Espressoman infocat
Bukarest
Salut, vă cer recomandări pentru înlocuirea cuțitelor unei Mazzer SJ. Adică de care să caut (stock, oțel special, ceramică) și unde. Mulțumesc frumos.
Mazzer SJ | Zwänger Favorite Typ0 | Isomac Giada | Promac Lollo | Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
Espressoman infocat
Bucuresti
Daca vrei sa primesti informatii relevante ar trebui sa specifici de ce vrei sa le schimbi. Ce urmaresti din aceasta schimbare?
Current: ECM Synchronika, Honne, Atom 75, DIP DS68, Kinu M47, Acaia Lunar , Brewista Smart Scale
Past: Lelit PL91T, Lelit PL72, Niche, Sette, Olympus
Espressoman
Bucuresti
Si, de asemenea, daca rasnesti single dose sau cu boabe in hopper.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin
Espressoman infocat
Bukarest
02-04-2021, 13:54
(This post was last modified: 02-04-2021, 14:01 by Neuzeitlich.)
(02-04-2021, 13:36)cradun Wrote: Si, de asemenea, daca rasnesti single dose sau cu boabe in hopper.
Boabe, în hopper modificat.
Cca 125g per șarjă, cât are 1/2 de pungă.
În ce fel influențează alegerea cuțitelor?
(02-04-2021, 12:58)tudorbog Wrote: Daca vrei sa primesti informatii relevante ar trebui sa specifici de ce vrei sa le schimbi. Ce iurmaresti din aceasta schimbare?
Le-aș schimba pentru că nu știu cât sunt de vechi.
Nu am un set de referință ca să-mi dau seama dacă sunt tocite sau nu.
A fost o achiziție sh, am scos mult jeg din aparat. Proprietarul anterior ar locui într-un palat cu turnulețe, dacă ar avea bani. Bref, atitudine jenantă față de un aparat din care se mănâncă și nicio garanție că nu a fost abuzat.
Când cuțitele se tocesc care sunt efectele asupra măcinăturii și a extracției? Asta e. Urmăresc să obțin un espresso de calitate mai bună.
Mazzer SJ | Zwänger Favorite Typ0 | Isomac Giada | Promac Lollo | Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
Espressoman
Bucuresti
Am intrebat in ideea ca daca ai fi rasnit single dose, nu ar fi avut rost sa schimbi cutitele, ca rezultatele tot alea erau, curgere prea rapida si gust acid. Vezi SSP high uniformity (aprox 1050 RON) pe barshaker sau, mai ieftine, varianta stock de Mazzer SJ la magazine cu piese de espressor, gen mag-pro sau piese-horeca.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin