Hello There, Guest! Login Register

in cautare de rasnita buget 2100 lei

buna ziua forum , sunt în Căutare de o râșniță pentru espresso , dar și pentru French press, sa poată se le facă pe amndoua. am un buget de cam 2100 lei.

btw pentru French press eu folosesc medium to coarse grind ,nu folosesc cafea măcinată coarse cum recomanda alții.

Reply
In buget, Sette. E foarte capabila pe espresso si setarile pentru french press se schimba imediat. Are un burr all purpose, desi exceleaza in espresso. De asemenea, poate rasni excelent single dose. Are burr carrier-ul de metal, dar pare plasticoasa si cele din trecut au mai avut probleme de fiabilitate. Ceea ce e irelevant, pentru ca avel dealer in Romania (barshaker), deci 2 ani nu vei avea probleme.

Kinu Phoenix e iar o alegere buna, probabil mai buna pentru French Press decat Sette (mai putine fines), dar mai putin buna pentru espresso decat Sette.

Mai sus, Niche am eu si sunt foarte multumit pt espresso. French press nu beau.

Sau astepti noua rasnita cu cutite plate inclinata, probabil de la AVX, care teoretic ar trebui sa ofere rezultate bune in single dose in espresso, si atunci o poti folosi si pt French Press.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin

Reply
(18-01-2021, 21:36)cradun Wrote: In buget, Sette. E foarte capabila pe espresso si setarile pentru french press se schimba imediat. Are un burr all purpose, desi exceleaza in espresso. De asemenea, poate rasni excelent single dose. Are burr carrier-ul de metal, dar pare plasticoasa si cele din trecut au mai avut probleme de fiabilitate. Ceea ce e irelevant, pentru ca avel dealer in Romania (barshaker), deci 2 ani nu vei avea probleme.

Kinu Phoenix e iar o alegere buna, probabil mai buna pentru French Press decat Sette (mai putine fines), dar mai putin buna pentru espresso decat Sette.

Sau astepti noua rasnita cu cutite plate inclinata, probabil de la AVX, care teoretic ar trebui sa ofere rezultate bune in single dose in espresso, si atunci o poti folosi si pt French Press.
da, mi am pus ochii pe un sette 270 , dar am auzit ca are multe probleme și mi e cam frica sa o iau. Cât despre niche (cred ca vorbești de niche zero) as vrea sa o iau dar este destul de scumpa și nu mai este în stoc de mult, plus ca se Adaugă taxe vamale mari de când cu corona.

Reply
(18-01-2021, 21:44)Barzu Adrian Wrote:
(18-01-2021, 21:36)cradun Wrote: In buget, Sette. E foarte capabila pe espresso si setarile pentru french press se schimba imediat. Are un burr all purpose, desi exceleaza in espresso. De asemenea, poate rasni excelent single dose. Are burr carrier-ul de metal, dar pare plasticoasa si cele din trecut au mai avut probleme de fiabilitate. Ceea ce e irelevant, pentru ca avel dealer in Romania (barshaker), deci 2 ani nu vei avea probleme.

da, mi am pus ochii pe un sette 270 , dar am auzit ca are multe probleme și mi e cam frica sa o iau. Cât despre niche (cred ca vorbești de niche zero) as vrea sa o iau dar este destul de scumpa și nu mai este în stoc de mult, plus ca se Adaugă taxe vamale mari de când cu corona.
Daca deja te uitai la ea, nu stiu daca e cazul sa renunti doar pentru ca au existat niste loturi care aveau probleme de fiabilitate. Din cate stiu asta era acum ceva vreme si au remediat. Cred ca tine si de noroc :)
Eu am vrut sa mi-o iau asa ca am studiat nitel, chiar daca iti pica ceva la ea, am inteles ca daca ai minime abilitati de bricolare schimbi piesele defecte, care sunt destul de accesibile. Oricum ai 2 ani garantie...
In schimb ar trebui insa mai citesti putin despre diferenta intre conice si plate, SD vs Hopper, sa fii sigur ca o sa ai in ceasca ce vrei.
Spor!
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Eu am sette 270 de 1.5 ani și sunt super happy, este foarte simpla ca și construcție și foarte ușor de folosit, se schimba foarte ușor setările.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)