(11-01-2016, 21:28)organon Wrote: ......Sa inteleg ca in materia stricta espresso(poate si latte) nu prea exista salturi calitative la modelul VB?
Sper sa nu se supere Lyvyoo ca raspund in locul lui , iar tu sa nu ma consideri un " băgăreți ".
Cred ca raspunsul meu iti va asigura mai multa liniste .
Inainte de VBM am avut Expobar .
Pe partea de espresso Expobar-ul este excelent si pus umar la umar cu VBM-ul , la un blind test , ar fi dificil sau , eu cred , chiar imposibil de atribuit unuia sau altuia o anume extractie .
De fapt la acest nivel de aparate DB , cu grup E61 , extractiile sunt excelente . Nu o spun eu ci toti cei care au facut teste cu aceste tipuri de expresoare .
Pe frotare lucrurile stau oarecum diferit .
Concret , Expobar-ul nu este vreo " bestie agresiva " in termeni de presiune a aburului , dar cu duza cu care este echipat face o treaba foarte buna .
Este cam cel mai leneș din gama dar face o crema foarte buna .
Daca ai 10 musafiri , care cer toti odata cate un latte sau cappucino , atunci vei avea serios de lucru la lapte . Daca ai si cani sau cesti mai mari si va trebui sa frotezi in latiera de 750 de ml atunci vei lipsi cam mult de la masa .
Pentru aceeasi 10 musafiri , daca ar trebui sa prepari 10 shoturi de espresso , vei avea aceeasi viteza comparativ cu oricare alt DB din gama .
Iar daca ai de preparat 2-4 cesti atunci te poti adapta la ritmul aparatului .
Oricum fata de Gaggia sau Lelit , Expobar este ca un 4x4 off road pe langa o berlina , in cursa pe teren accidentat .
(11-01-2016, 22:36)Anne. Wrote: .....Multumesc lui Radu pentru cercetarile in domeniu si lui Liviu pentru timpul pierdut sa imi explice ca Vibiemme este cel mai bun raport-calitate-pret.
...
Ma simt linistit deoarece ai facut precizarea ca Liviu ti-a recomandat VBM-ul ca avnd cel mai bun raport pret/calitate .
Pentru mine VBM a fost cel mai bun , dupa ce am comparat mai multe modele din aceeasi clasa : Rocket , Izzo , QM ... si care aveau la acea data importator in Romania .
Dpmdv , ca si performante ,cele de mai sus , dar si Profitec 700 ( venit mai tarziu ) sunt cam la egalitate.
Alegerile tin de detalii tehnice si de design .
Trend-ul este in directia inoxului .
Daca as avea ca si criteriu materialul din care sunt facute boilerele as alege Profitec 700 .
Cum pentru mine acest aspect nu conteaza deoarece , ca om care am studiat si am lucrat cu metale , consider cuprul mai bun la boilere iar , alaturi de aspecte precum masivitatea grupul E61 , solutia de p.stat si nu PID pentru abur , boiler orizontal , aspectul " curat " cu linii simple si elegante m-au facut sa ajung la alegerea pe care am facut-o si , pe care as repeta-o , daca ar trebui sa aleg din nou .
Personal , tuturor care mi-au cerut parerea le-am sugerat sa aleagă singuri , pe baza propriilor documentări . Optiunile si concluziile altora pot fi de ajutor dar nu ar fi indicat sa înlocuiască propriile pareri si alegeri .
Asta ar reduce mult posibilitatea unor regrete ulterioare !
Extractii reusite tuturor !