Hello There, Guest! Login Register


Vacanță, espressor uitat pornit

#1
Am plecat de acasă pentru cel puțin 5 zile și am uitat espressorul pornit. Credeți că trebuie să vorbesc cu proprietarul apartamentului și să îi spun să vină pentru a-l opri?

Expobar brewtus.

Boilerul de abur nu este pornit.

Mulțumesc.
Expobar Brewtus IV, Vario, baza de tampare Motta, tamper Motta. V60 Set
 
Reply
#2
Nu dacă e ceva bate siguranța afara
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#3
Partea buna e ca atunci cand vei veni acasa si cel mai probabil iti va fi dor de o cafea buna, micul brutus va fi pregatit. Iti arunci bagajele pe hol, ii faci un flush, rasnesti, distribui, tampezi, extractie si...bine ai venit acasa Smile
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Reply
#4
Perfect. Mulțumesc!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Expobar Brewtus IV, Vario, baza de tampare Motta, tamper Motta. V60 Set
 
Reply
#5
Spnoff pentru viitor. Poți vedea și consmul.

Sry, Sonoff
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#6
A fost ok până la urmă, l-am găsit încălzit, gata pentru a face un espresso
Expobar Brewtus IV, Vario, baza de tampare Motta, tamper Motta. V60 Set
 
Reply
#7
Mă bucur că nu s-a întâmplat nimic.
Eu folosesc o priză "inteligentă" sau smart plug, conectată la rețeaua Wi-Fi de acasă și controlată dintr-o aplicație de mobil. Espressorul are butonul tot timpul pe "pornit", priza îi dă curent cu 30 de minute înainte să mă trezesc și îl oprește la ora prestabilită. În plus se poate controla de oriunde ai fi, prin telefon. Eu am acest model, dar sunt multe altele.
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E
 
Reply
#8
Am trait si eu astazi o experianta mai mult decat traumatizanta, din propria-mi prostie si neatentie. Si am decis s-o impartasesc aici, poate va fi de folos cuiva pe viitor.

In dupamasa asta, dupa ultimul shot, curatam dusul temeinic si chiar la finalul operatiunii, ca un facut, priza programabila s-a deconectat, intrand in orele de repaus. Am spus in gandul meu "ce la fix!", "in 3 ore pe cand ma  intorc acasa va fi iar pornit si incins bine pt o alta cafea".

In momentul in care revin acasa, imediat ce deschid usa de la intrare, aud un zgomot ciudat, destul de strident, de motor stricat, combinat cu zdranganit de tabla. Nu reuseam sa inteleg ce se intampla, iar in momentul in care aprind lumina vad toata bucataria inundata cu apa. Mi-au trebuit vreo 30 de secunde sa ma dezmeticesc: butonul de "brew" ramasese cuplat in momentul in care priza a taiat alimentarea cu curent, iar eu am plecat linsitit ca "s-a inchis singur". Precizez ca folosesc priza de peste 1 an de zile si nici o singura data nu am comis o asemenea eroare grosolana. 
Aparatul a pornit, a golit rezervorul de 2,5 litri de apa prin toata bucataria, dupa care a mers cu pompa in gol, si boilerul incins la maxim (cca 120 de grade) timp de aproximativ 45 de minute !!!!!

Nu am reusit decat sa-l opresc imediat, dupa care am ramas impietrit minute bune in stare de soc. Apoi am inceput disperat sa-l resuscitez. I-am desfacut carcasa sa vad daca observ ceva prin interior (cu toate ca sunt complet atehnic), apoi am incercat sa-l alimentez cu apa rece. Culmea, pompa continua sa mearga la fiecare pornire, doar ca nu mai tragea apa deloc, inclusiv furtunul se vedea ca e gol pe dinantru. Am facut asta cam 30 de minute continuu, alternand comanda de brew cu cea de dispense water, fara succes.  Atacul de panica incepea sa fie inlocuit cu sentimentul de resemnare. Dupa o noua pauza de vreo 10 minute am hotarat sa incerc pt ultima data si minunea s-a intimplat: un firicel f f subtire de apa si-a facut aparitia in furtun, apoi sunetul pompei s-a schimbat si incepea sa fie cel pe care-l stiu de 7 ani, si in cele din urma firul de apa a inceput sa apara pe orificiul steam wand-ului. HAPPY END
.......................................................................................

Acum nu am nici cea mai vaga idee cum s-ar putea explica stiintifico-tehnic faptul ca o pompa Ulka EP5 a mers in foc automat 45 de minute si inca functioneaza, cum un boiler gol la 120 de grade si a lui heating element nu s-au prajit de tot fara apa in timpul asta, cum dupa toata intamplarea am fost binecuvantat sa pot trage 2 duble delicioase in aceasta seara ... Probabil nici nu mai conteaza, sper doar maine cand ma trezesc aparatul sa fi uitat prin ce chin a trecut.

In general sunt o persoana extrem de calculata si cerebrala, opusul la ceea ce unii ar numi aerian; si totusi...

Deci dragi colegi, indiferent ca masinaria voastra costa 500  sau 5000 de euro, ea nu merita sa treaca prin asa ceva. Si nici voi. Deci atentie de 2 ori mai mare la detalii si situatii de genul asta care credem noi ca nu au cum sa se intimple.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
#9
Am pățit și eu ceva de genul acesta.
Făcusem decalcifiere si dupa ce am golit apa curata din rezervor pt clătire, espressorul s-a oprit (lipsa apa). Eu destept am oprit priza programabila cu butonul de dispense water apăsat. Am completat cu apa frumușel și l-am lăsat asa. A doua zi pompa a funcționat 40 minute în sarcina continua (10 bar) pt ca robinetul îl lăsai inchis. Pompa EX5 functioneaza si in ziua azi fără probleme ~1 an.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#10
Pai acolo este un termostat care te-a protejat... pus probabil sa cupleze pe la ... 120 grade, sa zicem, a tinut-o tot asa in cuplari si decuplari, dar nu a lasat sa urce mai sus ca sa ia foc masina.

Mi se intampla si mie frecvent la kettle, torn apa, uit sa o opresc, si o pun in suportul de baza, pe unde se alimenteaza.
Ma trezeste tzacaneala termostatului... Smile
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)