Bun venit pe forum Oliver,
Asa cum spunea Baloozzy, incearca si varianta de doppio. Deci rasneste proaspat 15g de cafea (daca nu ai cantar, ar veni cam o sita mare plina, cu putin varf, pe care sa-l distribui in parti), tampeaza suficient de bine si vezi in cat timp iti curg 60ml. Sa ne spui si noua.
Tamperul bineinteles ca are importanta lui si ca sa nu cheltui bani multi, intra pe aria Bursa a forumului unde vei gasi "strungari pasionati". Cu toate acestea, sunt multe baruri in Italia de exemplu, unde nu se foloseste un tamper corespunzator si totusi au rezultate ok.
Daca la acel doppio va curge la fel, urmeaza sfatul lui balozzy, ducandu-te cu setarea micro (cea din stanga, pe litere) si mai fin (spre A), dar pastrand cantitatea fixa de 15g. Daca tot nu iti iese o curgere de acest gen, un tamper cu baza de inox va fi o mana de ajutor binevenita. Temperatura o poti varia pe la 92-94 de grade.
E o discutie aici.
Daca nici atunci nu iti iese, inseamna ca Papajacques a adoptat o prajire mai light pentru acest sortiment, tip de prajire care nu furnizeaza neaparat o crema abundenta. Pe de alta parte, nu toate cafelele ultracremoase sunt si gustoase, un grad de prajire prea ridicat aducand si un gust ceva mai amarui si acoperind aciditatea si alte arome. Exista si o cale de mijloc, acolo unde o cafea verde de calitate este prajita pana la punctul in care trebuie si ai in ceasca si crema si arome si o usoara aciditate, dar aici tine de fiecare sortiment si prajitor in parte.
Spectacolul total al cremei il ai folosind un portafiltru fara fund.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30