salutare.
am dat o cautare dar nu am găsit păreri despre rasnita gaggia mdf. aș vrea să păstrez porlexul mini pentru decaff si să trec la ceva electric pentru zi de zi... și mă gândisem la asta.
ceva păreri. .. sfaturi?
Daca te referi la rasnite noi, nu stiu cat mai merita MDF-ul, caci are dozator si acasa nu e chiar cel mai indicat lucru. Daca si in cafenele se cunoaste o tendinta pronuntata spre doserless, acasa ar trebui sa fie obligatoriu, in afara unor preferinte personale bine motivate de nevoile fiecaruia (vezi alegerea lui radudani catre un Macap cu dozator, despre care o sa povesteasca si public in curand). Dar nu putem compara ceea ce inseamna un Macap profesional cu ceea ce inseamna Gaggia MDF...
Asa incat la 675 de lei cat costa un MDF nou, ai Ascaso I-mini exact la acelasi pret sau mai sus la 808 Lelit PL43MMI. Interiorul este cam tot acelasi, doar ca Lelit are un reper mai bun de vizibiitate a reglajului prin acea roata de sub cosul de boabe.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
24-04-2015, 23:11 (This post was last modified: 24-04-2015, 23:14 by Medevac106.)
@Lyvyoo: pentru un motiv de divort si un scandal cu fii-mea... pot trece si la ceva mai sus ... tot timpul vor fi poşete, pantofiori si alte d-astea de cumparat de banii aia
sincer mie chiar imi place cum arată si cum se mișcă mdf-ul si chiar vreau ceva cu dozator si să mă explic: în general ma trezesc la 0600 iar la ora aia o râşniță si un espressoman este prea mult pentru urechile celor doua ( doamnă si domnisoara) de la mine din casa. așa ca la cafeaua de după-amiază rasnesc mai multa cafea ca sa fie si pentru dimineata următoare... în dozator.
Regula de aur este sa rasnesti cafeaua chiar inainte de preparare, chestie de secunde. Altfel rasnita este cam degeaba, iti cumperi cafea gata macinata.
MDF-ul e printre cele mai zgomoase. Asa sunt toate cu motor mic si reductor. In plus de asta au viteza mica de rasnire (aproape 20 de sec. pt o dubla) crescand deranjul.
Nici de MM Burr nu am gasit nimic pe aici, poate spune cineva de ea ceva ?
Cica ar fi fratele mai mic la MDF-ului, si se gaseste second chiar pe nimic...
wow... ma intreb daca nu cumva in cafea ajungeau si aschii de otel...
observ ca se insista ca produsul x nu se mai fabrica... si ce daca ? orice produs cumparat azi la anu' poate nu se mai fabrica... la consum caznic as avea pretentia ca un echipament sa imi tina ani buni, nu sa inlocuiesc la cutite sau garnituri anual...
02-05-2015, 22:23 (This post was last modified: 02-05-2015, 22:23 by Medevac106.)
buuun...
deci dupa ce v-am explicat ca vreau mdf doar pentru dozator... am mai studiat si va ridic spre discutie urmatoarea chestiune:
gaggia are putere mai mare, reductor (si deci viteza de rasnire mai mica, transfer termic mic spre cafea.... zgomot mare) cuțite plate.
ascaso i mini are putere mai mică, cutite conice...
din această dilema nu voi iesi decât după ce cumpar una si vad cum merge zi de zi... si atunci probabil că o să-mi doresc o a 3a...
Ascaso i-mini 2 am folosit aproape doi ani, fara absolut nici o problema. Este cam zgomotoasa, dar calitatea macinaturii d.p meu d.v este peste gaggia mdf si cand afirm asta ma bazez pe o comparatie facuta la un amic ce detine un mdf.
Comparatia, cutite conice 38mm (la Ascaso i-mini 2) vs cutite plate 50 mm (Gaggia mdf), sistemul stepless (Ascaso) vs in trepte (gaggia) plus criteriul estetic, mie unul imi da castigatoare rasnita Ascaso.
Poate pare o opinie subiectiva, prin faptul ca am avut-o in folosinta, dar pus in fata unei astfel de alegeri, la un buget in care se incadreaza ambele, aleg fara regret ascaso i mini-2.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter
(10-05-2015, 11:27)Medevac106 Wrote: ... sunt pe gustul cel bun!
Felicitari !
Vad ca bei cu zahar .
Nimic rau in asta, doar ca atunci cand il pui in ceasca si amesteci ca sa il dizolvi distrugi tot , crema , modelul textura etc .
O mica smecherie !
Pune zaharul in latiera si froteaza-l impreuna cu laptele . Vei obtine aceeasi calitate a cremei dar vei vedea ce gustoasa iese .
Unui prieten drag mie ii place crema cu zahar si cu scortisoara .
Pentru el fac crema din cam 170 ml lapte+ 3 lingurite de zahar+ un varf de lingurita de scortisoara !
Frotate impreuna rezulta o crema omogena , extrem de gustoasa si de matasoasa ( si cu Lelit-ul iese perfecta ) .
Si desenul iese Ok si nu mai trebuie amestecat nimic , deci bautura are un aspect super , de la inceput pana la ultima sorbitura .
10-05-2015, 16:01 (This post was last modified: 10-05-2015, 16:02 by Medevac106.)
(10-05-2015, 12:06)RaduCarutasu Wrote:
(10-05-2015, 11:27)Medevac106 Wrote: ... sunt pe gustul cel bun!
Felicitari !
Vad ca bei cu zahar .
Nimic rau in asta, doar ca atunci cand il pui in ceasca si amesteci ca sa il dizolvi distrugi tot , crema , modelul textura etc .
O mica smecherie !
Pune zaharul in latiera si froteaza-l impreuna cu laptele . Vei obtine aceeasi calitate a cremei dar vei vedea ce gustoasa iese .
multumesc si eu pentru idee!!!
chiar ma ofticam cateodata ca stric tot dichisul mestecand. am incercat ca pun zaharul si dupa sa extrag direct peste dar asa era greu de apreciat calitatea espresso-ului. o sa incerc sa frotez laptele cu zahar si sa vad ce iese.
ps: si uite asa de la un sfat de cumparare rasnita am ajuns la smecherii de indulcit cafeaua... adminu` doarme?
(08-01-2019, 10:35)lig76ct Wrote: Care este diferența dintre râsnița Gaggia MDF și Lelit PL043 MMI care ar fi mai bună dintre cele două pentru casă,nu știu ce să aleg?. Multumesc!!!
Gaggia MDF are cutite plate si dozator iar Lelit cutite conice si fara dozator. Iti recomand Lelit-ul.
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR