Hello There, Guest! Login Register


Vacanta la munte, Romania

#1
anul trecut sotia a vizitat Romania pentru prima data (pana atunci doar tranzit fie la aeroport, fie mai departe spre alte tari) si a ramas foarte incantata de ce a vazut.
acum imi cere ca anul asta sa mergem prin august-septembrie undeva la munte, sa respiram ceva aer curat si sa uitam de grijile de zi cu zi, macar pe cateva zile.
anul trecut am vizitat Brasovul si am mers prin nord(?), gen Gura Humorului, Bistrita-Nasaud.

acum - unde ar fi bine de oprit, pe unde ati fost voi si e foarte frumos, gen munti, verdeata imprejur, paduri si liniste?

multumesc
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#2
Zona Sovata-Praid e foarte populara printre fratii de peste Prut. Probabil e mai ok in iulie decat in august-septembrie dar merita oricum.
 
Reply
#3
Cheile bicazului. Sau orice alegi cred ca este ok, mai puțin Valea Prahovei, unde NU îți recomand să mergi din motive ce țin de aglomerație, mers în coloana etc.

Sent from my TA-1012 using Tapatalk
 
 
Reply
#4
Ranca - Obarsia Lotrului - Voineasa - Brezoi - Caciulata

Curtea de Arges - Transfagarasan - Sibiu - Alba Iulia

Ambele trasee se pot face si cu cortul.
PL92T, PL72, KINU
 
Reply
#5
Am fost acum doua saptamani in zona Petru Voda, Poiana Teiului.
Superba zona. Cheile Bicazului, Lacul Rosu sunt OK, evita drumul direct catre Bicaz, e in reparatie.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Si putina antireclama...

https://www.timponline.ro/teapa-de-la-mu...-colibita/
 
Reply
#7
ha, totul arata asa bine in poze..

trebuie totusi sa alegem ceva. multumesc!

ah da, mi-am amintit ceva important:
am prefera sa ne oprim undeva pe cateva zile si sa avem mai multe puncte turistice de vizitat in imprejurimi, cu masina.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#8
Eu as alege Curtea de Arges - Transfagarasan - Sibiu, mai departe nu cunosc, desi uneori se poate aglomera foarte tare zona aia cu Transfagarasanul si in Sibiu gasesti cu greu cazare (acum vreo 8 ani, de 15 august, nu am gasit).

Transfagarasanul are un lac foarte fain, unde poti campa pe marginea lui (in zona Cumpana), dupa care ai, ceva mai incolo zona Piscul Negru unde poti gasi cazare sau, ceva mai sus, cabana Capra, o cabana de vanatoare care mai pastreaza inca un anumit farmec (sau pastra acum vreo 8 ani cand am fost eu ultima data pe acolo), mai sus sunt ceva cascade, pe urma la Balea poti sa faci o mica plimbare pe munte si sa stai pe langa lac. Eu nu am vazut in Romania ceva mai interesant ca priveliste, desi am fost si pe Transalpina. 

Sigur, daca vrei servicii mai ok, oameni mai amabili, locuri mai ingrijite, ceva mai multa civilizatie, cred ca ai sanse mai mari sa ne gasesti dincolo de Carpati, dinspre Sibiu in vest.

Cauta ghidul Lonely Planet, asta are mereu idei faine pentru independent travelers, nu stie toate locurile faine din Romania, dar te poate duce in locuri faine de dormit si de mancat, verificate si care mereu au cate ceva fain, fie ca sunt foarte bine ingrijite, fie ca mancarea e foarte buna si micsorezi sansele de teapa, mancare veche, etc.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#9
Daca te decizi pentru Sibiu, vorbesti cu mine pentru cazare.
Numai ca nu prea e munte pe acolo... mai curand Retezat, Apuseni, Remetea, Cheile Turzii
 
Reply
#10
Valea Arieșului (Comuna Arieșeni). Sunt pensiuni suficiente acolo.....

De vizitat, aveți ce: Peșterile Poarta lui Ionele, Coiba mare, Coiba mică (necesită echipament). Apoi, Izbucul Tăuz, Cătunul Casa de Piatră (de poveste), Ghețarul dn Peșterea Scărișoara, Cetățile Ponorului (ceva mai departe de Arieșeni), Groapa Ruginoasă (chiar la ieșirea din Arieșeni), Dealu' cu melci, Cascada Pisoaia (acces facil din șosea), Cheile Ordâncușii, Casa Memorială Avram Iancu.

Toate cele de mai sus sunt vizitate de mine, împreuncă su soția, într-un concediu de 8-10 zile, fără prea mare efort. Probabil au mai fost și altele, dar atât îmio aduc aminte momentan.
Ca program, plecam lejer între orele 10-12 și ne întorceam seara pe la 21:00, fără vreun program stabilit strict.
Ce apucam să vedem, vedeam. Ce nu, amânam pentru ziua următoare.....stăteam cît ne poftea inima la obiective....și mergeam cât puteam de mult pe jos. Deplasările între localități sau obiective aflate în localități diferite, erau făcute cu mașina.

Recomand cu căldură.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1, separat și Bialetti Fiametta+Hario Skerton
 
Reply
#11
(31-07-2019, 12:17)laurstef Wrote: Valea Arieșului (Comuna Arieșeni). ...

Daca alegi zona asta, este pacat sa ratezi Pestera Ursilor.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 
 
Reply
#12
a zis sotia sa nu mergem tare departe, sa fie asta ca o calatorie de incercare, de asta ma uit momentan mai mult spre zona Lacului Bicaz, ar fi ceva munte, padure si lac Big Grin
pe vreo 3-4 zile ar trebui sa fie bine.


ma orientez spre Lacul Bicaz + Cheile Bicazului (ca arata extraordinar pe poze de pe net) si apoi undeva inca spre drum inapoi spre casa.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#13
Cred ca ai vrut sa spui Lacul Rosu.  Smile  E frumoasa zona dar e bine sa evitati weekend-ul fiindca e extrem de aglomerat. 

Daca va place urcatul pe munte, aveti in zona si Hasmasul mare si Ceahlau.
 
Reply
#14
(31-07-2019, 15:15)dev Wrote: Cred ca ai vrut sa spui Lacul Rosu. 

de asta vorbesc

[Image: rlQZMfm.png]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#15
E închis drumul care merge de la Bicaz la Poiana Teiului.

Cred că poți ajunge până în "portul" Bicaz dar iarăși nu recomand perioada 15 august fiindcă e super aglomerată.
 
Reply
#16
Din pacate nu este inchis drumul cu pricina. Cel putin acum doua saptamani, cand am mers pe el.
Recomand insa cu toata caldura varianta prin Toplita/Borsec. Chiar daca este mai ling, se merge foarte bine. Si atentie in Bradu la radare mobile... Sad
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#17
Toplița Boresc nu te duce prin Bicaz.

În schimb, Piatra Neamț Bicaz e foarte ok fiind asfaltat luna trecută. Și Bicaz Lacu Roșu e ok.
 
Reply
#18
Barajul Bicaz, Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Toplita, Borsec...
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#19
In 15 August va fi nebunie peste tot, mai ales ca au dat liber punte 16 august pentru bugetari... recomand evitarea perioadei cu desavarsire.
 
Reply
#20
(31-07-2019, 18:37)renatoa Wrote: In 15 August va fi nebunie peste tot ...

... si s-ar putea sa inceapa inca de pe 10 August ... nebunia ... Big Grin ... ( care oricum e considerata " normalitate " in RO )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
#21
...Fagaras! 
Conditie fizica bunicica, te interesezi de prognoza meteo si strangi gasca, lasi masina pe la Balea dis de dimineata ca sa prinzi loc (chiar gratis langa Refugiul Balea Tunel), iti iei cort, sac de dormit si cele trebuincioase expeditiei dar cat de light posibil caci vei avea de facut efort masiv, urci pe cruce albastra pana la Lacul Caltun, campezi, daca e vremea buna urci pe Negoiu daca nu, lasi pe a doua zi cand vei incepe cu o cafea buna pe Primus, apoi cobori pe traseul de creasta, banda rosie 3-4h pana la tunel la Balea.
Temerarii fac totul intr-o zi, cum ar fi colegul espressoman Slavic si Eugan daca nu ma insel, sper sa nu gresesc numele (am omis sa ne pozam)
 
[Image: UZDqXQY.jpg][Image: JiDZv7w.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#22
Plus micul detaliu ca azi fu coada de 8 km la coborare spre Targoviste...
Numai de valea Prahovei II nu aveam nevoie...
 
Reply
#23
Subtire…
Sambata s-a trecut in aproape doua ore de Comarnic.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#24
@Lyvyoo

Foarte tare, ma bag si eu data viitoare! Smile

Sunt ursi pe acolo?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#25
Acum mi-a picat fisa ca ar fi o idee foarte tare sa facem o gasca de espressomani pentru un traseu de o zi, cu live coffee sessions si discutii despre cafea si aparatura tot drumul Smile
Cu Slavic m-am intalnit intamplator, cand trageam tare pentru ultima urcare spre camparea de la Caltun, iar el cobora fresh ca o capra neagra dinspre creasta Smile Si a doua zi fix pe varful Negoiu m-am vazut cu inca doi espressomani.
Ursi nu sunt la vedere, mai veneau alerte dar cred ca se refereau la cei de pe marginea drumului spre tunel. Totusi sunt si pasionati care ii gasesc...

Singura dezamagire a fost cand am coborat in "lumea reala" si a trebuit sa traversam pe trotuar tunelul de la Balea Lac ca sa ajungem la masina. Am zis ca imi plesneste capul, atat din cauza zgomotului dar mai ales a prostiei romanesti. Nu degeaba au ajuns partidele extremiste la 20% in sondaje, au bazin din plin... Desi vedeau ca ne tineam cu mana de urechi si le faceam semn sa se linisteasca, jumatate dintre soferi claxonau continuu ca la nunta, intr-un spirit de turma care aduna si familii cu copii si tineri si batrani si fete si bizoni, propagandu-se pe toata lungimea tunelului ingust si gaurindu-ti creierul prin rezonanta produsa. De ce naiba sa claxonezi continuu intr-o coada de cativa km, ca sa omori pietonii, nu pot sa inteleg nici azi.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#26
Se ia un ciocanel si se da in parbriz, sa stie soferul ca a fost auzit…
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#27
(14-08-2023, 23:46)Lyvyoo Wrote: ...... De ce naiba sa claxonezi continuu intr-o coada de cativa km, ca sa omori pietonii, nu pot sa inteleg nici azi.

Fără a deschide o polemică inutilă, dar dpmdv. răspunsul e foarte simplu și e sintetizat grozav de dex:
https://dexonline.ro/intrare/mizerie/34771
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#28
(14-08-2023, 23:46)Lyvyoo Wrote: Acum mi-a picat fisa ca ar fi o idee foarte tare sa facem o gasca de espressomani pentru un traseu de o zi, cu live coffee sessions si discutii despre cafea si aparatura tot drumul Smile

Sau un "outdoor fest", undeva sa stam si cu cortul o noapte, sa avem timp sa si facem cafele in tihna?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#29
Clar, de notat si mestecat!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)