(18-12-2016, 16:16)VladP Wrote: ... eu vad in faptul ca nu are grup E61 un mare avantaj, pentru ca nu esti obligat sa faci acea preinfuzie caracteristica lui E61, de circa 4,3s, vrei, nu vrei.
... cred ca preinfuzia se poate implementa, de exemplu, introducind un sistem bypass, eventual cu un ventil reglabil din afara, si cu un timer. Pe circuit se mai pun niste electrovalve controlate smart, si ai un sistem profesional. ...
cred ca preinfuzia isi merita locul intr-un topic separat, nu pierduta aici intr-un topic de interes limitat (who the... is Bezzera
[Image: smile.gif] )
eu de ex., vad preinfuzia legata de capabilitati ale masinii espresso de
profilare presiune, de
calitatile rasnitei in distributia dimensionala a particulelor etc.
pentru espresso clasic, rasnita (macinatura) e inaintea preinfuziei... sau pusa altfel: experimentele de preinfuzie, de non-preinfuzie, dau rezultate relevante daca sunt bazate pe o rasnita capabila espresso;
(18-12-2016, 14:41)orwo Wrote: am citit despre ea dar doream sa aflu ceva pe limba mea [Image: smile.gif],de exemplu sistemul grupului are termosifon?are site de 58mm?
in ce sens mai putin iertatoare ?
se poate modifica ptr a avea acea preinfuzie?
... daca nu e prea dificil te rog coboara la nivelul meu si da-mi niste lamuriri mai ample
am facut ceva eforturi sa fiu succint si clar in explicatii; nu am vazut in functiune asa ceva (nu m-am uitat nici la clipul pus de VladP); dar am parcurs schemele constructive a mai multe din modelele Bezzera profesionale, am fost la un moment dat pe punctul de a cumpara un model comercial Bezzera de
spring-lever, intr-o oferta foarte avantajoasa;
ce mai, am fost si eu curios sa vad despre ce e vorba...
daca cele ce-ai citit despre masina din topic nu sunt pe limba ta, mi se pare firesc; dar nu cred ca vei ajunge vreodata sa o intelegi, daca nu doresti
sa afli singur raspunsuri la intrebari care se vor ingramadi tot mai multe;
as vrea sa pot sa-ti lamuresc niste intrebari, dar convingerea mea este ca asta se va putea intampla nu coborand eu la tine, ci invers...
(prezumtie de sinceritate - de multe ori a nu putea intelege e in realitate un caz de a nu vrea sa intelegi... motiv pentru care chestia asta cu nivelele de intelegere e doar un fel de a spune sa ma exprim mai clar
[Image: smile.gif] )
nu, grupul nu are termosifon, dar ma-ntreb la ce te-ai gandit cand ai pus intrebarea asta? termosifonul in sine nu inseamna decat una din solutiile clasice de incalzire grup si s-a practicat tot mai putin pe masinile noi; cum spuneam in alt post, termosifonul e o solutie fortata pe dual-boilere de ex.
grupul E61 impune termosifon, ori aceasta masina are un grup clasic, cum spuneam mai sus, "conectat termic cu boilerul"
n-am verificat dar cred ca Bezzera are grupuri de 58mm pe toate masinile sale recente;
chestia cu 'iertatoarea', e cam ceea ce probabil ai inteles: toleranta la erori de operare... si da rezultate bune cu oameni deja cu o experienta in lucrul cu ea; e mult mai usor sa ratezi un shot, cand apa navaleste in plina presiune peste puc; ok, are in cale un restrictor, dar tot direct se numeste...
preinfuzia? masina asta a fost conceputa asemeni majoritatii masinilor comerciale ale timpului: cu pompe rotative si grup non-E61;
destul de important era lucrul cu cafele prajite de la mediu in sus, cu doze mai mici si macinatura mai fina!
asa cum e, chiar si noua,
masina are un sweet spot al ei in ce priveste cafeaua si doza; ea nu are versatilitatea unui espressor folosit pentru experimente si asa clasica si robusta, e destinata lucrului cu rezultate consistente si raspuns rapid, in mediu comercial;
ti-ar trebui ceva resurse sa o modifici cu preinfuzie si alti clopotei...
nu-i vorba ca n-ar merita - dar facut de tine, pe intelegerea ta, nu la comanda...
preinfuzia e un cuvant la moda care vrajeste pe multi si are acelasi sufix ca si... confuzia...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)