Welcome Back Log In Create Account

abordari de prajire a cafelei "Renatoa"

@sorinetta Daca mai ai din Hondurasul macerat, ai putea sa incerci abordarea de aici:

https://www.roestcoffee.com/roestblog/ba...e-roasting

S-ar parea ca sweetspotul duratei prajirilor, e undeva sub 6 minute. Ai putea sa incerci o crestere mai usoara a puterii pe faza de uscare si mentinerea aproape de maxim pana la intrarea in FC.

Reply
Cu abordarea de mai jos, la prima prajire, am obtinut rezultate bune. 
O cafea versatila care, in functie de modul de abordare a extractiei si a dozei, livreaza shoturi cu o plaja de gusturi si arome destul de variate. 
Note mai fructate in extractii directe, volumetrice pana la unele mai echilibrate, usor vanilate cu accentelele specifice fermentarii in extractii cu preinfuzii lente.
Am prajit si o sarja cu temperaturi ceva mai ridicate in faza de reactii Maillard, cu dezvoltare dupa FC pana la finalizarea pocnetelor si instalarea linistii inaintea SC. si astept degazarea. 
La temperaturi 90-91 de grade shotul iese mai apos si cu gust lipsit de complexitate, chiar dezechilibrat. La 94 gc, rezultatele difera mult, in sensul bun. 
La prajirea a doua am cautat sa obtin o solubilitate suficienta si in extractii la 90-91 gc, astfel incat sa imi pastrez o marja de manevra mai larga in preparare si sa identific si alte fatete ale aceleiasi cafele (am spus, astept degazarea) 

[Image: qiSoZ0h.png][Image: szwPGgH.jpg][Image: iHSYJwE.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(27-11-2020, 09:57)dev Wrote: @sorinetta Daca mai ai din Hondurasul macerat, ai putea sa incerci abordarea de aici:

https://www.roestcoffee.com/roestblog/ba...e-roasting

S-ar parea ca sweetspotul duratei prajirilor, e undeva sub 6 minute. Ai putea sa incerci o crestere mai usoara a puterii pe faza de uscare si mentinerea aproape de maxim pana la intrarea in FC.

Ca sa vorbim pe materialul clientului postez aici cum arată cafeaua verde. La miros este cum ar zice un celebru prajitor american, bai dar miroase a borhot.

[Image: eogj1ql.jpg]

Da, am tot discutat cu Adam pe forumul Roest despre profile si am ajuns cam la aceeași concluzie ca pe Roest un profil bun e in jur de 6-7 min dar depinde mult de masina fiindcă actioneaza diferit in funcție de curentul din casa, temp, etc. Nu zic ca nu am obtinut rezultate bune și pe profile de 5 min sau 8 min dar cam pe acolo e sweetspotul pentru o gama larga de note.

Am prăjit dimineața doua șarje de 100 gr. si una o sa ajunga la Laddu sa se distreze cu ea. Astept feedback-ul lui.
Am folosit doua abordări diferite dar in final diferența nu e mare fiindcă Roest livrează întotdeauna destul de bine.
[Image: MgeqPYs.png]

[Image: KgCOMdA.png]

Prima imagine e mai specifica Honduras dar spălat unde temp e mai intensă spre final, cealaltă abordare e mai pentru naturale.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)