Hello There, Guest! Login Register


expresso rapid si amar si prost

#1
Salut,

Am achiziționat Gaggia Classic Pro si râșnita Graef CM800. Am reușit o singura data sa fac un expresso bun așa ca va cer ajutorul. Problema este următoarea: cafeaua curge prea repede si este foarte amara/acida (da, știu). 

Ce am încercat:
1. toate gradele de rasinire de la 1 la 7 (râșnița are 1-40)
2. preinfusie - apăsat buton cafea - deschis 2-5 secunde presiune, închis presiune, continuare extracție, oprire
3. Tampering mai agresiv
3. creșterea temperaturii - pornit aparat, apăsat buton abur, așteptare 19-20 sec, închis buton abur, apăsat buton cafea
5. Mai multe tipuri de cafea - in mod ciudat Columbia are cel mai acid gust

6. 1-5 combinate

Cel mai lung timp obținut este de 10 -15 secunde. Am irosit mai mult câteva kg cafea pana acum. Am tot citit pe forum si urmărit video youtube dar nu ii dau de cap. 
Aparatele sunt noi si nu le-am făcut nici o modificare. Apa este filtrata (3M/prefiltru). Aștept de fiecare data 20-25 min sa se încălzească aparatul. 

Mulțumesc anticipat
 
Reply
#2
Se pare ca rasnita nu este sa macine cafeaua pt espresso.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#3
Râșniță ta nu este capabilă de espresso. Poți folosi sita presurizată dar asta doar ca variantă de avarie.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#4
Se modeaza ca sa macine mai fin, vezi aici:



Dar si mai bine era daca ai fi citit pareri aici inainte de a o cumpara...
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid121220
 
Reply
#5
(16-05-2021, 09:53)renatoa Wrote: Se modeaza ca sa macine mai fin, vezi aici:



Dar si mai bine era daca ai fi citit pareri aici inainte de a o cumpara...
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid121220

Multumesc. Incerc si asta si daca nu o pun la vanzare. Am picat in plasa cu reducerea de 50% oferita de un magazin online. Am zis ca e "lucru nemtesc" si fac o treaba. Am facut un

multumesc mult pentru ajutor. am mutat doua pozitii spre "fin" conform video si acum ajung la timpul de 25 secunde folosind granulatia 4-5. Inca mi se pare acida dar e diferenta foarte mare de chestia ce iesea pana acum. Voi incerca si alte boabe iar daca rezultatele sunt identice voi schimba rasnita.

multumesc. am mutatdoua pozitii spre fin si e diferenta enorma. inca e acida dar voi incerca si alte boabe.
 
Reply
#6
Nu e doar de finete, nu are cutite care sa produca o distributie adecvata espresso.
 
Reply
#7
Pt aciditate încearcă o brazilie prăjită mai sus sau un blend morning ninja de la ds, multe cafele sunt acide Smile)). E bine ca acum macină espresso. Încearcă de la coffe story din Iași o Rwanda humure, Brasilia rafael, o sa îți placa m nici eu nu suport aciditatea în cafea...
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#8
(16-05-2021, 14:05)renatoa Wrote: Nu e doar de finete, nu are cutite care sa produca o distributie adecvata espresso.

Multumesc frumos pentru ajutor. Probabil mai stricam cateva kg. Ma tot uit pe forum dar nu imi dau seama ce sa iau. Nu vreau o rasnita manuala. Peste tot vad – PL44MMT/I dar m-am lamurit cu entry level. Gasesc ceva ok pana in 1500ron?

(16-05-2021, 14:09)d2florin Wrote: Pt aciditate încearcă o brazilie prăjită mai sus sau un blend morning ninja de la ds, multe cafele sunt acide Smile)). E bine ca acum macină espresso. Încearcă de la coffe story din Iași o Rwanda humure, Brasilia rafael, o sa îți placa m nici eu nu suport aciditatea în cafea...

incerc si alte cafele inainte sa ii dau foc. multumesc pentru site. dau comanda din ambele. 
 
(16-05-2021, 14:12)facsiiocafea Wrote:
(16-05-2021, 14:05)renatoa Wrote: Nu e doar de finete, nu are cutite care sa produca o distributie adecvata espresso.

Multumesc frumos pentru ajutor. Probabil mai stricam cateva kg. Ma tot uit pe forum dar nu imi dau seama ce sa iau. Nu vreau o rasnita manuala. Peste tot vad – PL44MMT/I dar m-am lamurit cu entry level. Gasesc ceva ok pana in 1500ron?
 
Reply
#9
@facsiiocafea
1- ranunta la acea preinfuzie (solubilizeaza prea tare, solubilele se extrag prea repede, scade rapid rezistenta pucului)
2- mareste doza de cafea macinata (mergi pe maximul permis de sita sau, foloseste o sita mai mare)
Vor fi modificari si la curgere si la gust. Dupa asta regleaza si temperatura, pentru diversificare.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#10
(16-05-2021, 14:20)RaduCarutasu Wrote: @facsiiocafea
1- ranunta la acea preinfuzie (solubilizeaza prea tare, solubilele se extrag prea repede, scade rapid rezistenta pucului)
2- mareste doza de cafea macinata (mergi pe maximul permis de sita sau, foloseste o sita mai mare)
Vor fi modificari si la curgere si la gust. Dupa asta regleaza si temperatura, pentru diversificare.

Multumesc. Voi incerca toate variantele. Nu am am un control foarte bun pentru temperatura dar voi face mai multe experimente.
 
Reply
#11
se pare ca de vina era cafeaua. evitati CoffeShop. se pare ca au trecut la prajire industriala - pe punga scrie tchibo acum. mi-a iesit o cafea super buna folosind cafea de la CafeThe'scu.
 
Reply
#12
salut. revin cu un update deoarece nu pot da edit post-ului anterior. pana la urma se pare ca rasnita Graef CM800 e o prostie care nu face cafea pentru expresso. Accelasi rezultat folosind cafea cafthescu si coffe shop. Nu se poate obtine un rezultat bun constant. Singura cafea care a produs un rezultat ok a fost brazilia ipanema. Nu cumparati aceasta rasnita indiferent de pretul afisat.
 
Reply
#13
Nu mai sta pe ganduri, cumpara o rasnita capabila si o sa fii uimit de rezultate.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#14
Kinu Phoenix e bestbuy. Retentie mica nu faci risipa si tensiune ca arunci cafea si e foarte accesibila la pret pentru ce ofera.
Lelit MaraX + Eureka 17NX
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)