Hello There, Guest! Login Register


rasnita lelit pl82t

#1
Salutare,

Sunt detinator al unui Lelit Kate PL82T. Acum 3 saptamani i-am facut o curatare rasnitei folosind https://www.kfea.ro/intretinere/curatare...ita-2-doze . Am observat ca dupa ce am rasnit cristalele respective rasnirea cafelei dura mai mult decat inainte de curatere (ex. pt a obtine ~17g de cafea aveam nevoie de 9.2 sec inainte si de 10.5 sec dupa curatare). Dupa o saptamana am schimbat cafeaua si parea ca si-a revenit rasnita (iar obtineam 17g in 9.2 sec), asta vinerea. (Cafeaua in ambele cazuri era una medium roasted, arabica) Luni pornesc espressor-ul, dau drumul la rasnita, surpriza: in 9.2 sec 12g cafea. La a 2a incercare 11g cafea si s-a blocat. Am desfacut espressor-ul, am curatat rasnita, dupa 2 zile s-a infundat iar. Am repetat pasii insistand cu curatarea rasnitei mai in detaliu (am facut-o absolut bec si pe canalul de scurgere al cafelei, absolut peste tot) si nici 2 cafele nu am facut, iar s-a infundat.

Se poate sa se fi stricat motorul? Nu scoate zgomote ciudate cand e curata rasnita, chiar dimpotriva, se aude foarte curat. Oare ar trebui sa ii demontez si cutitul de jos rasnitei sa curat sub el?

Am incercat sa vbesc la silmar 2000 sa trimit doar rasnita, dar mi-a spus doamna de la telefon destul de acid ca doar intreg ansamblul. Lucru pe care as vrea sa il evit, nu vreau sa imi primesc espressor-ul inapoi cu lovituri si zgarieturi.
 
Reply
#2
Ca sa fiu sincer, nu stiu cum aveai de gand sa trimiti doar rasnita, fiind integrata in espressor, dar ma rog nu cred sa mai aiba importanta. Probabil ca ai facut deja pasii din acest filmulet : https://youtu.be/kW1_y2rjBcM. Daca nu, atunci urmeaza-i, cu precizarea sa verifici daca aripioarele din platic care se rotesc odata cu cutitul inferior, sunt intregi si la locul lor, iar al doilea lucru ar fi sa cureti si sa aspiri foarte bine canalul de curgere al cafelei rasnite, mai ales verifica gura de evacuare de la iesirea dinspre cutite. Acolo daca nu este bine curatata iesirea, se formeaza un mic "prag" de cafea, care odata format acumuleaza repede cafeaua fina si apoi se obtureaza iesirea. Cauzele sunt mai multe: cafeaua, gradul de rasnire, umiditatea din atmosfera etc. Sper sa te ajute.
 
Reply
#3
O demontam din espressor și o trimiteam. Pana la urma e un lelit Fred inauntru. Da, am urmat pașii de acolo de 2 ori, a2a oara am insistat foarte tare pe curățat. Oare sa se fi rupt acea roata dintata de protecție a motorului?
 
Reply
#4
Cand se infunda, motorul se mai aude functionand sau este blocat ? Daca functioneaza, incearca sa vezi daca cutitul central (conic) se roteste sau nu (desfaci palnia de alimentare ca sa poti vizualiza). Numai asa poti intelege unde este buba. Aripioarele de plastic (parca 3 la numar) sunt intregi? Un coleg de pe forum, care are un Lelit 42TEM , avea uzata roata dintata care angreneaza cutitul cu motorul. A fost pus la plata de service desi era in garantie. I s-a spus ca "nu foloseste cafeaua care trebuie"!?!? Dar sa nu punem diagnostice pripite.
 
Reply
#5
Aripioarele sunt întregi. Maine o desfac iar și ma uit sa vad ce se întâmplă când râsneste. Mersi de hint!
 
Reply
#6
Dragos, daca vezi ca motorul functioneaza, dar nu roteste cutitul cand este in sarcina cu boabe, inseamna ca roata dintata este uzata. Ai aici filmuletul cu demontarea rasnitei (desi este pt 42TEM, nu sunt deosebiri semnificative fata de 82TEM) : https://youtu.be/gppg127-PiE. Asa o sa constati exact ce este defect. Colegii spun ca in cazul in care ai nevoie de o piesa in garantie, ideal este sa deschizi pe site-ul Lelit o reclamatie si ei vor trimite piesa catre service (asta ca sa nu fii pus la plata).
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)