Lyvyoo Wrote:legat de copilarie, cand analizam cu prietenii cateva personaje din cartier, mai mici ca noi, care tot trageau sa se invarta printre "greii" din cartier, razand cu pofta la glumele lor, laudandu-i in gura mare ori de cate ori aveau ocazia, avand toata ziua pe buze numele lor ... "In romaneste ii spune intr-un fel atitudinii, imi scapa, ceva cu p..."
yesmeneala i-am zis eu, unei atitudini din aceeasi categorie, de fapt a masei de oameni, deopotriva neamuri proaste insetate de putere si infranti cuvinciosi si duplicitari - la care a fost redusa Romania in timpuri moderne;
ok, si mai erau, majoritarii, acei "prosti, dar multi" [Image: smile.gif]
"cum ar arata niste thread-uri de yesmeneala uniforma, coruri de ode?
gen corul oilor din Orwell: four legs good, two legs bad..."
dintr-o asemenea perspectiva, pe mine m-a intristat constatarea ca sunt atat de putini cei ce 'simt' ceva in neregula cu "gustul in ceasca" al unor thread-uri!
adica 3-4 persoane se simt inconfortabil intr-o atmosfera de yesmeneala a altor cateva, poate, sute - participanti sau privitori!
impresia generala este de aprobare din interes si/sau din bunacuviinta;
ok, asa e in viata, traim in realitate, nu? dar macar sa fi fost la "Bursa", adica declarat comerciala, nu intelept tehnica si plina de bun simt al netiquette-ei, bazata pe - ar fi fost de dorit - o unanimitate...
sunt si regretele mele, ca participant la testele initiale, cu iluzoria acoperire ca nimic din cele semnalate de mine ca probleme serioase nu au fost rezolvate pe produsul final, care oricum ajunsese la un pret mult peste aparenta de 'chilipir' cu care a fost lansat ca idee initiala!
unde e independenta la care ar trebui sa avem toti dreptul, cand e vorba de aprecierea unui produs?
cand forumul gazduieste lansarea unui produs comercial, dar nu in categoria "Bursa"!
si participantii la thread se organizeaza 'spontan' intr-o sub-comunitate a posesorilor/fanilor produsului respectiv, sanctionand si excluzand categoric, orice opinie contrara!
sub motivatia 'crimei' de incompetenta si neinformare!
si continutul unui thread nu intra in istorie, oricare ar fi ea, istoria, sau el, thread-ul, ci este cosmetizat si igienizat corespunzator unor standarde?! ca la ministerul adevarului, al lui Orwell...
ca si ceilalti, am trecut fugar prin tot felul de forumuri, bloguri si comentarii... dar cu impresia ca acestea sunt spatii publice, ideal inalienabile; cuvintele scrise sunt gandurile noastre si...“Whether a thought is spoken or not it is a real thing and it has power"
mi-am consumat ceva timp, cu 'search'-ul acela pe care-l tot recomand altora, pentru a gasi postul lui Razvan.Yume din thread-ul despre "Che", in care zicea ceva de mine, de faptul ca sunt mai (parca) plictisit in ultimul timp;
doream sa-l citez si sa raspund; dar a trecut - postarea respectiva - in lumea celor fara de cuvinte :)
de opinii, de reactii la o situatie data, e vorba, nu de aspectul formal - cat se pricepe cineva sa se exprime intru intelegerea celorlalti... care intelegere? ... cand canalele de comunicare mobilizeaza 'firewall'-uri de prejudecati si autocenzura, preluate din arsenalul civismului, al 'dialogului social': suntem oameni civilizati, ne comportam ca atare, incercam sa ne izolam cat putem de murdaria si mediul ostil, specifice locurilor de intalnire din internet, aveti rabdare, avem printre noi tehnocrati capabili care o sa va lamureasca etc.
“Belief can be manipulated. Only knowledge is dangerous.”
Liviu.Mihu Wrote:comunitatea este formata din oameni. Forumul este o platforma de comunicare a comunitatii. Care trebuie sa fie utila ca si mijloc de a schimba informatie, precum si de a o categorisi si a o regasi, etc.
oare ce nu inteleg? ca suna a cunoscutul limbaj de lemn?
"comunitatea este forumul si ea trebuie sa se ajute, nu sa fie ajutata!"
comunitatea imparte 'cultura' unor valori si practici comune;
daca ale mele sunt putin diferite si n-am reusit sa ma adaptez, inseamna ca parte din ceea ce fac in 'comunitate' e zgomot pentru 'comunitatea' respectiva;
si asta am inteles-o demult, problema e ca (1) exista, probabilistic, si altii care gandesc la fel ca mine si ca (2) mereu trece lume noua prin forum;
dar, asa cum spuneam de thread-ul discutat mai sus:
"impletite in el sunt multe idei, nu numai despre Che, ci si despre libertatea de a alege"
apropo: "pai, oare nu in aceasta confruntare de pareri diferite sta tot 'tonusul' acestui forum?
cand e vorba de uneltele pasiunii noastre?"
si orice actiune de 'nivelare' de netezire a asperitatilor, reduce incarcatura de energie inmagazinata in forum!"
cele de mai sus - le-am citit de cateva ori, tot mai detasat, zic eu - n-ar trebui intelese ca parte din flacarile izbucnite pe ici pe colo in forum; e forma in care imi pot manifesta interesul, faptul ca imi pasa, de cele ce se intampla aici...
si nu mai sunt off-topic [Image: smile.gif]
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)