CosminC si subsemnatul ne-am gandit sa initiem o intalnire pentru espressomani. Asadar sambata, 17 iunie, pe la ora 10.00ish, va asteptam in Cetatea Oradea. Avem un loc ok, unde incap lejer 30 de persoane, plus o curte faina. Detalii despre adresa gasiti pe link (curtea interioara a cetatii, usa in usa cu consulatul slovac).
Setup-ul e cel din semnatura (office), Cosmin vine cu un Kinu M47 si un pf naked, iar eu mai aduc un Honne naked. Cine doreste sa participe cu aparate proprii pentru a le testa impreuna, e binevenit. Nu va fi de prisos nici cafeaua proaspat prajita, daca cine are chef sa mai aduca.
Pana acum si-au anuntat interesul un coleg de pe forum (Cosmin), barrista (Imi) si managerul (Linda) de la Ristretto si ownerul prajitoriei Semiramis (Gabor).
Rog lasati un comentariu pentru a confirma prezenta.
PS: inchei direct cu o propunere - pe viitor poate facem intalniri de evaluare a aceluiasi soi, dar achizitionat de la prajitorii diferite (de ex. sambata Etiopia Yirgachefe)
(09-06-2017, 11:10)Lyvyoo Wrote: Felicitari din inima baieti!
Speram sa vedem astfel de initiative si in tara!!!!! Urmeaza si la Bucuresti sa coacem ceva... [Image: 39.gif]
Multumim pentru sustinere! Atasat cateva foto cu locul (cam prajite, din pacate).
10-06-2017, 08:28 (This post was last modified: 10-06-2017, 08:40 by CosminC.)
Ne sprijina si Sarkis Cafe cu cateva monstre din cafeaua prajita. Multumim Mihai!
Pentru timisoreni:
Drumul pana in Oradea e foarte bun, dureaza cca. 2 ore. Veniti la o cafea buna(o preparati singuri, nu are cum sa fie altfel), mai schimbam o impresie, o descoperire in ale preparatului.
Apoi aveti de vizitat apoi un oras frumos, cu trafic very light . Sau mergeti la o baie la Nympheea Aquapark.
Am vorbit si eu cu colegul meu de suferinta și mi-a zis ca ar fi bine sa participam impreuna la aceasta intalnire, asa ca imi voi lua colegul si-l voi pune sa va demonstreze ca face espresso mai bun decat al vostru, desi e modest dar plin de vointa de invatare. Asadar Gozmin si colegul Gaggia Classic 2015 vor participa si ei.
Totusi, legat de organizare, cred ca ar trebui sa pregatim si unele accesorii ca lucrul sa mearga bine, si anume: Servetele/Rola de hartie, lavete, apa plata, prelungitoare curent, cesti, lattiere si lapte (?), cantar, tampere, ș.a.m.d.
Deci, cum v-ati gandit cu accesoriile ?
Fiecare espressoman practicant poate sa aduca cu el cesti, un bidon de Bucovina, tamperul si latiera din dotare, un cantar.
Prelungitoare are Alin la birou, rola de hartie aduc eu.
(12-06-2017, 10:43)alinmihon Wrote: Avem aici un setup complet pt espresso, se poate vedea si in foto mai sus. Lipseste doar cantarul fiindca folosim timerul pe Fiorenzato.
Salut. Sunt din Oradea si m-as bucura sa particip. Rezerva-mi un loc. Aduc eu un cantar cu div.0,1 g.
(12-06-2017, 10:43)alinmihon Wrote: Avem aici un setup complet pt espresso, se poate vedea si in foto mai sus. Lipseste doar cantarul fiindca folosim timerul pe Fiorenzato.
Salut. Sunt din Oradea si m-as bucura sa particip. Rezerva-mi un loc. Aduc eu un cantar cu div.0,1 g.
13-06-2017, 18:32 (This post was last modified: 13-06-2017, 18:59 by CosminC.)
(13-06-2017, 17:52)SIM78 Wrote: Devine "scherbinte" întâlnirea.
O lada frigorifica la priza 220v pentru gheată, poate va răcoriți și cu un Cold Brew [Image: smile.gif]
13-06-2017, 22:54 (This post was last modified: 13-06-2017, 22:57 by CosminC.)
(13-06-2017, 21:47)Gozmin Wrote: Si ceva alintaroma nimic ? Sau ceva prajit de 3 ori mai intens ? [Image: ag.gif] Si ce-i cu doamna din poza de mai sus ?
Cold Brew .... suggested by Tapatalk. Sau "220V", nu stiu la ce a reactionat contextual aplicatia la postul lui SIM78
18-06-2017, 22:43 (This post was last modified: 18-06-2017, 23:20 by CosminC.)
Am lasat o zi sa se mai "degazeze"impresiile dupa intalnirea de ieri, erau prea fresh aseara ca sa le pot asterne aici.
Ma bucur foarte mult ca am reusit sa ne adunam la un loc in Oradea, espressomani si nu numai. A fost o atmosfera plina de entuziasm, cu multe intrebari si incercari. Ne-am ajutat, consultat, am incercat impreuna ceea ce acasa nu ne iasa, am testat, am incercat soiuri noi de cafea....pe scurt, a fost foarte fain [Image: smile.gif]
Am avut un setup generos: 3 rasnite din categoria grea (Hone, Quamar, Fiorenzato) si o manuala cu multe aprecieri pozitive (Kinu M47), un HX Expobar care a bagat in regim de cafenea plus un Gaggia Classic 2015 care i-a tinut piept, 9 cafele din prajitorii comerciale si 2 cafele de home roasting, o locatie de poveste. Cel mai probabil ca daca tipul ne-ar fi permis acum eram tot acolo [Image: smile.gif]
Multumim celor care ne-au sprijit cu mo(N)stre de cafea, adica lui Milan (Sun Coffee), Mihai (Sarkis Cafe) si Gabor (Semiramis). Apreciem bunavointa userului celu care a batut drumul de la Timisoara la Oradea pentru o cafea buna [Image: biggrin.gif]
Pe masura ce primim pozele le centralizam si postam un link cu toate la un loc. Speram ca toata lumea s-a simtit bine si sa reusim intalniri similare si in viitor.
(18-06-2017, 22:51)Gozmin Wrote: Stiu ca Classicul 2015 a fost in umbra HX-ului dar sa spunem totusi ca a fost si el prezent acolo sa-i mai ridicam cota de încredere...?
Nu a fost deloc in umbra, a stralucit fix cand a fost cazul . Desi l-am vazut la treaba pentru prima oara, mi s-a parut un aparat absolut ok pentru acasa.
18-06-2017, 23:30 (This post was last modified: 18-06-2017, 23:34 by CosminC.)
(18-06-2017, 22:51)Gozmin Wrote: Stiu ca Classicul 2015 a fost in umbra HX-ului dar sa spunem totusi ca a fost si el prezent acolo sa-i mai ridicam cota de încredere...?
Am editat postul, te rog iarta-mi omisiunea.
Espressorul nu are nevoie sa ii crestem cota de incredere [Image: smile.gif] am folosit jumatate de an in Timisoara acelasi model, scoate shot-uri excelente.