Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect

Full Version: Va salut si bine v-am gasit!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Va salut expressomani Smile Desi urmaresc cu interes acest forum de ceva vreme, abia acum am indraznit sa ma inregistrez.
Despre mine... sunt incepator in tot crea ce priveste cafeaua, insa cu ceva vreme in urma, am baut la o cafenea in Bucuresti o cafea facuta la un V60 si.. m-am indragostit ?. Nu ma intrebati ce am baut atunci, caci nu stiu sa va raspund ?.
Imediat am imceput sa ma documentez despre acest procedeu, am descoperit acest forum si am inceput sa citesc cu interes tot ce se poate despre cafea ?.
Ca echipament am: Filtru Hario V60, server V60, cantar Hario, fierbator Kettle buono, rasnita Mini Mill, termometru Nuova Ricambi.
Ca si cafea, am folosit Hawaii ( Florescu) si pt ca am vazut ca maulti o lauda, am comandat de la ecuatorcafe Panama Boqute Geisha, prajita mediu.
(23-10-2014, 10:37)versus Wrote: [ -> ]abia acum am indraznit sa ma inregistrez.

Puteai sa te inregistrezi far' de griji. Aici mai mult latram decat muscam! Big Grin
Bine-ai venit!
Majoritatea am facut la fel. Dupa ce-am ucis un Futaki si vre-o doua Ufesa cu o rasnita cu elice si-am topit un carucior de jacobsuri si alte lavatze am decis ca e momentul sa intru in randul espressomanilor. Vre-o 3 luni de citit intens la forum inainte de a ma inregistra ...
Greu am acceptat ca rasnita si calitatea macinaturii e prima conditie pentru un espresso reusit. Dealtfel si alte reguli, pe care acum le respect ca pe litera de lege, mi se pareau exagerari si le tratam cu "bai, ma lasi???''
Sunt vre-o 2 ani de cand tot lucrez la espresso si cred ca de cateva zile chiar imi iese. Ceea ce-ti doresc si tie.
Smile) Iti multumesc frumos pentru urari .