Hello There, Guest! Login Register


critica prajirii pure :)

Ca sa se stie, valorile aproape de realitate sunt de 195-202 C la FC si un dry e pe la 160-165C.

Daca ai FC la 180-185C ai o sonda cu delay, groasa de 3-6 mm. La fel si pentru Yellow/Dry end nu este la 140-145C ci pe la 160C.

Si zic de masuratori in boabe nu de fluid bed, unde ai aer care invarte boabele.

Se recomanda folosirea sondelor de 2 mm, 1 si 1.5mm sunt zgomotoase iar 3mm are delay mare deja. Adica TP ai dupa 1 min+ cand defapt in realitate este pe la 30-40 sec.
 
Reply
(08-08-2022, 19:42)hadriano Wrote: Cu artisanul am o intrebare, este acel phidget 1048 -B si termocuple? drivere, artisan, etc si cu asta basta?

Da, ai nevoie doar de interfata USB și 2 sonde în funcție de ce știe interfața aleasă K ...J.... PT100

Phidget este super ok .
Ar mai fi ceva de la Yoctopuce.

Sau varianta China :
MasTech MS6514 Digital Thermometer Data Logger Dual Channel Temperature Tester USB Interface 1000 Sets Data KJTERSN Thermocouple
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, Brewtus, Gaggia Mini extra spring+Pid, La Pavoni Professional, Gaggia Evo PID, Cafflano Kompresso, Kinu Phoenix, 1Zpresso JE-PLUS, Niche Zero, Mahlkonig K30 & Vario, ARCO-duo
 
Reply
O brazilie funky prajita in mai multe moduri pe diverse prajitoare.


Parerea mea ca brazilia ca si cafea nu merge prajita pe turbo, ci mai lent, mai ales daca ai cafele procesate turbat, anaerobic care au un continut artificial de umiditate marit. In cazul de fata ai 13% umiditate, o ethiopia normala are 10-11%, deci clar trebuie scos apa din bob.

https://www.youtube.com/watch?v=AJbsVDxKjIo&t=3407s

Sa va uitati ce zice spanioloaica despre prajire si de ce merge pe 7-8 minute prajire in prajitor de 1kg.

Si de ce nu poti sa prajesti 10-30 kg in 6-8 minute.

Prajirile mele sunt intre 5 si 6:30 min, dar prajesc 120g max.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)