Espressoman
Bucuresti
10-02-2020, 15:52
(This post was last modified: 10-02-2020, 18:14 by cradun.)
Vand Kribli-Grabli 58mm, pret fix 170 RON.
Comandat pe 20.11.2019 de la barshaker, il vand pentru ca prefer wdt old style.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
Espressoman infocat
Bucuresti
Ti-l iau eu, vorbim pe PM detalii?
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
Espressoman
Bucuresti
(17-02-2020, 12:16)aditanase Wrote: Ti-l iau eu, vorbim pe PM detalii?
Ok
espressoman amator
TIMISOARA
18-02-2020, 20:15
(This post was last modified: 18-02-2020, 20:15 by orwo.)
Scuze de off topic
Old style vs. Kribli
Impresii te rog
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman
Bucuresti
Planul meu era sa folosesc un inel de dozare ca sa rasnesc direct in portafiltru cu Niche, dupa care sa fac wdt old style.
Daca iese macinatura acceptabil din rasnita direct in portafiltru si nu ai pahare intermediare ca la Niche, Kribli e mult mai usor de folosit decat WDT classic. Eu zic ca nu mai ai nevoie de nivelator, pt ca denivelarile ramase dupa Kribli subt minore, bagi doar Kribli si ai grija sa tampezi drept. Lungimea acelor se potriveste la fix in sita VST, nu ating fundul sitei acele, nu zgarie, dar ajung suficient de in profunzime.
espressoman amator
TIMISOARA
Mulțumesc frumos
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Lyon
Cu ce te deranjează transbordarea de la Niche? Eu o găsesc chiar utila în a redistribui cumva macinatira și a scăpa de problemele electrostatice. Învart cu un betigas chinezesc de lemn în paharul Niche și am scăpat de toate problemele.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman
Bucuresti
De ce sa invarti in paharul de la Niche? WDT se face pt a distribui cat de cat egal fractiile in portafiltru, nu in paharul de la Niche pe care oricum il rastorni.
Cand vine macinatura de la cutite, se aseaza in ordinea in care a picat de acolo, cu straturile pucului, pe verticala (cel putin) pastrand acea distributie. Cand rasorni paharul, fractia fina mai ales se va aseza diferit in portafiltru, altfel decat a cazut din cutite si mie asta nu mi se pare ok, pt ca pucul poate avea astfel zone de rezistenta diferite.
Espressoman infocat
Lyon
(19-02-2020, 16:24)cradun Wrote: De ce sa invarti in paharul de la Niche?
Pentru ca particulele fine se electrizeaza de peretii paharului. Cel putin la mine asa se intampla.
Distrubia pe verticala e cam irelevanta, nu conteaza daca finele sunt la baza sau la buza sitei. Mai importanta e distributia pe orizontala, sa nu duci finele in drapta (spre ex), caci vei avea diferente de densitate. Nu cred ca e foarte probabil sa se intample asta de la o amestecare cu un betigas de una sau doua rotatii plus transbordarea din pahar in sita.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman
Bucuresti
Ok, inteleg.
Espressoman
Bucuresti
Disponibil
Espressoman infocat
Bucuresti
Ma intereseaza. Iti trimit PM.
Current: ECM Synchronika, Honne, Atom 75, DIP DS68, Kinu M47, Acaia Lunar , Brewista Smart Scale
Past: Lelit PL91T, Lelit PL72, Niche, Sette, Olympus
Espressoman
Bucuresti
Vandut la pretul cerut. Multumesc pt gazduire, se poate inchide!