Hello There, Guest! Login Register

noul Gaggia Classic E24 (2024)

Zilele acestea s-a lansat in sfarsit primul model din noua gama Gaggia Classic, ce va cuprinde in 2025 si un single boiler cu PID si un Dual Boiler. Se pare ca au luat-o pe drumul cel bun si ar trebui sa vedem modele interesante intr-o piata unde prea putini producatori seriosi se baga, adica zona aceasta de 400 - 700E.

Pun mai jos plansele primite de la importator din documentul oficial de lansare pentru Classic E24, avand ca schimbari notabile:
- boiler si grupul sunt din alama certificata lead free in loc de aluminiu (dupa 30 de ani se renunta la faimosul boiler de aluminiu :) )
- capacitate cu 25% mai mare a noului boiler, a carui forma este destul de asemanatoare, cu rezistentele plasate tot in exterior ca pe formatul deja cunoscut Gaggia
- portafiltrul din inox, deci fara cromare
- putere de aburi sporita (aici ramane sa testam si chiar sunt curios de diferente)
- ceva cables management mai bun la interior, dar tot asa, ramane de vazut dupa review-uri, in special in ce priveste usurinta in modificari tip Gaggiuino / PID
- greutatea vad ca a crescut cu 1kg, de la 7kg pe Evo la 8kg pe E24, ceea ce ar trebui sa fie semn bun.
- timpul de uniformizare a temperaturii ar trebui sa creasca putintel acum, alama inmagazinand caldura putin mai greu decat aluminiul.
- pretul nu este cu mult mai mare, la ora actuala, cu reducerile de forum, fiind ceva gen 1990 vs 1890.  

[Image: FD7xIUo.png] [Image: OoxWmtc.png][Image: 21Izsxx.png]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Dual boiler in gama de pret unde de-abia vezi un un dual thermoblock?

Daca le iese cu siguranta vor rupe gura targului avand in vedere preturile actuale pentru HX-uri.

Reply
Boiler marit cu 25%, dar concret cati ml va avea, ca stiu ca era cam micut?
Lelit PL41E, Macap MC4, PL100,  masina de paine si heatgun Dewalt D26414

Reply
O veste bună, va fi un concurent serios pentru Lelit 41TEM rămâne de văzut cum se va comporta în teste, eu la început m-am decis foarte greu când am achiziționat primul espressor între Lelit 41TEM și Gaggia dar datorită faptului că Gaggia are boiler de aluminiu am decis să merg pe Lelit 41TEM, cred că dacă aduc aceste îmbunătățiri și va avea stabitate termică bună în teste rupe piața

Poate și cei de la Lelit vor veni cu ceva schimbări noi la modelul 41TEM mai ales ar trebui să schimbe acel PID care are destule probleme pe stabilitate și display-ul care după un timp nu mai poți citi temperatura setată, altfel Gaggia o să-i cam rupă în gură
Prajitor GENE CBR 101, Lelit Mara X, Eureka XL, Lelit 41TEM, Lelit 0433MMI

Reply
Dacă le merg bine vânzările la Mara și Bianca nu cred că își bat capul cu segmentul ăla de piață unde marja de profit este mică.

Reply
deci cam 1-2 luni ar trebui sa ajunga si la noi noul model de gaggia?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Daca te referi La E24, este deja, cel putin la importator.
Cel cu PID nu are o data stabilită, se spune ca undeva in 2025.

Reply
1-2 luni Confused BS l-a anuntat deja...

Reply
Originea acestor aparate este intr-un depozit in Pipera, :) acolo unde espressomanii au acces direct de atatia ani. Dupa ce ajung acolo din Italia, pleaca mai departe in tara. In acest moment, din ce am aflat,  există doar modelul Inox E24. Culorile vor veni intr-o luna si putintel mai scumpe. Dual boiler si sbdu cu PID vor veni cand vom auzi de lansarea lor internațională, undeva in 2025.

Reply
Buna, știm cum se umbla la presiune, prin înșurubare/deșurubare sau cu schimbare arcului ?

Reply
Video-ul de prezentare de la wll

https://youtu.be/JB124pMbv24

Reply
Baga teflon si in astea?

In orice caz, de apreciat ca e alama si nu aluminiu.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)