![]() |
|
Gaggia Classic 2015 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Gaggia Classic 2015 (/Thread-Gaggia-Classic-2015) |
RE: Gaggia Classic 2015 - Denis - 30-03-2017 Il gasesti pe ebay, sau magazine online, eu parca l-am luat online din Bulgaria si a fost 13 lei. Vorbesti de plasticul ala mic ce se pune sub sita in portafiltru? ca sa vorbim de acelasi lucru. RE: Gaggia Classic 2015 - bogmol - 30-03-2017 da de plastic si de sita, ma gandeam ca printre cei care au trecut la nivelul urmator as gasi una parasita prin vreun sertar RE: Gaggia Classic 2015 - mihaih - 02-04-2017 Pentru cei care au Gaggia Classic 2015 si cauta sita dus exista sita IMS Competition: http://partsguru.net/home-espresso-parts/starbucks-models/barista-rio-vapore-sin006/saeco-ims-precision-diffusion-screen-49-mm-screw/ http://www.shop.partsguru.com/IMS-Precision-Screen-49-mm-Dia-Saeco-semiautomatic-S100-IM.htm Sita trebuie cautata dupa Saeco Nina este acelasi cap. Se pare ca piata s-a adaptat. Au luat sita GA200 care are 55mm diametru si au strunjit-o la 49 mm diametru. Daca cineva aduce asemenea sita sunt interesat sa cumpar. Sau poate se incumeta cineva sa micsoreze diametrul la IMS GA 200 la 49,5mm. Se pare ca suntem mai multi [Image: smile.gif] RE: Gaggia Classic 2015 - Solozaur - 07-08-2017 Salutare, Am achizitionat recent un Gaggia Classic 2015 second-hand(de pe OXL). Omul de la care l-am luat nu pare sa fi avut grija prea multa de el asa ca vreau sa-i fac o curatare generala. Intrebarea mea este daca are sens si mai ales daca am cum sa ii fac backflush? Am inteles ca modelul 2015 nu mai are 3-way valve, al meu nici nu are tubul ala metalic prin care ar fi trebuit sa se scurga apa. RE: Gaggia Classic 2015 - stefandinescu - 07-08-2017 Daca nu are tubul, nu are 3 way valve deci nu faci backflush oentru ca detergentul nu are unde sa se duca. Desfa cat poti si curata. Este un espressor mic, nu ai multe piese. RE: Gaggia Classic 2015 - Gozmin - 07-08-2017 Si o mica decalcifiere cu sare de lămâie, ca e mai bio ?. RE: Gaggia Classic 2015 - Lyvyoo - 18-12-2017 Ma intreaba un espressoman, exista sita de dus IMS compatibila cu Gaggia Classic modelul de dupa 2015 ? Am modificat, sita de dus IMS... RE: Gaggia Classic 2015 - Intros - 02-01-2018 Salut colegi si un An 2018 minunat! Dupa ce a vazut noua mea investitie (Lelit-ul) si ce produce, fiul meu nu a mai putut bea ciorbita de la filtrul de toate zilele si l-am ajutat sa treaca la un Gaggia Classic (cumparat acum, deci model 2015) cat si un Porlex mini. O sita nepresurizata 58mm si cafeaua boabe (sper proaspat prajita) de rigoare sunt pe drum (deja comandate), dar as fi vrut sa ii schimb si picuratorul care pare de plastic cu unul metalic (doua cai), dar as fi interesat si ptr Lelit-ul meu sa cumpar un picurator cu o cale. Stiti cumva unde as putea gasi? RE: Gaggia Classic 2015 - saeco - 02-01-2018 Eu am folosit la Gaggia Classic 2015 sita de dus Ims de diametru 52 si a funtionat perfect. RE: Gaggia Classic 2015 - tzucky - 06-01-2018 (02-01-2018, 14:51)Intros Wrote: Salut colegi si un An 2018 minunat! Dupa ce a vazut noua mea investitie (Lelit-ul) si ce produce, fiul meu nu a mai putut bea ciorbita de la filtrul de toate zilele si l-am ajutat sa treaca la un Gaggia Classic (cumparat acum, deci model 2015) cat si un Porlex mini. O sita nepresurizata 58mm si cafeaua boabe (sper proaspat prajita) de rigoare sunt pe drum (deja comandate), dar as fi vrut sa ii schimb si picuratorul care pare de plastic cu unul metalic (doua cai), dar as fi interesat si ptr Lelit-ul meu sa cumpar un picurator cu o cale. Stiti cumva unde as putea gasi? Salutare, un an nou fabulos sa ai si tu! Sunt pe cale sa fac acelasi upgrade, de fapt iti trebuie un picurator scurt, cu filet 3/8. Eu am pus ochii pe asta: https://www.piese-espressor.ro/piese-expresor-aparate-cafea/picurator-portfiltru?product_id=2658 Desi, daca iau in calcul comportamentul meu de extractie (nu extrag doua cafele deodata...), as merge pe asta, mi se pare mai sexy: https://www.piese-espressor.ro/piese-expresor-aparate-cafea/picurator-portfiltru?product_id=2703 Acum vad ca nu mai arata pretul pe site, insa inainte de sarbatori era public, in jur de 15-20 de lei pentru majoritatea picuratoarelor. Cheers! RE: Gaggia Classic 2015 - Intros - 06-01-2018 @ tzucky Multumesc! RE: Gaggia Classic 2015 - Gozmin - 16-01-2018 Stie cineva ce garnitura de grup potfiltru trebuie la Classic 2015, ca dimensiuni ? Am gasit mai multe modele pe mag-pro si sunt dimensiuni diferite. Multumesc. RE: Gaggia Classic 2015 - saeco - 16-01-2018 Salut, Este o garnitura mai speciala, trebuie demontat grupul pt a o inlocui. O gasesti la Kfea.ro, costa 35 lei RE: Gaggia Classic 2015 - zlatan - 16-01-2018 Salutare. As vrea sa achizitionez un Gaggia Classic de la flanco + rasnita, mai exact : https://www.flanco.ro/pachet-espressor-manual-gaggia-classic-1300-w-2-1-l-15-bar-gri-rasnita-de-cafea-gaggia-mdf-100-w-300-g-negru.html O parere despre rasnita, merita ? Ori mai bine cumpar doar Gaggia Classic si ma orientez spre alta rasnita? Pretul cum vi se pare? RE: Gaggia Classic 2015 - Denis - 16-01-2018 Lelit cu pid sh mai bine. rasnita feldgrindz kinu sau o electrica mica mazzer super joly. Cumpara le pe rand. RE: Gaggia Classic 2015 - tzucky - 19-01-2018 Dragi colegi, Este sau nu posibila ajustarea OPV de la 14-15 la 9-10 bari la Classic 2015 (MiRO)? Am cautat si aici, si pe forumurile de afara, nu am dat de un tutorial sau niste pasi clari (asa cum sunt tone de tutoriale, filme, etc.) pentru modelul pre-2015. Ar fi util un reply de la cineva care chiar a facut un astfel de mod. Multumesc. Later edit: O idee de explorat, ce mi-a venit acum: e o solutie oare adaugarea unei valve suplimentare, reglata la 9 bari, in serie pe circuitul de presiune? Sau e posibil, din punct de vedere functionalitate si compatibilitate, inlocuirea supapei de pe 2015 cu o OPV de pe Classicul vechi? Gaggia Classic 2015 - nickso - 19-01-2018 Salutare. Este posibila insa usor riscanta, deoarece piesa care trebuie desfacuta are pasta de etansare pe filet iar piesa in care se infileteaza este din plastic...deci grija mare, sa nu o rupi. RE: Gaggia Classic 2015 - Gozmin - 19-01-2018 (16-01-2018, 13:19)saeco Wrote: Salut, Nu trebuie demontat niciun grup la Classic 2015 pentru schimbarea garniturii. Cel putin nu vad de ce. Gaggia Classic 2015 - nickso - 19-01-2018 La classic 2015 trebuie scos boilerul (sau partea exterioara a grupului...depinde cum privesti lucrurile) ca sa inlocuiesti garnitura...eu nu am gasit nici o alta modalitate. Daca ai gasit tu, mi-ar placea sa o vad. RE: Gaggia Classic 2015 - Zaheyu - 19-01-2018 (19-01-2018, 17:22)tzucky Wrote: Dragi colegi, Valva nu prea se poate regla. Arcul e f tare. Montarea unei valve suplimentare reglabile cred ca e solutia. Gaggia Classic 2015 - tzucky - 19-01-2018 Big up, asta era și senzația mea din ce am dicumentat pan acum. Ce ziceți de înlocuire efectivă, cu OPV-ul de pe Classic Pre-2015? Se potrivește? Sunt convins ca se mai poate comanda ca și spare part, cu atât mai mult cu cât modelul vechi încă e încă in producție pentru Americas. Sent from my iPhone using Tapatalk Gaggia Classic 2015 - nickso - 19-01-2018 Daca tii neaparat sa montezi una noua si nu ma crezi ca merge reglata cea existenta, desi cred ca am reglat vreo 10 pana acum, cea de classic vechi nu se potriveste, deoarece e facuta sa fie aplicata pe boiler. Iti trebuie una care merge montata pe instalatie... :) Gaggia Classic 2015 - tzucky - 19-01-2018 Okay... având mâna făcută, ma gândesc ca ar fi mai înțelept sa te invit pe tine sa operezi modificarea. Îmi mai rezerv niște timp sa ma pregătesc psihologic sa renunț la garantie, dar și la mândria de a o fi modificat-o eu [emoji41] Sent from my iPhone using Tapatalk Gaggia Classic 2015 - nickso - 19-01-2018 La garantie nu e nevoie...modificarea este usor reversibila si practic invizibila. Iar daca vrei sa pastrezi si mandria de a o face singur, presupunand ca ai manometru, te pot ajuta telefonic cu cea mai mare placere. Problema cu gaggia classic 2015 este ca am gasit presiuni de la 10 bar pana la 13 bar din fabrica, dar nu din cauza opv-ului reglat diferit...mai degraba din cauza pompei. Naspa problema de control al calitatii. Ps: acum o sa pun si o teava de silvia pe un classic 2015. Enervant de scos teava veche, dar s-ar putea cea noua sa se potriveasca fara probleme..sa vina si vedem. Gaggia Classic 2015 - tzucky - 19-01-2018 Vai ce porcărie... cum ar veni, pompa nu e capabilă sa ducă 14-15 Bari ca obosește? Mâine dimineața fac ce nu am făcut o luna, de când am luat GC-ul. Îl fac bucăți și ma uit ce componente are in el. Care China, care Italia, care vapor. De curiozitate, pe principiul “aici sunt banii dumneavoastră”. Sent from my iPhone using Tapatalk Gaggia Classic 2015 - Zaheyu - 20-01-2018 (19-01-2018, 23:16)nickso Wrote: Daca tii neaparat sa montezi una noua si nu ma crezi ca merge reglata cea existenta, desi cred ca am reglat vreo 10 pana acum, cea de classic vechi nu se potriveste, deoarece e facuta sa fie aplicata pe boiler. Iti trebuie una care merge montata pe instalatie... [emoji2] Am reglat-o si eu la Color, greu pentru ca trebuie cu instalatia pe masa, si mi s-a parut ca are o sensibilitate mare, adica rotesti 15grd si se modifica 1bar. In plus, credeam ca am lasat-o la 10,5 si cand am verificat a doua zi - surpriza - se duceam in max, adica 12-14 bar. O valva reglabila adevarata permite reglaje mai fine pe care le si mentine. Din cauza asta spuneam ca "nu prea" se poate regla. RE: Gaggia Classic 2015 - Gozmin - 20-01-2018 (19-01-2018, 18:16)nickso Wrote: La classic 2015 trebuie scos boilerul (sau partea exterioara a grupului...depinde cum privesti lucrurile) ca sa inlocuiesti garnitura...eu nu am gasit nici o alta modalitate. Daca ai gasit tu, mi-ar placea sa o vad.Nu vreau sa te contrazic, pentru ca ai dreptate :). RE: Gaggia Classic 2015 - Kawiryu - 27-01-2018 Salutari, Pt Picurator găsiți și aici: https://www.mag-pro.ro/romanian/529003.html RE: Gaggia Classic 2015 - thegadgetist - 05-02-2018 Quote:Daca nu are tubul, nu are 3 way valve deci nu faci backflush oentru ca detergentul nu are unde sa se duca. Desfa cat poti si curata. Este un espressor mic, nu ai multe piese. Am fost surprins de aceasta afirmatie si anume ca pentru Gaggia Classic dupa 2015 nu se poate face backflush. Deja cumparasem sita oarba si detergentul puly Caff si eram gata de treaba. Singura metodata de curatare ramane cea din cartea de instructiuni? Adica prin curatarea cu detergentul lor special sau sare de lamaie si curatarea manuala a grupului? Imi mai poate confirma cineva? Gaggia Classic 2015 - nickso - 05-02-2018 Da...curatarea grupului se face doar manual. |