Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect

Full Version: Achizitie PL41TEM second hand
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Salutare, sunt pe punctul de  a achiztiona un pl41tem sh, la ce ar trebui sa fiu atent? Espressorul nu mai este in garantie
Salut.
Initial te uiți la exterior. Îl pornești și în 15-20min poți încerca să faci o cafea.
După ce dai portafiltrul la o parte poți inspecta cât de curat este grupul și cât de ok e garnitura. Îl rogi sa îți dea sita oabra sa faci un test de backflush. Când îl faci, urmărești următoarele lucruri: manometru sa urce peste 9 bar și sa rămână undeva după și scoți grijalul de la tava și te uiti sa nu curgă apa când faci asta ( verifici etanșeitatea vanei cu 3 căi). Când oprești testul te uiți sa îți arunce apa în tava, de data asta.
Faci o cafea, verifici curgerea și te asiguri ca ai un shot in 25-30s.
La țeava de abur, în tot acest timp, o sa observi ca mai picura, asta e, nu e problematic. Dar.. Sa picure nu sa curgă.
Comuti pe abur, în ceva zeci de secunde ajunge la temperatura optima. Deschizi într-un pahar înalt aburul (inițial o sa îți iasă apa și amestec, e normal). După asta urmărești sa ai abur. Poți sa îl rogi ca în latiera sau în cana sa pui apa jumătate din ea și o picătură de săpun lichid/detergent de vase și îl frotezi pe acela fix ca pe lapte. Ar trebui sa fie mai ușor decât la lapte. Urmărești sa mentina presiunea, cât decât.


Oricum, dacă nu are sita oarba și detergent de backflush înseamnă că nu i-a făcut niciodată asta (ceea ce poate fi grav dar ar trebui sa te validezi cu sita oarba în testul de presiune)
Mai te poți uita la furtunele din rezervor sa nu fie murdare, calcar, galbene.

Bafta
vlaicu Wrote: [ -> ]Salut.
Initial te uiți la exterior. Îl pornești și în 15-20min poți încerca să faci o cafea.
După ce dai portafiltrul la o parte poți inspecta cât de curat este grupul și cât de ok e garnitura. Îl rogi sa îți dea sita oabra sa faci un test de backflush. Când îl faci, urmărești următoarele lucruri: manometru sa urce peste 9 bar și sa rămână undeva după și scoți grijalul de la tava și te uiti sa nu curgă apa când faci asta ( verifici etanșeitatea vanei cu 3 căi). Când oprești testul te uiți sa îți arunce apa în tava, de data asta.
Faci o cafea, verifici curgerea și te asiguri ca ai un shot in 25-30s.
La țeava de abur, în tot acest timp, o sa observi ca mai picura, asta e, nu e problematic. Dar.. Sa picure nu sa curgă.
Comuti pe abur, în ceva zeci de secunde ajunge la temperatura optima. Deschizi într-un pahar înalt aburul (inițial o sa îți iasă apa și amestec, e normal). După asta urmărești sa ai abur. Poți sa îl rogi ca în latiera sau în cana sa pui apa jumătate din ea și o picătură de săpun lichid/detergent de vase și îl frotezi pe acela fix ca pe lapte. Ar trebui sa fie mai ușor decât la lapte. Urmărești sa mentina presiunea, cât decât.


Oricum, dacă nu are sita oarba și detergent de backflush înseamnă că nu i-a făcut niciodată asta (ceea ce poate fi grav dar ar trebui sa te validezi cu sita oarba în testul de presiune)
Mai te poți uita la furtunele din rezervor sa nu fie murdare, calcar, galbene.

Bafta

O sa tin cont de sfaturile tale, multumesc mult!