28-03-2017, 18:21
Avand in vedere entuziasmul cu care s-au golit stocurile de cafea pusa la dispozitia noastra cu ajutorul colegului Renato, ma gandeam ca nu ar strica sa deschid acest topic, in care , cu bunavointa voastra, sa discutam despre metodele de abordare si impresiile noastre despre minunatele soiuri noi.
Scriu aici pornind de la o frustare legata de Colombia cold fermentation, pe care, din 4 sarje, nu am reusit sa o domolesc de loc, avand rezultate dezastruoase in ceasca. Am mers pe dezvoltari de la 18% pana la 25% cu pierdere de masa intre 13,8 si 15,5% cu nici o urma de rezultat decent. Cafeaua ca masa verde merita o nota de 6,5 cu suficiente defecte si inconsitente in marimi.
Inteleg ca prajim pe aparate diferite, insa consider ca note generale de abordare pot fi folositoare oricaruia dintre noi.
Am ramas cu maxim 2 sarje din aceasta cafea, iar daca cineva a descoperit o metoda potrivita de abordare a acestui soi, il rog sa mentioneze aici.
Azi am reusit sa primesc acea Tanzania procesata natural, aceasta arata fenomenal, uniforma, curata si cu defecte minime de ordin mecanic. Sper sa reusesc sa o prajesc saptamana viitoare si pentru asta ar fi extraordinar un plan de bataie, in prealabil dezbatut pe acest topic.
Scriu aici pornind de la o frustare legata de Colombia cold fermentation, pe care, din 4 sarje, nu am reusit sa o domolesc de loc, avand rezultate dezastruoase in ceasca. Am mers pe dezvoltari de la 18% pana la 25% cu pierdere de masa intre 13,8 si 15,5% cu nici o urma de rezultat decent. Cafeaua ca masa verde merita o nota de 6,5 cu suficiente defecte si inconsitente in marimi.
Inteleg ca prajim pe aparate diferite, insa consider ca note generale de abordare pot fi folositoare oricaruia dintre noi.
Am ramas cu maxim 2 sarje din aceasta cafea, iar daca cineva a descoperit o metoda potrivita de abordare a acestui soi, il rog sa mentioneze aici.
Azi am reusit sa primesc acea Tanzania procesata natural, aceasta arata fenomenal, uniforma, curata si cu defecte minime de ordin mecanic. Sper sa reusesc sa o prajesc saptamana viitoare si pentru asta ar fi extraordinar un plan de bataie, in prealabil dezbatut pe acest topic.
La Pavoni, Mazzer