Hello There, Guest! Login Register


va saluta cel mai mobil espressor din Romania :)

#1
Buna!
intamplator, absolut intamplator am dat de acest forum si sunt extrem de fericita ca pot sa discut cu cineva care stie ce e aia espresso Smile
eu sunt novice in acest domeniu, dar intotdeauna am cautat pe unde am mers un cappuccino bun, macar ca n-avem habar de prajeli, ca un espresso are 30 ml, etc
acum de mai bine de o jumate de an mi-am pornit o afacere cu cafea. Mai exact: un bar mobil. Din acel moment am inceput a studia cat mai multe din acest domeniu, dar cred ca sunt abia la inceput de drum, deoarece multe din ceea ce scrieti pe aici imi sunt necunoscute Smile)

Ok, asa dar, ma numesc Nata si aceasta este afacerea mea: Fly Coffee
   
   
   
ne gasiti si pe www.facebook.com/flycoffeetogo

nu ma prezint pentru a-mi face publicitate. Chiar sunt la inceput de drum si am nevoie de sfaturile celor mai experimentati.

daca cineva vreo data din acei de aici de pe forum ne-a vazut, sau si mai grozav: chiar a baut o cafea de la noi - sunt extrem de curioasa sa va aflu parerile, sugestiile si criticile!

si ca sa continuam: masinile (am 2 masinute de astea reutilate) sunt noi, echipate si reutilate dupa ideile noastre, toate echipamentele din masina sunt noi: espressoare de la LaSanMarco 85E, macinator LaSanMarco SM 92

La moment, de fapt de la inceput, conlucram cu Segafredo cu blenduri Horeca si anume Buono si Massimo.
Acum am o problema, multi clienti imi zic ca cafeaua e cam prajita... Si imi recomanda sa lucrez cu blenduri mai putin comerciale, mai "handmade" Smile
Doar ca eu nu stiu cum as putea sa satisfac gusturile tutoror: unii iubesc mai acrisoara, altii mai moale, altii mai amara, etc.. Adica eu nu am posibilitatea sa bag multe blenduri, din cauza ca suntem mobili si avem doar o rasnita pe masina... Trebuie sa aleg ceva pe placul tutoror.

as mai avea mai multe intrebari si nelamuriri referitor la lucrul de barista... dar sa le luam usor Smile
acum doar vreau sa sper ca ma veti primi in randurile iubitorilor de cafea buuuna!Heart
 
Reply
#2
Bun venit,

Foarte frumoasa ideea! Ca tot era o discutie pe forum, cum reusesti sa asiguri energia necesara (eventual intr-o zi lunga si aglomerata) pentru espressor si rasnita? Tehnic cum ai procedat si care sunt limitele in aceasta privinta.

Cafeaua insa e de toata jena, mai ales ca nu primesti sculele gratis de la ei din cate inteleg, deci nu ai niciun motiv sa folosesti o cafea "de marca". Citeste intai articolul acesta, pe care l-am tot dat ca sinteza zilele astea - http://www.espressoman.ro/care-este-cea-mai-buna-cafea/ Astazi sunt peste 20 de prajitorii in Romania din care poti alege, fara a fi mari diferente de pret fata de cafelele de horeca si fara a discuta de insertii de robusta.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Da, nu am primit sculele gratis, de aia pot sa fiu libera sa aleg cand vreau orice cafea. Voi studia mai amanuntit acest subiect si chiar multumesc pentru informatie.

Referitor la autonomia de lucru a masinii. De la inceput, cand orice cumparator interesat ma intreba cum am facut-o - explicam in cele mai mici amanunte Smile) Acum am mai renuntat la gratuitatea asta de sfaturi, mai ales ca sunt sigura ca unii si-au pus in gand sa ma copie, dar eu am muncit mult si m-au costat scump erorile de proiectare si modificarea ulterioara. Acum sunt in procesul de inregistrare si patentare a proiectului.
Eu sunt deschisa acum pentru orice conlucrare. Oricine e interesat de proiect - putem ajunge la un numitor comun de colaborare. Chiar si pana la arenda masinii sau proectarii altei masini. Asa ca nu ezitati sa ma contactati in privat aici sau pe facebook.
 
Reply
#4
La o privire mai de departe si apeland la bunul simt, constatarea este ca deocamdata multi clienti se plang de cafea, iar unii ar vrea o cafea sau alta.

Treci pe o cafea buna (nu neaparat acrisoara), cu siguranta va fi apreciata de toti. Cine stie ca poate fi acrisoara cafeaua, stie mai multe si va fi multumit cu o cafea buna... Wink
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
Salut,

Felicitari pentru initiativa, incearca sa folosesti cafea proaspat prajita, eventual mai putin acida ca sa fie pe gustul tuturor(poti folosi chiar de pe forum Papajaques sau Sarkis ). Eu chiar as vrea sa incerc o cafea de la tine, in ce zona te opresti de obicei?

Mai jos harta prajitoriilor:

http://www.espressoman.ro/de-unde-cumpar...t-prajita/
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
 
Reply
#6
multumesc de sugestii!
studiez acum capitolul "cafea proaspat prajita" Smile)

la moment nu avem stabilite locatii fixe unde ne puteti gasi.... cu mare parere de rau. E cam dificil "sa-ti faci loc" pe spatiul public. Luptam acum cu primaria Brasov

si mergem doar la targuri, festivaluri si evenimente private.
iar de joi 18 sept pana duminica 21 sept ne puteti vedea la Festivalul Painii din Parcul National (Bucuresti). Dar asta in cazul ca nu strambati tare din nas cand va servim cu Segrafredo Smile)
ah, da! si in fiecare week-end la Canionul Sapte Scari de langa Brasov
 
Reply
#7
Tiii, ce-as mai haladui pe meleagurile patriei cu asa o masinuta!!! Felicitari!
Ia tempereaza-ma nitel cu povesti de primarie, sa-mi treaca impresia de roz...
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#8
Confirm prezenta masinii la Festivalul painii din Bucuresti.
Mi-am amintit insa de segafredo, si eu veneam taman de la degustarea de la Guido...Smile
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
(21-09-2014, 17:26)scientist Wrote: Tiii, ce-as mai haladui pe meleagurile patriei cu asa o masinuta!!! Felicitari!
Ia tempereaza-ma nitel cu povesti de primarie, sa-mi treaca impresia de roz...

Wink
Gaggia Classic rigged 9-10 bari + rasnita Lelit PL43MMI + Tamper Motta Bubinga + sita bezzera 14g
 
Reply
#10
(21-09-2014, 17:26)scientist Wrote: Tiii, ce-as mai haladui pe meleagurile patriei cu asa o masinuta!!! Felicitari!
Ia tempereaza-ma nitel cu povesti de primarie, sa-mi treaca impresia de roz...
oooo! as putea sa scriu o lucrare de licenta pe aceasta tema! Smile)
problema e ca comertul ambulant nu este permis in mai toate orasele "cu fite" din tara. Doar ca nu stiu cum, totusi, cineva lucreaza pe spatiul public. Adica doar cei ce stau "aproape" de primarie. Acum incerc sa ma bag si eu... cu masinutele.. cat mai "aproape" Confused

(21-09-2014, 19:07)Mihai L Wrote: Confirm prezenta masinii la Festivalul painii din Bucuresti.
Mi-am amintit insa de segafredo, si eu veneam taman de la degustarea de la Guido...Smile

ooo! cafeaua buna s-a savurat doar la Brasov! Smile) ramasitele de segafredo au mers la Bucuresti! Smile)
 
Reply
#11
(22-09-2014, 20:20)flycoffee Wrote: problema e ca comertul ambulant nu este permis in mai toate orasele "cu fite" din tara.
E o logica aici: ori faci parte din sistem ori esti stationar si "darile"-s impartite la ce-i ce-ti dau diverse autorizatii.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
(22-09-2014, 21:40)amarok Wrote:
(22-09-2014, 20:20)flycoffee Wrote: problema e ca comertul ambulant nu este permis in mai toate orasele "cu fite" din tara.
E o logica aici: ori faci parte din sistem ori esti stationar si "darile"-s impartite la ce-i ce-ti dau diverse autorizatii.
inseamna ca lupt cu "logica" Dodgy
 
Reply
#13
Quote: toate echipamentele din masina sunt noi: espressoare de la LaSanMarco 85E, macinator LaSanMarco SM 92

Espressorul arata exact ca al meu doar ca asta e cu doua grupuri. Big Grin Fiind vorba despre o aplicatie mobila, de ce nu te-ai orientat spre modelul cu rezervor incorporat?

P.S. Cum esti din Brasov si avand in vedere ca ai LSM si lucrezi cu Segafredo banuiesc ca espressorul si rasnita sunt luate de la Bibas, nu? Avea sens sa stai pe Segafredo doar daca le luai in custodie de la ei. Daca le-ai platit e chiar pacat sa le oferi clientilor un produs inferior calitativ.
 
Reply
#14
(06-01-2015, 01:43)Adri@n Wrote:
Quote: toate echipamentele din masina sunt noi: espressoare de la LaSanMarco 85E, macinator LaSanMarco  SM 92

Espressorul arata exact ca al meu doar ca asta e cu doua grupuri. Big Grin  Fiind vorba despre o aplicatie mobila, de ce nu te-ai orientat spre modelul cu rezervor incorporat?

P.S. Cum esti din Brasov si avand in vedere ca ai LSM si lucrezi cu Segafredo banuiesc ca espressorul si rasnita sunt luate de la Bibas, nu?  Avea sens sa stai pe Segafredo doar daca le luai in custodie de la ei. Daca le-ai platit e chiar pacat sa le oferi clientilor un produs inferior calitativ.

da-da, toate au fost luate de la Bibas. Si demult am renuntat la cafeaua lor. Nu au cum sa concureze cu preturile de la HotSpot. Si clientul meu are de castigat Smile cafea proaspat prajita, oferita dimineata in drum spre birou sau facultate

nu am inteles intrebarea: ce fel de model cu rezervor incorporat? La mine boilerul cu apa e incorporat in espressor... Altfel cum?


si pot sa va anunt cu bucurie ca am invins "sistemul" si din aceasta saptamana Fly Coffee isi rasfata clientii din Brasov cu cafea buna Smile) Deci "se poate"!

[Image: 58382466f52688171a1f20983a02fdd652890f204695848.jpg]
[Image: bc1516c27aa1563a67cbced271f200c652890f204695856.jpg]
[Image: 1ba3370b9c2d9270356e5d1737fdba9a52890f204695866.jpg]
 
Reply
#15
"Domnul" Adri@n a trecut pe Red Bull si si-a luat zborul de pe acest forum, dar probabil iti multumeste ca i-ai raspuns si din fericire pentru noi nu va continua aceasta discutie pe urmatoarele 3 - 4 pagini.
Altfel felicitari si Da se poate.
Daca stai pe capul cuiva suficienta vreme se obisnuieste cu tine si mai ca te considera "localnic". Asta-i doar o gluma trateaz-o ca atare.
Asteptam un feedback de la userii brasoveni!  Exclamation
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#16
(24-01-2015, 03:43)amarok Wrote: "Domnul" Adri@n a trecut pe Red Bull si si-a luat zborul de pe acest forum

... mda, cam comod la cat a forcait locul . Putea fi exorcizat si pastrat ''de exemplu''
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#17
(23-01-2015, 20:58)flycoffee Wrote: si pot sa va anunt cu bucurie ca am invins "sistemul" si din aceasta saptamana Fly Coffee isi rasfata clientii din Brasov cu cafea buna Smile) Deci "se poate"!

Felicitari si bun venit in randul iubitorilor de cafea buna ! 
M-as bucura sa va intalnesc in Brasov si sa beau o cafea  de calitate !  Big Grin
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#18
Felicitari!
Articolul aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#19
Se pare ca mai sunt si altii pe piata din Bucuresti http://m.ebay.de/itm/281697004355?nav=SEARCH
 
Reply
#20
Da, insa Fly vinde HotSpot, iar ceilalti Bristot...  Tot cu portocaliu e sigla, deci seamana la gust   Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#21
Salutare.

În primul rând, felciitări sunteți unii din primii temerari în industrie (văd postări de prin 2014 când nu prea existau coffee vans/machines etc.)

Am și eu în proiect acum un astfel de coffee van, dar mi se par foarte întortocheate căile legale. Îmi puteți spune ce autorizații ai nevoie inițial pentru a demara treaba?

Mulțumesc și spor,
C.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)