Espressor Gaggia Classic 2019 SB SS RI9480/11 Stainless Steel Made in Italy
Achizitionat in 13 noiembrie 2020 (primul & unicul proprietar).Utilizat exclusiv in mediu casnic (2 cafele / weekend si cred ca a prins si pandemia cand au fost aproximativ 2 cafele / zi).
Fotografii 100% reale. Prefer predare personala in Bucuresti.
Vine insotit de toate accesoriile originale (complet nefolosite, unele chiar sigilate):
- Sita presurizata & “tamburus” pentru portafiltru care permite utilizarea sitei presurizate – nu recomand a se folosi;
- Site “single dose” & “double dose” gaggia (sigilate – recomand achizitionarea unei site de precizie de pe kfea.ro sau barshaker.ro);
- Lingura & tamper plastic – sigilate si ele – nu recomand a se folosi;
- Manuale;
- Cutie originala.
Ce nu-mi place la el:
- Ar trebui curatat (vine cu o solutie de decalcifiere Saeco – din partea mea – sincer nu recomand a se folosi inainte de decalcifiere). E un process de cateva ore atat de boring ca am preferat sa-mi iau un alt espressor nou decat sa mai trec odata prin el. Espressor-ul a fost decalcificat periodic la inceput la 6 luni si ulterior anual.
- Cel mai probabil si garnitura grupului ar trebui schimbata – nu a fost schimbata niciodata de la achizitie si se apropie de 4 ani.
- Butonul de start / stop spre deosebire de butoanele de abur & extractie, este unul care revine la pozitia initiala (o apasare deschide aparatul, butonul revine la pozitia initiala, o alta apasare inchide aparatul). Inca de la inceput a necesitat o apasare usor prelunga (1-2 secunde – se aude in spate ca un circuit electric care se “incarca” – nu stiu cum sa descriu altfel) si uneori are o minte proprie – respectiv o porcarie si vad ca la fel e si pe noul E24. Nu-mi dau seama daca va deranja si noul utilizator insa pe mine m-a cam secat.
- Mansonul de cauciuc al baghetei de abur a inceput sa se desprinda pe imbinare intr-unul din capete – nici nu observasem, am vazut acum cand l-am pregatit de vanzare – nu deranjeaza in utilizare dar e posibil sa se extinda in viitor – se vede intr-una din pozele cu grupul (cele de jos in sus).
- Pe bagheta de abur curg picaturi de apa non- stop (nu suvoi dar sunt acolo…). Asa a fost de la inceput, asa a fost si la celalat, model 2015. La cel nou E24 vad ca au rezolvat asta cel putin deocamdata. Nu deranjeaza – l-am folosit exclusiv cu un pahar sub – cand frotezi lapte trebuie oricum sa elimini condens-ul (apa) din interior inainte sa incepi frotarea. Uneori simteam un fel de acumulare de presiune in interior si mai deschideam putin robinetul baghetei…
Am curatat portafiltrul, bagheta de abur care acumulase ceva depuneri insa nu l-am decalcificat – m-am gandit ca noul proprietar va incepe oricum cu o astfel de operatiune. I-am facut si un backflush – cine il ia si vrea sa ii faca o astfel de operatiune, recomandata de altfel de producator, trebuie sa-si achizitioneze o sita blind (cativa lei pe kfea.ro).
Raspund la orice intrebari, prefer (ba chiar as merge exclusiv pe) predarea personala in Bucuresti. Daca se doreste pot chiar sa ajut la punerea in functiune si sa fac o mica demonstratie cu privire la cum trebuie utilizat. Momentan espressor-ul e ambalat exact cum apare in ultima poza.
Atentie este un espressor manual care necesita aproximativ o ora pentru a pregati 2 cafele (4 extractii de espresso & o frotare). Musai e sa fie folosit si alaturi de o rasnita de calitate altfel e cam degeaba – spun asta pentru ca acest tip de espressor e pentru cineva caruia si place si calatoria nu doar destinatia (si trebuie sa-i mai placa sa si spele tona de “vesela” de la final?).
Pret (fix): 999 LEI (ofer si rog seriozitate).
Cam atat… Daca sunt intrebari va stau la dispozitie.