Hello There, Guest! Login Register


WDT cu Duomo sau cu alte instrumente asemanatoare

#61
Cam cât de groase sunt acele?
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
#62
Vom face un topic separat cu proiectul lui kamasi pe aria de achizitii de grup
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#63
Abia mi-a venit scula de la Bariera Space și sunt mulțumit, am făcut două shot-uri și extracția a fost perfect centrata de fiecare data, dacă nu fac WDT sigur curge descentrat, râșniță e un Super Jolly cu doser.

O idee, cei drept greu de implementat, ar fi o unealtă ca Duomo dar fiecare ac sa se rotească in sens invers fata de acele vecine in schimb asta înseamnă un mecanism cu roți dințate și cred că ar fi cam costisitor.

Și pentru că m-a întrebat cineva, menționeaz că l-am luat de pe www.cascaracoffee.ro (dacă este împotriva regulilor forumului rog moderatorul să șteargă mesajul)
 
Reply
#64
Din ce material e facut? Softice
La concurenta e 176 lei.. Sad
Pe barista e 40 USD
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
#65
E din aluminiu, e construit bine, crezi că e fane? Îmi pare identic cu ce e pe site-ul baristaspace.
De ce spui concurenta, as crede că e doar un distribuitor baristaspace.
 
Reply
#66
ma adresam catre kamasi , pretul lui trebuie sa fie mai mic ca la concurenta.
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
#67
Pentru kamasi am favut un topic nou, in secțiunea Propuneri achizitii de grup
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#68
Excelent Kribli.
Din punctul meu de vedere nici nu mai e nevoie de nivelator pe urma.
Pucul arata mult mai bine, e compact si nu se sparge.

La mine in sita ims de 58 pt lelit acele sunt la inaltimea perfecta. Nu stiu daca e reglabila sau nu inaltimea acelor, poate daca desfaci surubul hexagonal de sus exista ceva reglaj. Vine cu ace de rezerva.
Echipament actual:Lelit PL92T, Niche Zero
Echipamentul vechi: Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 
 
Reply
#69
Nu sunt reglabile acele. Le poti taia pe cele de rezerva pentru alta sita.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#70
Tot testez de vreo 10 zile clasicul ac de wdt vs Kribli vs kamasi wdt...

Cum spuneam in topic, am plecat de la premisa ca Duomo facea magie, iar eu cu acul nu aveam aceeasi constanta in vraji si nici nu faceam macinatura atat de fluffy. @radudani avea o teorie ok pana la un anumit punct, ca nu ar trebui sa influentam noi neaparat distributia unor rasnite profesionale cu tot felul de improvizatii. Doar ca suntem fortati de imprejurari pentru ca majoritatea folosim rasnitele in single dose si atunci tot efortul ingineresc al producatorilor se duce naibii, particulele iesind din rasnita destul de haotic. Acest lucru se observa mai cu seama la cafel mai light, cu 2-3 saptamani de la pajire. 

Cum vorbeam si cu alti espressomani la festivalul recent de cafea, acul (cu toate varietatile sale) ramane ieftin si sfant. E greu sa aduci dovezi solide pe masa ca altceva decat un ac va face o distributie de n ori mai buna. Ce nu cred ca face acul este sa ofere o constanta a acestei distributii, lucru care in mediu de profilare sau lever cred ca adauga inca o variabila celor 100 deja existente. Totusi rapiditatea este clara, in cazul meu, caci pun un inel Tidaka peste portafiltru, rasnesc, ameste cu acul, scot inelul, nivelez cu Bravo, tampez si gata. Daca as cumpara un distribuitor as face-o pentru usurarea acestui timing nu pentru lungirea sa.
Ca o precizare, dupa ce scot portafiltrul de sub rasnita, cu macinatura si inel deasupra, il lovesc cu fundul de chiuveta pt a se mai compacta cafeaua spre centru, acoperind partial gaura din mijloc (doar in cazul Honne), si a nu da pe afara la scoaterea inelului.

Asta a facut Duomo, a usurat rutina, pt ca dupa rasnire scot inelul, pun distribuitorul, invart de 3 ori, macinatura e perfecta, nivelez, tampez.

[Image: vOzKLYa.jpg]
[Image: 3JGaAZS.jpg]

Si am testat...

kamasi tool, cum scriam si pe topicul lui, inca nu e ce trebuie pentru ca lasa o multime de cafea in jur, iar curgerea nu este chiar uniforma pe un portafiltru fara fund. Aici ar mai fi de experimentat si cate rotatii sa invartim de robinet pt ca si Duomo strica macinatura daca dai mai mult de 3 rotatii. Sper la o varianta kamasi 2.0 si la corectii in sensul celor precizate in acel topic.

[Image: isS8Em0.jpg]

Kribli... nu e Duomo, asta cu siguranta, dar lasa mai putina mizerie decat kamasi tool si pare sa faca treaba ok. Mi-as dori mai putina cafea imprastiata si o concentrare mai mare spre centru a macinaturii. Nu poate fi reglat pe inaltime si nu se plaza ermetic pe sita portafiltrului (de unde si mizeria), iar gaura din mijloc a lui Honne se observa in continuare insa foarte putin, fara consecinte de channeling pe mijloc. Cum ziceam, aplica si acea trantire de chiuveta a portafiltrului, inainte de a face distributia.
Folosind cafele bien degazate, prajite light sa zicem generic, eu am avut parte de experiente frumoase zilele acestea cu Kribli, insa nu pot spune ca a fost egalul lui Duomo. Curgerile multumitoare, cam in stilul celor in care am folosit acul, (micro)channeling spre zero. Ce imi placea la Duomo si nu regasesc la Kribli este faptul ca dupa numai 3 rotatii macinatura se umfla si ramanea ca un bloc pufos uniform bine delimitat de marginile sitei, fara a trece dincolo. Kribli inca nu face asta dar lasa totusi o distributie suficient de buna si repetabila

[Image: 7DeEN7y.jpg]
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#71
Merci Lyvyoo, eu procedam ca la cutremur, scuturam lateral portafiltrul, înainte de lovitura Q-Veta și nu aveam suprafața chiar plană. Se încercuiește și se abordează ulterior.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#72
Cate ace are Duomo? Poate Kribli are prea multe.

Am incercat Kribli in multe feluri, la mine nu functioneaza batutul portfiltrului in blat si distribuire dupa, e mult mai ok fara acea compactare prin lovire.
Bezzera Unica, Sette 270
 
Reply
#73
(16-05-2019, 15:22)tecsi78 Wrote: Cate ace are Duomo? 


[Image: Si3thPg.jpg]
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#74
Din experienta mea, cu Pavoni, metoda "cutremurului" este cea mai sigura calea pt channeling. Cand m-am oprit, am avut rezultate mult mai bune.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#75
(16-05-2019, 15:50)micrenda Wrote: Din experienta mea, cu Pavoni, metoda "cutremurului" este cea mai sigura calea pt channeling. Cand m-am oprit, am avut rezultate mult mai bune.

+1
Zguduitul portafiltrului de masa si aplicatul de karate pe lateral are darul de a compacta macinatura imperfect distribuita.
Si eu am renuntat la astfel de manevre,mai ales pe EK unde trebuie sa rasnesc foarte fin.Compactatul unei macinaturi foarte fine transforma distributia optima in misiune imposibila.

Folosesc Duomo de la inceputul lui ianuarie din nevoia de a distribui cat mai bine macinatura provenita de pe EK. Cu SSP Red Speed noi macinatura era puternic electrizata(ulterior situatia s-a mai imbunatatit dar nici acum nu cred ca sunt fully broken in).

Intr-un schimb de mail-uri cu Jeff de la Coffeez am primit recomandarea aceasta:

Brista should decide the turning how many times depends on ground size of your bean, weather and electric statics on the day.
We will develope more and more so you can change the niddle when we update one easilliy

Cu Robur care are viteza de rotatie mica am observat ca imi sunt necesare 2 rotatii la viteza moderata.
Cu EK de cele mai multe ori 3 rotatii sunt suficinte. Eu folosesc cafele usor prajite care nu se electrizeaza excesiv.
Atunci cand aplic prea multe rotatii generez bulgarasi.Cand rotesc prea repede imi ridica macinatura pe margini.

[Image: Om6Hfei.jpg][Image: zN5tRNT.jpg]
 
Reply
#76
Duomo vad ca are si o buza interna care intra in sita. Cred ca din cauza asta nu face mizerie.
Brewtus IV | Eureka Olympus 75
 
Reply
#77
Cred ca da, si acesta e secretul pentru a nu se imprastia macinatura cand scoti distribuitorul din lacasul sau.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#78
(17-05-2019, 11:00)Mesmer Wrote: Duomo vad ca are si o buza interna care intra in sita. Cred ca din cauza asta nu face mizerie.
prelucrarile mecanice pot face pereti subtiri, eu nu reusesc, minimum 1 mm grosime
Gaggia Babby Class, Ascaso i-Steel, tamper Kamasi, OCD Kamasi
 
Reply
#79
as dori sa imprumut si eu un Kribli 58 mm in Bucuresti pt cateva zile. multumesc  Smile
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#80
Se rezolva, sun un prieten Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)