Hello There, Guest! Login Register


Workshop barista in scop caritabil. Atentie, locuri limitate!

#1
Dragi espressomani, va invit si la un eveniment caritabil, daca sunteti in Bucuresti pe 12 septembrie. Practic va fi un atelier/workshop despre cafea, sustinut de catre Paul si Flori la Coftale, cu o taxa de participare de 50 de lei, bani care in proportie de 75% se vor duce pentru operatia lui Dorinel, un copil pentru care s-au strans bani de operatie la un ochi si acum oamenii fac eforturi sa stranga si pentru celalat ochi.... Din cauza locatiei, locurile sunt limitate la 30.

Detalii in postarea de pe Facebook, pe care o reproduc si aici pentru cine nu foloseste:



Imaginează-ți că simți aroma de cafea proaspăt prăjită, un miros îmbietor care te trimite cu gândul la licoarea neagră pe care abia aștepți să o savurezi.

Două dintre cele cinci simțuri sunt suficiente pentru un iubitor de cafea pentru a conștientiza plăcerea ce-l așteaptă. Dar în mintea ta probabil că și văzul își face loc și vizualizezi deja o ceașcă frumos colorată, cu cafea simplă sau cu lapte.

Ce te-ai face însă dacă n-ai fi văzut niciodată o astfel de cană și totul ar fi în inchipuirea ta?

Aceasta ar putea fi realitatea în câțiva ani buni a unui copil care acum are 5 ani și care nu poate vedea. Dorinel Tilică suferă de o boală cauzată de nașterea prematură care se numește retinopatie. E o afecțiune a retinei. Din fericire, o șansă mai există. Pentru a vedea, Dorinel are nevoie urgent de o operație în SUA, în valoare de 35.000 de euro.
18.000 de euro s-au strâns până în acest moment și mai avem nevoie de aproximativ jumătate din sumă pentru a-i oferi lui Dorinel șansa de a avea o copilărie normală.

Împreună cu Bucharest School of Coffee și cafeneaua Coftale, Asociația DeVision vă propune o nouă acțiune de strângere de fonduri pentru Dorinel. Împreună, le adresăm pasionaților de cafea și oamenilor cu suflet mare o invitație la atelierul cu scop umanitar ”Secretele cafelei”.

Pe scurt, veți afla la atelier despre ce se ascunde în spatele unei cafele, ce alte tipuri de cafea există în afara celor pe care le găsim la raft, ce înseamnă specialty coffee și cum putem prepara o cafea mai bună acasă. La final, vă vom prezenta diferite metode de preparare (Aeropress, V60, Syphon) și vom avea parte și de degustare.

Gazde ne vor fi:
- Paul Ungureanu, Bucharest School of Coffee. Susține traininguri recunoscute la nivel internațional de către Speciality Coffee Association of Europe și este unul dintre puținii certifieri din lume care pot acorda diplomele de barista Level 1 și 2.
- Floriana Vlaicu, Bucharest School of Coffee. A obținut locul 6 la competiția World Coffee in Good Spirits și este dublu campion național Coffee in Good Spirits 2011-2012.
- Antonio Iftimescu, Coftale. Barista acreditat de către Bucharest School of Coffee, a investit în dezvoltarea pieței de cafea de specialitate din România prin fondarea cafenelei Coftale cu ajutorul echipei Bucharest School of Coffee.
Când: 12 septembrie, ora 19:00

Unde: Cafeneaua Coftale, Strada Profesor Ștefan Mihăileanu nr.42, Sector 2, București

Taxa de participare la atelier este 50 RON/persoană, un procent de 75% din prețul fiecărui bilet urmând să fie depus în contul deschis pentru Dorinel. Atelierul va dura o oră și jumătate, iar la el pot participa 30 de persoane. Pentru a vă înscrie la ”Atelierul Coftale: secretele cafelei”, e suficient să trimiteți un email de confirmare a participării la adresa asociatiadevision@gmail.com cu numele tau complet si datele de contact (email si telefon mobil) până la data de 11 septembrie 2013.

Vă așteptăm cu drag!

Mai multe informații despre Dorinel Tilică pot fi citite aici: http://dorintilica.blogspot.ro/p/povestea-mea.html.

Organizatori:

Asociația DeVision: www.facebook.com/AsociatiaDevision
Coftale: www.facebook.com/Coftale
Bucharest School of Coffee: http://scoaladecafea.com/
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#2
cum stim daca ne incadram in cele 30 de locuri? am dat mail dar nu am primit raspuns.
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
 
Reply
#3
Am transmis mai departe intrebarea. Fetele care se ocupa de organizarea acestui eveniment caritabil, lucreaza la o agentie de PR si e posibil sa fi fost prinse cu munca de zi cu zi...

As fi venit si eu, dar nu sunt in Bucuresti maine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#4
Teoretic pe Facebook s-au dat 30 de confirmari, dar acestea includ si organizatorii si "profesorii"... Deci 5-6 locuri cu siguranta mai sunt.

Chitsro, fetele spun ca nu au primit mail pe asociatiadevision@gmail.com de la tine. Dar vad ca ai dat join pe Facebook, deci e ok. Pentru siguranta mai poti da inca un mail sau poti pune o intrebare tot pe fcb, pe pagina evenimentului.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#5
Salutare,

La eveniment a fost foarte tare, am prins cateva tips&tricks despre latte pe care numai de la un barista ai putea sa le inveti iar Paul ne-a facut un cappucino EXCEPTIONAL !!!
Gaggia Classic, OPV, Mahlkonig Vario, PID, VST 15g ridgeless, Micro Sieve Reneka 16g
 
Reply
#6
Am fost si eu aseara. A fost o seara foarte placuta. M-am simtit foarte bine.
Pentru cei ce nu stiau, pe Paul si Floriana ii puteti gasi aproape zilnic si in alta parte decat la BSOC, si anume la Coftale, unde de curand au devenit de-ai casei.
Si pentru cei ce nu au fost aseara, va informez ca ati ratat reteta de cafea la ibric a lui Mihai (Sarkis), transmisa din generatii in generatii.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#7
Observ in poze ca au fost putini, din pacate Sad
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#8
Poze aici, pe Facebook.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
Din cei de pe forum, la calculele mele, am fost 3 (Mihai Sarkis, Adrian S si cu mine), hai 4 daca o pun si pe sotia mea. Poate-mi scapa ceva insa, vorba lui Liviu, cam putini. Mai ales pentru un eveniment anuntat cu ceva timp inainte.

Nici la degustarile propuse de Stafan Iordache de la Contego nu mi s-a parut ca ne-am inghesuit.

La degustarea de la Coffee Box am fost ~15, deci multi. Ce sa fi fost diferit ?
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#10
Pe mine , unul , m-a bucurat ca majoritatea au fost " neinitiati " deoarece prin ei vom putea promova calitatea in acest domeniu . Cand vor merge in supermarket vor avea un alt termen de comparatie si usor , usor numarul celor ce vor vrea calitate va creste . Uitati-va cati membri are aceasta comunitate si cati erau in ianuarie , de exemplu .
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#11
La Contego a fost prea din scurt, iar aici...taxabil Smile

Pentru micutul Dorinel se poate dona in continuare chiar si 1 leu, prin virament sau cu un card pe platforma securizata conceputa special pentru el, aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#12
Nu e suficient anuntul din timp; eu eram la un training stabilit de cateva luni bune. La BSOC a fost de asemenea taxabil, dar prezenta sensibil mai mare.
Cred ca o zi de sambata sau duminica ar fi asigurat o prezenta mai mare (cazul BSOC sau Coffee Box).
Rugaminte: pe viitor faceti poze cu un aparat foto macarConfused

@Mihai: Ce termen de comparatie la supermarket??? Practic le demolam ceea ce credeau ca stiu despre cafea...Big Grin
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#13
@Liviu, spui ca la Contego a fost prea din scurt, insa a doua degustare a fost anuntata din timp.
@Mihai, a doua degustare de la Contego, anuntata din timp, a fost in week-end.
In plus, a fost si gratuita.

A-propos de Contego, cine ar fi trecut astazi prin Parcul Izvor, ar fi avut ocazia sa deguste o cafea de la Contego (atat la espresso cat si la brew), cafea servita fie de Stefan Iordache, fie de Cosmin Mihailov.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#14
Zilele acestea a mai fost o degustare la Cafe Tabiet. Eu va spun ca am avut retineri in a promova acest eveniment. In primul rand datorita cafelei Gourmet/Dolce Nera, cunoscuta si pe forum pentru calitatea sa ( verde aici si prajita aici), iar in al doilea rand datorita taxei puse pe un eveniment publicitar pana la urma. Si Mihai daca ne-a chemat la The Coffee Box pentru acea degustare, a facut un eveniment frumos, dar cu un castig de imagine pentru el si pentru cafenea, lucru absolut normal. Anormal este sa pui taxa pe o simpla degustare de Brazilia, facuta de un producator de cafea si distribuitorul sau. Situatia sta diferit in cazul unui eveniment caritabil sau in cazul unei degustari la scoala de barista sau in cazul testarii unor cafele rare cu un specialist in prajire etc.

Oricum, e foarte bine ca avem de ales intre asemenea evenimente, lucru care acum un an de exemplu, era o himera.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#15
Si un mesaj din partea ONG-ului care s-a ocupat de Dorinel, inclusiv de acest eveniment caritabil de la Coftale:

"Va anunt cu bucurie ca in data de 26 noiembrie Dorin Tilica va merge in SUA pentru a se opera la un ochi. Au fost stransi in jur de 17.000 de euro in urma campaniei noastre si vreau sa va multumesc din suflet pentru implicare. Speram ca operatia sa fie un succes si Dorinel sa-i poata vedea pe oamenii frumosi carora le-a pasat de el. Se pare ca Fundatia Mereu Aproape il va ajuta ca anul viitor sa stranga si banutii pentru celalalt ochi.
Cu drag,
Claudia"
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)