Hello There, Guest! Login Register


tva-ul la achizitii din afara UE

#1
Vreau sa intreb pe cei care au făcut achiziții de peste 10euro din afara UE, dacă au trebuit să achite TVA-ul la ridicarea coletului.
EXPOBAR BREWTUS IV-R | HONNE | VST | FELICITA ARC | KRIBLI-GRABLI | GC CBR-101
 
Reply
#2
Se face vama pentru toate coletele a caror valoare declarata depaseste 150 de euro/dolari. Atunci cand coletul nu are valoare declarata, vamesul il poate deschide in prezenta ta ca sa vada ce este in colet apoi se uita intr-un catalog si stabileste singur valoarea. La aceasta valoare se aplica TVA si in functie de incadrarea tarifara se poate plati (sau nu) si taxa vamala, pe langa TVA.
 
Reply
#3
http://www.customs.ro/ro/calatori/intreb...vente.aspx

8) Doresc să ştiu dacă plătesc taxe vamale pentru bunurile aflate într-un colet primit din SUA ca urnare a unei comenzi făcute prin internet? Menţionez că sunt persoană fizică iar expeditorul este persoană juridică.

Raspuns:În cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO.
În situaţia în care valoarea globală a bunurilor depăşeşte valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale.
Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere.
Taxele vamale aplicabile la punerea în liberă circulaţie a mărfurilor din State terţe Uniunii Europene în România sunt cele cuprinse în Tariful Vamal Comun de import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful Vamal Comun.
Valoarea în vamă la care se aplică taxele vamale este preţul efectiv plătit pentru achiziţionarea bunurilor, care rezultă din preţurile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.
 
Reply
#4
As adauga ca e posibil ca la calculul tva sa fie adunat si pretul transportului.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  multe alte de vanzare 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)