Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale (/Thread-Frothere-pentru-lapte-aparate-electrice-si-manuale)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8

Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - pacapaca - 26-01-2021

Salut,
Foloseste cineva un aparat de spumat laptele dar care sa faca crema de lapte ptr cappuccino si nu doar spuma?.
Am vazut asa ceva intr-o cafenea si chiar facea lapte cum trebuie.
Eu am unul Silvercrest de la Lidl dar face doar spuma foarte densa nefoositoare la cappuccino.

RE: Aparat de spumat lapte - Barzu Adrian - 26-01-2021

(26-01-2021, 11:35)pacapaca Wrote: Salut,
Foloseste cineva un aparat de spumat laptele dar care sa faca crema de lapte ptr cappuccino si nu doar spuma?.
Eu am unul Silvercrest de la Lidl dar face doar spuma foarte densa nefoositoare la cappuccino.

Buna , eu folosesc Barista , de la Nespresso, are multe moduri de spumare și este extraordinar , face și spuma calda , dar și rece. Blush

RE: Aparat de spumat lapte - pacapaca - 26-01-2021

(26-01-2021, 12:19)Barzu Adrian Wrote:
(26-01-2021, 11:35)pacapaca Wrote: Salut,

Buna , eu folosesc Barista , de la Nespresso, are multe moduri de spumare și este extraordinar , face și spuma calda , dar și rece. Blush

Multumesc pentru sugestie dar parca nu as da atatia bani :)

RE: Aparat de spumat lapte - renatoa - 26-01-2021

Daca ai indemanare la mesterit, se poate face unul dintr-un moka pot.

RE: Aparat de spumat lapte - TVTVTV - 26-01-2021

(26-01-2021, 12:31)renatoa Wrote: Daca ai indemanare la mesterit, se poate face unul dintr-un moka pot.

Și, bineînțeles, disponibilitatea de a-ți asuma riscul să-ți pocnească în față un recipient cu apă fierbinte sub presiune. :D

RE: Aparat de spumat lapte - Levo - 26-01-2021

(26-01-2021, 12:29)pacapaca Wrote: ... dar parca nu as da atatia bani Smile ...

... si atunci , nu e mai ieftin sa-ti repari / inlocuiesti tzeava de abur de la Lelit ? ... Cool ...

RE: Aparat de spumat lapte - Bogdan M - 27-01-2021

Revenind la întrebarea inițială, aparatul de spumat de la Juma, face o treabă corectă, în raport cu ceea ce trebuie să facă și cu cât costă. Merge și cu lapte rece și cu lapte cald. E similar cu ce ai obține cu un tel pentru lapte :) doar că tot ce trebuie sa faci este să apeși pe un buton.
https://www.emag.ro/aparat-pentru-spuma-de-lapte-hot-cold-jura-650w-negru-24019-jura/pd/DVFTR7MBM/?ref=fav_pd-title

Frothere pentru lapte, electrice si manuale - Neuzeitlich - 19-05-2021

Au băgat spumatoare de lapte la Lidăl, căni electrice care încălzesc și umflă spuma, la 120 bucata.
Mai sunt și căni / cești, dar cam nasoale.

RE: Frother - Eugen16 - 20-05-2021

Am eu un aparat aproape identic, vandut sub brandul illy. Indiferent de laptele folosit, rezultatul nu prea seamana cu crema obtinuta cu o teava cu aburi. Scoate o spuma, numai buna de "prostit" musafirii care nu stiu ce-i aia cappuccino. Despre latte art, nici vorba.

RE: Frother - dragos.stoian - 20-05-2021

Cu un French press de 30 de lei si un pic de munca iese si latte art, pe încercate. Uite o metoda mai minuțioasa, dar merge si daca dai de mai puține ori la "manivela":

https://youtu.be/wFFJ-NLjNZY

RE: Frother - renatoa - 20-05-2021

Asta e problema masinilor din comert, ca doar invartesc laptele, fara o miscare de la suprafata in jos nu ai cum sa incorporezi aer... ceeace face FP-ul.

As experimenta cu una din comert montand discul oblic, incat sa atinga suprafata laptelui cu o margine, ar face treaba mai buna decat cum e acum.
Sau montand o mica elice, care sa traga lapte pe centru si sa il evacueze catre pereti.

Frother - Mihai L - 20-05-2021

Cana de la Lidl si probabil multe altele au un arc ca de pix care are capetele unite.
Practic impinge laptele spre margine iar caldura il va face sa se ridice.
Insa nu se compara cu teava de abur de la espressor.

RE: Frother - Neuzeitlich - 20-05-2021

Metoda de spumare cu French Press o fi bună, dar la final trebuie insistat foarte mult cu igiena. E cea mai dezavantajoasă din acest punct de vedere. Laptele trebuie încălzit înainte, deci :(  .

Metoda cu micro-telul cu baterii îmi dă rezultate satisfăcătoare, dar nu e deloc elegantă, lucrează cu laptele cald și până acum nu am întâlnit un aparat căruia să nu i se descentreze tija și să facă niște mișcări aberant de ample, bune de bătut omleta.

Asta din urmă se rezolvă cu acel spumator de bar care seamănă cu un mixer vertical de mână, dar care se fixează de blat. Am văzut și la Aușan unul, pe la 1xx lei. Este folosit frecvent în coffee joint-uri. Tot neelegant, tot trebuie încălzit laptele înainte, iar tija se curăță prin ștergere cu cârpa. Yuck?

Steam wand: metoda clasică, apreciată de toți. Se lucrează cu laptele rece, adică grăsimea din lapte este mai vârtoasă și bulele nu se sparg așa ușor. Există opțiunea ca după spumare să se încălzească laptele la 55-60° sau să se procedeze altfel. Mă enervează cerințele de igienă. Intră lapte pe țeavă, cel de afară trebuie șters bine cu cârpa udă, că se face glazură într-o secundă. Dacă ștuțul este de proastă calitate, rezultă o bolboroseală penibilă, că mai bine sufli cu paiul în gură și termini bâlciul. Dacă țevușca și ștuțul sunt bine făcute (unghi corect, lungime corectă, mobilitate, manșon de unde să apuci, măcar 2 orificii, posibilitate de demontare, nu plastic etc), sunt șanse bune să iasă o halbă corectă de latte. Va trebui să-l restaurez pe dl Spaziale ca să beneficiez de așa ceva.

Agitatorul de la Lidăl are o chestie bună: lucrează pe lapte rece, pe care îl încălzește progresiv. Cum spumează, habar n-am, dar cică nu e tocmai rău. Îl găsesc scump și nepractic pentru că ocupă o priză și loc pe blat pentru o funcție utilizată punctual. Dacă ar fi pe la 30-40 de lei, l-aș cumpăra.

RE: Frother - dragos.stoian - 20-05-2021

Si pe mine ma enervează concedii sa încălzesc separat laptele intr-un ibric, sa il torn in FP si apoi sa le curat pe ambele

O idee pe care nu a testat-o inca ar fi un FP din metal complet (exista pe la 80-100 lei) la care sa ii pui un mic silicon termorezistent pe maner si sa încălzești direct laptele in el, spumezi, cureți si aia e.

RE: Frother - Neuzeitlich - 20-05-2021

(20-05-2021, 12:31)dragos.stoian Wrote: Si pe mine ma enervează concedii sa încălzesc separat laptele intr-un ibric, sa il torn in FP si apoi sa le curat pe ambele

O idee pe care nu a testat-o inca ar fi un FP din metal complet (exista pe la 80-100 lei) la care sa ii pui un mic silicon termorezistent pe maner si sa încălzești direct laptele in el, spumezi, cureți si aia e.

Faci asta cu chestia de la Lidăl, practic. Obiectul este deja disponibil, nu mai trebuie așteptat să fie inventat.
Eu optez pentru spumare la espressor, iar în condiții adverse încălzit lapte în cănuță de inox sau emailată și spumat cu micro-tel. Evident, adio latte art, că iese ceva rudimentar. TIP: se poate folosi tija termometrului pentru latte art. La Aușăn exista unul pentru bbq, cu display LCD și tijă pliabilă, 25 lei, parcă.

RE: Frother - TVTVTV - 20-05-2021

Hola.

Mai profi e ăsta, deși tot vei încălzi laptele (n-ai csf).

Frother - Mihai L - 20-05-2021

Am eu varianta de la Lidl. E decent, dar eu il opresc inainte de termen, pentru ca scoate o spuma prea tare altfel.
Cantitatea iarasi e OK. O vreme faceam cu Mixy dar era nevoie de cantitate mai mare de lapte (turatie foarte mare). Calitatea era mai buna insa. Dar trebuia incalzit si laptele…

RE: Frother - TVTVTV - 20-05-2021

Și un review pt. NanoFoamer, de la Sprometheus.

RE: Frother - edri - 02-11-2022

A folosit cineva de pe aici nanofoamer? Este vreo diferenta semnificativa (adica mai putina spuma aerata, mai multa crema de lapte) comparativ cu mini-telurile care au in capat "arcul" acela?

RE: Frother - Entertainer - 02-11-2022

Eu am și îl folosesc când sunt plecat. Acum nu știu cât de multa experienta am prins eu cu el fata de telul de f 5lei de la ikea, dar îmi iese un lapte cu care pot face inimioara și frunze și dracii. 

Prins la 90lei la eMAG. [Image: Ionjbqq.jpg]

RE: Frother - Eugen16 - 02-11-2022

Folosesc si eu NanoFoamer si pot sa il compar doar cu illy frother 
https://www.capsulecafea.net/product/cana-spuma-lapte-ciocolata-cappuccino-illy-milk-frother/
Frotherul illy facea fara bataie de cap o spuma destul de dura cu care nu se putea face latte art, o transferam in cana cu lingurita. 
Cu NanoFoamer ai un pic de munca, iti trebuie un pitcher, un termometru sa te incadrezi intre 50-60 gr, si sa muncesti tu cu aparatul. In schimb obtii o crema destul de apropiata de un  steamwand casnic cu care chiar poti face latte art si simti in gura o textura placuta de crema, nu de spuma. 
Ai doua site diferite cu care obtii creme de consistente diferite. Dureaza ceva pana te prinzi cum funcționează dar gasesti clipuri pe YouTube. 
Probabil e cel mai bun frother fara aburi care exista acum.

RE: Frother - edri - 03-11-2022

Multumesc pentru raspunsuri. Am avut un nanofoamer cu 140lei, dar l-am returnat fara sa-l folosesc pentru ca mi-am dat seama ca e varianta 1, evident producatorul spune ca variantele 2 actuale ar fi mai bune. daca ar fi fost tot 90 de lei, poate l-as fi tinut ;) Acum am un frother cu "arc" in capat, bine facut, cu 3 viteze. incarcare usb, etc dar iese o spuma destul de tare sau una aerata, depinde de tehnica, desi pe internet vad ca unii au obtinut rezultate multumitoare. Mai am un dispozitiv de tipul french press, conceput insa pentru frothare lapte (are in capat doua site distantate intre ele), ciudat ca producatorul recomanda sa frothezi cu lapte rece si dupa aceea sa fie incalzit laptele in french pressul respectiv.

Frother - Mihai L - 03-11-2022

Incearca sa-l opresti inainte de timpul setat ca sa nu iasa spuma prea tare.

RE: Frother - edri - 13-01-2023

(19-05-2021, 23:05)Neuzeitlich Wrote: Au băgat spumatoare de lapte la Lidăl, căni electrice care încălzesc și umflă spuma, la 120 bucata.
Mai sunt și căni / cești, dar cam nasoale.

Este si saptamana asta in oferta, acum e 149lei. Pentru un pret ceva mai mare se poate lua un nanfoamer, cu care se poate obtine ceva mai apropiat de crema de lapte.

RE: Frother - N3cks - 13-01-2023

(02-11-2022, 18:15)edri Wrote: A folosit cineva de pe aici nanofoamer? Este vreo diferenta semnificativa (adica mai putina spuma aerata, mai multa crema de lapte) comparativ cu mini-telurile care au in capat "arcul" acela?

Da, in concediu.
Este fenomenal. Cu un pic de exercitiu iese ca si la aburul de la espresor. 
Tot ei au si un pitcher - am si pitcherul de la ei. Si il pun pe foc, la "foc" mic/electric si il tot agit sa nu se prinda de fund si sa se omogenizeze mai repede. Cu un termometru verific temperatura. Pe la 65 ma apuc de treaba cu nanofoamer.
Am versiunea cu baterii, dar folosesc acumulatori.
Repet: ai nevoie de un pic de exercitiu. Ca reper: am achizitionat si m-am jucat cu el o saptamana inainte de concediu sa ma duc gata pregatit. Perfect.

Ce gasesc neplacut, este ca (versiunea mea) butonul are nevoie sa fie apasat relativ cu putere mai mare decat cea la care te-ai astepta. Se poate apasa, dar e incomod / un pic dureros sa tii pe toata durata spumarii.. si ar fi recomandat sa nu te opresti din spumare ca pierzi vortexul. Se poate imbunatati in sistem DIY sa prinda contactul mai repede, adica cursa de apasare sa fie mai scurta - dar nu am apucat sa ma ocup.

RE: Frother - edri - 13-01-2023

Multumesc pentru raspuns. Intre timp am cumparat un nanofoamer V2, la cererea utilizatorilor au pus buton normal. Fata de cele cu "arc" diferenta de structura a laptelui "frotat" e semnificativa.

RE: Frother - renatoa - 14-01-2023

Nu vrea nimeni sa faca upgrade la un V2 ?  :D

RE: Frother - SergiuBogdan - 14-01-2023

Ai de vânzare un nanofoamer v2? As fi interesat !

RE: Frother - edri - 14-01-2023

Din pacate, fata de acum cateva zile pretul a crescut semnificativ la V2. Cel pe baterii AA de la aprox 185lei la 245lei, celalalt de la 285lei la 360lei Dodgy Confused. In ritmul asta va deveni mai rentabila cumpararea unui espressor folosit numai pentru lapte. Wink

RE: Frother - renatoa - 14-01-2023

(14-01-2023, 10:52)SergiuBogdan Wrote: Ai de vânzare un nanofoamer v2? As fi interesat !

Neah, invers, sa iau eu V1... :)

(14-01-2023, 12:45)edri Wrote: ...In ritmul asta va deveni mai rentabila ...

... copierea lui :)