garantie, cum isi onoreaza obligatiile... pana la vanzare nu vad ce as putea reprosa unuia, daca depozitarea a fost corecta. Poate cel mult faptul ca nu v-a sfatuit de bine... ce sa NU luati ;) RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 25-07-2019 Ar avea vina pentru că nu a fost ambalata corespunzător. A fost folosita metoda nemteasca pe încredere fiind un articol electrocasnic, lucru care nu valorează nici doi bani in Romania. Am specificat clar înainte de a-mi trimite pachetul."Atentie mare la împachetare pentru că în România sunt probleme mari cu livrarea in sigurantanta a coletelor fragile".A venit într-o cutie de carton ușor sifonata in care se afla cutia originala intacta. Nu folie cu bule de aer, nu un pic de polistiren intre cele doua cutii, nimic. Și uite așa în România cred, a căzut " din greșeală un pachet mai greu peste acest pachet. Însă repet, nu mă deranjează aspectul puțin crăpat al plasticului ci doar faptul că nu merge motorul, lucru care nu știu dacă l-aș atribui transportatorului RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - allex06 - 25-07-2019 De pe Ebay? RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 25-07-2019 Da. De pe ebayt RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - allex06 - 26-07-2019 E privat sau magazin? ai platit prin paypal sau transfer? In functie de cum ai procedat ai mai multe sau mai putine optiuni. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 26-07-2019 E magazin și Plata s-a făcut prin paypal. După lungi discuții cu vânzătorul, acesta a decis să primească înapoi produsul, chiar daca in anunț era specificat că nu se poate returna, obligandu-l politica ebay, in cazul meu produsul sosind deteriorat. Eu am vrut totuși să o repar, pe garanție, fiind un articol nou dar răspunsul reprezentantului baratza in Romania m-a lăsat puțin cam masca. " Întrucât baratza nu are o garanție internațională nu poate fi reparată decât contracost sau în tara de unde a fost achiziționată". S-a schimbat politica garanțiilor intre timp, eu primind exact opusul a ceea ce povestea colegul @radutug mai sus, ce trecuse prin aceeași situație că și mine. Așa că aviz amatorilor care cumpărați baratza din afara sa nu pățiți că mine! RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - renatoa - 26-07-2019 Trimite reprezentantul sa citeasca putin asta... https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/consumer-contracts-guarantees/consumer-guarantees/index_en.htm RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - gorexxx - 26-07-2019 (26-07-2019, 09:13)lucian79 Wrote: E magazin și Plata s-a făcut prin paypal. După lungi discuții cu vânzătorul, acesta a decis să primească înapoi produsul, chiar daca in anunț era specificat că nu se poate returna, obligandu-l politica ebay, in cazul meu produsul sosind deteriorat. Eu am vrut totuși să o repar, pe garanție, fiind un articol nou dar răspunsul reprezentantului baratza in Romania m-a lăsat puțin cam masca. " Întrucât baratza nu are o garanție internațională nu poate fi reparată decât contracost sau în tara de unde a fost achiziționată". S-a schimbat politica garanțiilor intre timp, eu primind exact opusul a ceea ce povestea colegul @radutug mai sus, ce trecuse prin aceeași situație că și mine. Așa că aviz amatorilor care cumpărați baratza din afara sa nu pățiți că mine! Poti contacta PayPal si vei fi despagubit (clientul intotdeauna are castig de cauza cu ei). DPMDV nu are rost sa te complici cu trimisul inapoi. Bafta RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - renatoa - 26-07-2019 Nu se complica, ci il va obliga paypal sa trimita inapoi, nu vin banii asa de nicaieri... si paypal la randul lui va taxa vanzatorul ca sa returneze. Din toata povestea cea mai ciudata parte este cea cu afirmatiile asa numitului reprezentant baratza... oare stie ca se afla in europa, sau se crede in congo ? RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 26-07-2019 Nu mai comentez răspunsul reprezentantului. Suntem în Romania și asta cam spune tot în povestea mea! Am sa o trimit înapoi pentru că în email-ul primit de la vânzător se afla un link către o pagină cu un formular de retur, inițiat de el ca si client DHL, in care eu completez datele mele. Așa se pare că e politica de retur Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 26-07-2019 Partea cu garantia e putin mai complexa. Vorbim de niste bani in spate (piese de schimb, transport, stocuri, oameni de service, pregatire, organizare, etc). Multi producatori folosesc garantia localizata pentru a evita canibalizarea. Cata vreme produsul este luat de pe o piata externa, fie si UE, nu poti pretinde garantie internationala. Aaa, daca era luata din tara si pentru garantie te trimitea in Germania, asa ar fi fost urat. La HP de pilda nu puteai comanda piese pentru o serie fara garantie locala sau internationala. Nu poti comanda, nu primesti banii pentru servicii. Nu poti cere sa schimbe un sistem intreg doar pentru ca Vasile a decis ca e mai ieftin cu 50 Euro produsul daca e luat din Peru. Chestiile astea ti le asumi cand te decizi sa iei de pe o alta piata. Taxe vamale, conditii dificile de garantie, etc. Daca iti iei un laptop din State cu garantie acolo te gandesti ca poti sta 2-3 luni fara el ca sa-l trimiti la garantie... RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 26-07-2019 Nu vorbește nimeni de schimbat sisteme, vorbeam de o situație similară, povestita mai sus care s-a încheiat cu succes! RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 26-07-2019 Aveati aceleasi conditii de garantie? L.E. Vorbim de furnizori diferiti, conditii diferite de garantie, chiar ani de achizitie diferiti. Problema este la conditiile de garantie. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 26-07-2019 Nu ai înțeles ce am scris mai sus. Comunicatul era "Baratza nu are garanție internațională"... Nu aparatul meu , al lui x sau a lui y nu are. Baratza nu are. Pe mine nu m-am întrebat nimeni ce fel de garanție am! Sunt de acord cu tine cu faptul că vorbim de ani diferiți la care adaug eu și firme de reparatii diferite. Nu sunt in masura să mă pronunț daca poate o firma noua care preia service-ul, in cazul nostru baratza, să schimbe politicile garanțiilor, dar se pare că pot. Ideea e că mie îmi place acest model sette 270 de când l-am văzut prima data, însă în tara depășește cu mult bugetul meu fata de ce am dat eu pe una din afara, cu tot cu cheltuieli de transport și alte comisioane ce le-am platit. Cred că trebuie să caut altceva ori să mai aștept. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 26-07-2019 In momentul in care avem mii de produse vandute intr-o tara vs 50-100 in RO, normal ca difera pretul si nici multe variante de service nu sunt. Si costurile sunt evident mai mari. La Wanderlust pare a fi alta poveste https://wanderlust.coffee/faq/ Nu ai luat legatura si cu ei? In momentul in care acopera mai multe tari cu service-ul, poate au cum sa te ajute. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 26-07-2019 Cu ei am luat legătura prima data, la fel cum a făcut și colegul @radutug acum doi ani. Răspunsul celor de la wanderlust a fost că au predat de curând ștafeta de servisare către barshaker. De aia vorbeam de ani diferiți și ulterior firme diferite Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 26-07-2019 Se prea poate ca Wanderlust sa fi acoperit mai multe tari la acea vreme si sa fi putut face service la un echipament vandut in Ungaria...? RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Lyvyoo - 26-07-2019 Da, parca a scris pe undeva @MyR ca au devenit reprezentanta Baratza pentru Romania. Eu din ce stiu legatd e Sette, au fost anumite serii blestemate, care au produs cam 40-50 de garantii doar in Romania. Acum se pare ca seriile mai noi sunt ok si au rezolvat problemele. Treaba cu garantia internationala poate parea ciudata, dar atat timp cat producatorii nu triit efectiv bani in contul dealerului local de aparatura, pentru piesele si manopera folosite, nu prea se poate aplica. La masini se compenseaza sigur, poate si in alte domenii, cu devize argumentate de la dealer catre firma mama. In domeniul espresso nu se poate aplica pt ca nu exista aceste deconturi decat (poate) in cateva cazuri izolate. Si asta o cunosc si cei care mai dau pe sub mana pe ebay. Doar loturile acelea cu probleme nu s-au dus la gunoi :) ci au fost cumparate engross de diversi "investitori"... Oricum bine ca ai rezolvat! RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - renatoa - 26-07-2019 Ai avut noroc ca ti l-a primit inapoi vanzatorul, nu isi stia nici el drepturile, se putea prevala de partea asta: "În unele state membre ale UE se pot aplica alte reguli cu privire la bunuri de ocazie sau la articole cumpãrate la licitaþii." In rest, pentru cine are rabdare, toata povestea cu garantia EU se afla in documentul asta: http://www.eccromania.ro/media/pdf/garantia_produselor_ue_ro.pdf RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - lucian79 - 27-07-2019 E magazin și nu cred că își strica reputația și nu în ultimul rând e neamț. Are calificative foarte bune atât pe ebay cat și la magazinul propriu. Cred că lui i-a rămas un gust mai amar decât mie și se gândește de doua înainte de a mai trimite în Ro. Legat de calitatea produsului cred că aș atribui problemele mele transportatorului și nu că ar fi din categoria cu probleme. Când declari că e articol electrocasnic pai ăla sta in masina langa electrocasnice și nu langa nicovala ca în Ro (parerea mea). Mai ales că el a trimis cu DHL și la mine a ajuns cu Urgent Cargus, cu care eu am mai avut antecedente cu produse fragile. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - coffeemilk - 22-11-2019 Salutare. M-am 'pricopsit' și eu cu această râșniță dar am o nelămurire; așa cum am citit și pe broșura cu care vine râșnița, o glumă bună oricum dar nu asta e ideea, dacă setez la 9, se aude un zgomot metalic și a făcut și ceva pilitură. Probabil se ating cuțitele dar nu înțeleg ce trebuie făcut pentru a o regla. Are și un imbus și două șaibe dar din ce am citit în acest topic, se folosesc ca să macine mai fin, recte la mine deja 9 e prea mult. Orice sfat e binevenit. L.E Bineînțeles nu ajungeam să întreb pe forum dacă producătorul se sinchisea să pună un manual cu instrucțiuni de utilizare, nu doar să pună un imbus și 2 șaibe dar să nu precizeze și la ce folosesc! Penibili. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - renatoa - 22-11-2019 Producatorul are un site "cu de toate", inclusiv manuale in vreo 7 limbi... trebuia doar cautat. Cauta unde incep fisierele "manual-sette..." la adresa de mai jos: https://www.baratza.com/wp-content/uploads/2019/01/ ..., pentru modelul si versiunea care o ai dumneata RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - coffeemilk - 22-11-2019 Eu știu ce spui, doar că nu e de datoria mea să fac research ca să aflu cum funcționează utilajul pe care l-am plătit! Eu nu știu cum sunt obișnuite anumite persoane, dar atâta timp cât am plătit un bun/serviciu/etc., nu e de datoria mea să fac lego sau să pierd vremea pe net, pentru că producătorul e un bananier care nu oferă un serviciu de calitate. În fine, nu ar fi prima dată când returnez un produs. Mersi oricum. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - renatoa - 23-11-2019 Ajuta-ma sa ma lamuresc un pic... nu ai primit cu rasnita nimic tiparit, in nici o limba? ceva cum este pdf-ul de pe site, care macar are 14 pagini ![]() Chiar daca ar fi asa, importatorul este obligat legal sa se ocupe de asta... si daca nu isi face treapa exista reclamatie la protectia consumatorului. Aaaa... ca la prima vedere in cursul despachetarii ti-ai dat seama ca nu a aparut declick-ul ala ... make coffeee, not war... :D asta e altceva, dar nu trebuie sa gasesti motive pentru retur
RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Lyvyoo - 23-11-2019 (23-11-2019, 00:37)renatoa Wrote: Vai, renatoa, ce te-ai schimbat... trecut-au anii... |