Welcome Back Log In Create Account

Upgrade la Expobar Brewtus sau Vibiemme Domobar Super PID

(04-01-2016, 01:53)RaduCarutasu Wrote:
(04-01-2016, 01:43)Bcc Wrote:    Sunt suparat ca Izzo ALEX DUETTO III are distanta mica sub filtru intradevar !!! Chiar nu-i inteleg au facut ditamai tava si au luat din spatiul cestii .....

Daca nu am reusit sa pun ceva dedesubt acelea au fost paharele de 220 de ml pentru latte , de la Bodum. Acestea sunt , intr-adevar cam inalte si nu intra .
Nu cred ca e asa mare crima in a se extrage shotul in ceasca normala si a fi adaugat ulterior in pahar.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
cei de la rocket au ales varianta cu fir cica pentru a pastra estetica nealterata de afisaje digitale ....
(si vorbind de cel nou cu profilare) plus ca daca ai android sau ios macar poti sa il folosesti de pe telefon (nu bag mana in foc ca ai toate functiile)
oricum teoretic nu umbli din 5 in 5 minute la reglaje dupa ce ajungi la ce vrei....si sigur poti gasi o varianta in care sa nu te impiedici de el

si eu cred ca puteau gasi si alte metode, dar pentru mine nu ar fi un deal breaker.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

Reply
Mm, e o alegere discutabila ca si confort in utilizare dar si ca securitate a piesei. Mai ales ca pe blat avem de obciei tot felul de vase, mai varsam apa, mai face copilul o boacana... asta iti trebuie controler ars, mai ales controler de aparat cu presiune variabila (costa o avere probabil, ca piesa de schimb).
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Acum, dupa o luna de expobar DB, nu l-as mai schimba pe nimic. 
Nu vad nici un motiv (in afara de aspect, finisaje, mici functionalitati) pentru care aparate mai scumpe , fara profilare sa merite diferenta.
Am ajuns sa pot face azi , exact cafeaua/cappuccino-ul facut cu o zi in urma. Laptele frotat in latiera de 500ml iese vopsea. 

In schimb voi face tot ce pot pentru a face profilare ... asta e alta discutie.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
Discutiile despre profilare le-am mutat aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Dupa 4 ani in care am folosit Brewtus IV simt nevoia sa fac un nou pas spre un alt espresor  Cool

Astept sfaturi.

Pretul maxim care sunt dispusa sa investesc este de 3500 euro.
VBM Super 2B PID RPV / K30 Vario Mahlkonig / Expobar Leva EB-61(Brewtus IV) / VST+IMS

Reply
(11-01-2016, 15:27)Anne Wrote: Dupa 4 ani in care am folosit Brewtus IV simt nevoia sa fac un nou pas spre un alt espresor  Cool

Astept sfaturi.

Pot sa te intreb de ce ?

Ce urmaresti ?
Ce te-a determinat sa iti doresti sa mergi spre alt expresor ?
Care sunt nemultumirile din aceasta etapa ?

Sunt mai multe optiuni care s-ar incadra in acest buget , optiuni care pot implica principii constructive , de functionare dar si de utilizare diferite .
La fel pot fi si aparate mai frumoase dar nu neaparat mai bune .
Important este ce iti doresti tu si ce asteptari ai de la un nou aparat .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(11-01-2016, 16:04)RaduCarutasu Wrote:
(11-01-2016, 15:27)Anne Wrote: Dupa 4 ani in care am folosit Brewtus IV simt nevoia sa fac un nou pas spre un alt espresor  Cool

Astept sfaturi.

Pot sa te intreb de ce ?

Ce urmaresti ?
Ce te-a determinat sa iti doresti sa mergi spre alt expresor ?
Care sunt nemultumirile din aceasta etapa ?

Sunt mai multe optiuni care s-ar incadra in acest buget , optiuni care pot implica principii constructive , de functionare dar si de utilizare diferite .
La fel pot fi si aparate mai frumoase dar nu neaparat mai bune .
Important este ce iti doresti tu si ce asteptari ai de la un nou aparat .

In primul rand sunt bautoare de cafea cu lapte si m-am plictisit de timpul mare care trebuie sa astept pentru crema de lapte.
Am tot citit pe forum si dupa mai multe zile de am hotarat sa fac acest pas: sa schimb espressorul.
Am discutat  cu Liviu si m-am hotarat asupra celui care il ai si tu .
Pentru urmatorii 2-4 ani voi fi posesoare de Vibiemme Cool
VBM Super 2B PID RPV / K30 Vario Mahlkonig / Expobar Leva EB-61(Brewtus IV) / VST+IMS

Reply
Felicitari,

Imi place si mie, recunosc, dar momentan nu gasesc motivatia financiara (ce-i drept nici tehnica) de a pleca de la Brewtus, eu fiind bautor ocazional de latte-uri.

Reply
Liviu,

Daca rezisti inca o vreme si reusim profilarea ... nu mai pleci de la brewtus. :)
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
(11-01-2016, 19:02)Anne Wrote: In primul rand sunt bautoare de cafea cu lapte si m-am plictisit de timpul mare care trebuie sa astept pentru crema de lapte.
Acelasi motiv m-a determinat si pe mine sa fac schimbarea .
Ai coordonatele importatorului ? 
Felicitari !
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(11-01-2016, 20:22)RaduCarutasu Wrote:
(11-01-2016, 19:02)Anne Wrote: In primul rand sunt bautoare de cafea cu lapte si m-am plictisit de timpul mare care trebuie sa astept pentru crema de lapte.
Acelasi motiv m-a determinat si pe mine sa fac schimbarea .
Ai coordonatele importatorului ? 
Felicitari !

Da, m-a indrumat Liviu.

Multumesc
Maine achit avansul si peste 2-3 saptamani intru in posesia lui :D

Reply
[quote pid='34685' dateline='1452533450']
Anne

Maine achit avansul si peste 2-3 saptamani intru in posesia lui :D
[/quote]

Deci , in curand vom fi 3 !  :)

Reply
In 2011 putini aveam Expobar  Cool

Reply
(11-01-2016, 20:53)Anne Wrote: In 2011 putini aveam Expobar  Cool

Asa este ! 
Comunitatea a evoluat lent dar a devenit una formatoare de opinii !

Reply
Desi nu sunt interesat cine stie ce de specialitati cu lapte,am vazut ceva materiale video si nu prea mi s-a parut ca expresorul asta s-ar chinui sa produca crema respectiva,cum se chinuie la propriu clasicul meu cu boilerul sau minuscul.Lyvyoo,sper sa nu supar,fiind eu orientat spre achizitia asta , poate detaliezi ce ai dorit sa spui prin lipsa motivatiei tehnice care nu prea exista apropo de trecerea la altceva.Sa inteleg ca in materia stricta espresso(poate si latte) nu prea exista salturi calitative la modelul VB?
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Eu nu sunt o buna naratoare, dar am sa scriu scurt :

In anul 2011 l-am cunoscut virtual  pe Liviu pe un forum culinar(incerca sa ne arate cat de nocive sunt automatele) si apoi am intrat pe softpedia in cautarea unui espressor. Pe atunci aveam un Krups eram foarte mandra de aparat si cafeaua pe care o producea. Blush
Dupa o luna de studiat asediu am realizat ca de fapt nu stiu ce inseamna gustul adevaratei cafele.

In acel an am renuntat la vacanta ca sa imi cumpar Expobarul si rasnita Vario Mahlkonig, stiu multora li se pare ca este o investitie foarte mare pentru o cafea, dar nu regret ca am facut acest pas. 
Veneau prieteni si cunostinte la noi si spuneau: atatia bani pe o rasnita si un espressor?, sotia ta este nebuna :D  .....dupa ce consumau cafea isi formasera un obicei(veneau in fiecare dimineata sa isi bea cafeaua) , pana la urma au recunoscut ca merita investitia.

Anul trecut, mai precis in noiembrie 2015 am hotarat sa mai cumpar un espressor pentru  cand merg in vizita la fiul meu sa pot savura o cafea  si m-am zgarcit si am cumparat un Lelit PL 42TEM(mare greseala am facut, nu pot sa ma acomodez cu el=nu suntem compatibili)
In ultimul timp fiind de fapt o bautoare de cafea cu lapte= cappuccino am constatat ca acest espressor Vibiemme este perfect pentru cerintele mele.
Zilele trecute eram dipusa sa cumpar ceva mai scump.
Multumesc lui Radu pentru cercetarile in domeniu si lui Liviu pentru timpul pierdut sa imi explice ca Vibiemme este cel mai bun raport-calitate-pret.
Din pacate importatorul nu stie sa promoveze acest espressor, pacat  :-/

Din februarie sper ca voi reusi sa scriu impresii despre  noua achizitie. 

PS: ce mult am scris Blush

Reply
(11-01-2016, 21:28)organon Wrote: ......Sa inteleg ca in materia stricta espresso(poate si latte) nu prea exista salturi calitative la modelul VB?

Sper sa nu se supere Lyvyoo ca raspund in locul lui , iar tu sa nu ma consideri un " băgăreți ". 
Cred ca raspunsul meu iti va asigura mai multa liniste . 
Inainte de VBM am avut Expobar . 
Pe partea de espresso Expobar-ul este excelent si pus umar la umar cu VBM-ul , la un blind test , ar fi dificil sau , eu cred , chiar imposibil de atribuit unuia sau altuia o anume extractie . 
De fapt la acest nivel de aparate DB , cu grup E61 , extractiile sunt excelente . Nu o spun eu ci toti cei care au facut teste cu aceste tipuri de expresoare . 

Pe frotare lucrurile stau oarecum diferit .
Concret , Expobar-ul nu este vreo " bestie agresiva " in termeni de presiune a aburului , dar cu duza cu care este echipat face o treaba foarte buna . 
Este cam cel mai leneș din gama dar face o crema foarte buna . 
Daca ai 10 musafiri , care cer toti odata cate un latte sau cappucino , atunci vei avea serios de lucru la lapte . Daca ai si cani sau cesti mai mari si va trebui sa frotezi in latiera de 750 de ml atunci vei lipsi cam mult de la masa . 

Pentru aceeasi 10 musafiri , daca ar trebui sa prepari 10 shoturi de espresso , vei avea aceeasi viteza comparativ  cu oricare alt DB din gama .
Iar daca ai de preparat 2-4 cesti atunci te poti adapta la ritmul aparatului .
Oricum fata de Gaggia sau Lelit ,  Expobar este ca un 4x4 off road  pe langa o berlina , in cursa pe teren accidentat .

(11-01-2016, 22:36)Anne. Wrote: .....Multumesc lui Radu pentru cercetarile in domeniu si lui Liviu pentru timpul pierdut sa imi explice ca Vibiemme este cel mai bun raport-calitate-pret.
...

Ma simt linistit deoarece ai facut precizarea ca Liviu ti-a recomandat VBM-ul ca avnd cel mai bun raport pret/calitate .

Pentru mine VBM a fost cel mai bun , dupa ce am comparat mai multe modele din aceeasi clasa : Rocket , Izzo , QM ... si care aveau la acea data importator in Romania .
Dpmdv , ca si performante ,cele de mai sus , dar si Profitec 700 ( venit mai tarziu ) sunt cam la egalitate. 
Alegerile tin de detalii tehnice si de design . 
Trend-ul este in directia inoxului .
Daca as avea ca si criteriu materialul din care sunt facute boilerele as alege Profitec 700 . 
Cum pentru mine acest aspect nu conteaza deoarece , ca om care am studiat si am lucrat cu metale , consider cuprul mai bun la boilere iar , alaturi de aspecte precum masivitatea grupul E61 , solutia de p.stat si nu PID pentru abur , boiler orizontal , aspectul " curat " cu linii simple si elegante m-au facut sa ajung la alegerea pe care  am facut-o si , pe care  as repeta-o , daca ar trebui sa aleg din nou .

Personal , tuturor care mi-au cerut parerea le-am sugerat sa aleagă singuri , pe baza propriilor documentări . Optiunile si concluziile altora pot fi de ajutor dar nu ar fi indicat sa înlocuiască propriile pareri si alegeri . 
Asta ar reduce mult posibilitatea unor regrete ulterioare ! 

Extractii reusite tuturor !

Reply
Vai Anne, nu stiu ce s-a intamplat dar ai spart toate recordurile personale in materie de scris pe forum ::) Felicitari si la mai mare!

Trebuie sa recunoastem ca pontul cu Vibiemme a venit de la RaduCarutasu, care la un targ de cafea la Romexpo l-a abordat pe importator. Apoi, dupa ce Radu a scris atat de frumos si convingator despre acest espressor, i-am cerut importatorului o reducere de la cei 2600E pe care ii vehicula ca si pret, cost care personal mi s-a parut foarte mare. Cu tot cu TVA redus si 5% in minus (cat a fost de acord dl. Timofte ca si discount) se pare ca il putem lua la 2400E, ca sa raspund concret si unor mesaje private primite. Un site Vbiemme Romania ar trebui sa existe daca vor sa mearga inainte.

Cu boilerele de inox am mai citit si eu pe ici pe colo si se pare ca 2016 va fi un an plin de schimbari, asa cum nu am mai avut demult, atat pe linie de profeionale cat si casnice, atat ca hardware cat si ca software. Sigur combinatiile actuale de inox / cupru / alama se vor transforma intr-un an / doi in full inox ( sau poate inox / titan  :))  ). In plus, chiar daca nu am studii tehnice ca si baza a educatiei mele, forumul m-a ajutat sa inteleg cate ceva "mai lumesc" din acest domeniu, iar ce spunea RaduCarutasu acum cateva zile mi se pare cat se poate de logic:

Quote: Dar ce facem cu țevile din Cu , fitinguri , OPV , elecrtovalve , senzorii de temperatura , presiune ,  pompe si toate celelalte componente pe care depunerile se realizeaza la fel de usor . [...]
Riscul ar scadea si mai mult daca s-ar utiliza la constructia boilerelor, a inoxului 316 sau 460 ( parca ) adica al celui pentru instrumentarul medical . De la acesta lipseste complet nichelul ! Oare de ce ?  
Este elementul Ni cumva un factor de risc ? 
Daca da , sa nu ignoram faptul ca cca 10-12 % din inoxul 403 este nichel , si el foarte toxic pentru organism , in concentrații ridicate ! 

Poate intr-un an, poate in doi, vom vedea afisate de catre producatori (care vor trebui sa concureze) sigle gen 0% nichel, 100% inox in piese, 0% imbinari inox - cupru...

@organon - ai primit deja o explicatie, poate cea mai buna. Eu pot sa confirm doar ca posturile de pe home barista si discutiile cu Radu, nu m-au facut o clipa sa cred ca un espressor de aceeasi factura practic, dar cu aburi mai puternici si finisaje mai bune, ar putea oferi un espresso diferit in ceasca, la fel cum poate ar face-o un Slayer comparativ cu E61 sau poate un GS3 (si in general un grup saturat). Sunt mult mai convins de diferentele pe care le genereaza o alta rasnita, decat de diferentele pe linie de espresso intre doua espressoare E61.

Reply
Multumesc pentru confirmare.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Perfect Espresso va deveni dealer Vibiemme pe Romania , primul import soseste la jumatatea lui februarie 
http://www.perfectespresso.ro/ro/produse...ressoare-3
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
cine-i acum ,,in the market'' pentru un DB mai bine ar sta si s-ar abtine.... asa cum zicea Lyvyo 1-2 ani (ca sigur nu e moarte de om mai ales daca are ceva decent acum in dotare) stiu ca impulsul de a cumpara e puternic cateodata si upgraditis e o treaba reala :) ....chiar eu sunt in curs sa fac prostii la alte capitole.....dar cred ca nu-i momentul pentru a sari spre un DB in momentul de fata avand in vedere ce se intrezareste la orizont.

Reply
Modelul acesta (VBM Super 2B PID RP) poate face fata intr-o mica cafenea? Sau este strict pentru home use?
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
Face fata, cum sa nu, insa conectat la retea.

Reply

(12-01-2016, 14:14)TudorB Wrote: .....dar cred ca nu-i momentul pentru a sari spre un DB in momentul de fata avand in vedere ce se intrezareste la orizont.

Eu cred ca actualele aparate vor ramane unele foarte cautate .
Modelele noi , cele despre care zici ca se vad la orizont , se pare ca inglobeaza multa electronica , soft si solutii noi.
Nu cred ca preturile vor ramane pe loc , dimportiva vor merge in sus.  Uita-te cat costa un Gs3, DallaCorte sau Slayer.  
Daca dupa aproape 3 ani de cand Vesuvius-ul este pe piata mai are ceva probleme de rezolvat , ma intreb cat va trece pana toate OZN-urile care se intrevad  vor ajunge la fiabilitatea expresoarelor clasice .

Ramane de vazut daca profilarile si automatizarile vor extrage din boabe atat de multa aroma incat clasicele noastre sa ajunga in categoria masinilor de evitat .  :s

Reply
^^ eu ma refeream putin la altceva....si nici pe departe nu mi-a fost intentia sa lovesc in aparatele actuale.
Mai ales ca la ultima remarca a ta sunt intru-totul de acord cu dramul de sare cu care iei ultimele tendinte.

eu nu vroiam sa zic ca sa iti iei ,,ozn-urile'' ce vor veni, ci poate mersul lucrurilor va favoriza putin treaba in viitor.............gen: scade pretul la ,,ne-ozn-urile'' actuale sau (lucrul care poate atinge mai multa lume) se ,,maturizeaza'' DB-urile actuale si iei ceva mai bun/bine facut in aceeasi bani

si astfel persoane care cauta ceva anume s-ar putea cu un pic de rabdare sa-si bifeze toate casutele

Reply
(11-01-2016, 22:39)RaduCarutasu Wrote: Daca ai 10 musafiri , care cer toti odata cate un latte sau cappucino , atunci vei avea serios de lucru la lapte . Daca ai si cani sau cesti mai mari si va trebui sa frotezi in latiera de 750 de ml atunci vei lipsi cam mult de la masa . 

Pentru aceeasi 10 musafiri , daca ar trebui sa prepari 10 shoturi de espresso , vei avea aceeasi viteza comparativ  cu oricare alt DB din gama .
Iar daca ai de preparat 2-4 cesti atunci te poti adapta la ritmul aparatului .
Oricum fata de Gaggia sau Lelit ,  Expobar este ca un 4x4 off road  pe langa o berlina , in cursa pe teren accidentat .

(11-01-2016, 22:36)Anne. Wrote: .....Multumesc lui Radu pentru cercetarile in domeniu si lui Liviu pentru timpul pierdut sa imi explice ca Vibiemme este cel mai bun raport-calitate-pret.
...

Ma simt linistit deoarece ai facut precizarea ca Liviu ti-a recomandat VBM-ul ca avnd cel mai bun raport pret/calitate .

Pentru mine VBM a fost cel mai bun , dupa ce am comparat mai multe modele din aceeasi clasa : Rocket , Izzo , QM ... si care aveau la acea data importator in Romania .
Dpmdv , ca si performante ,cele de mai sus , dar si Profitec 700 ( venit mai tarziu ) sunt cam la egalitate. 
Alegerile tin de detalii tehnice si de design . 
Trend-ul este in directia inoxului .
Daca as avea ca si criteriu materialul din care sunt facute boilerele as alege Profitec 700 . 
Cum pentru mine acest aspect nu conteaza deoarece , ca om care am studiat si am lucrat cu metale , consider cuprul mai bun la boilere iar , alaturi de aspecte precum masivitatea grupul E61 , solutia de p.stat si nu PID pentru abur , boiler orizontal , aspectul " curat " cu linii simple si elegante m-au facut sa ajung la alegerea pe care  am facut-o si , pe care  as repeta-o , daca ar trebui sa aleg din nou .

Personal , tuturor care mi-au cerut parerea le-am sugerat sa aleagă singuri , pe baza propriilor documentări . Optiunile si concluziile altora pot fi de ajutor dar nu ar fi indicat sa înlocuiască propriile pareri si alegeri . 
Asta ar reduce mult posibilitatea unor regrete ulterioare ! 

Extractii reusite tuturor !

Am avut  un buget de 3500 euro  sa cumpar un espressor .
Eram decisa sa cumpar Vibiemme inainte sa ma consult cu Liviu(a fost doar o confirmare a deciziei mele).
Daca am ales acest aparat acum, este doar alegerea mea.

Daca am neclaritati in folosirea aparatului,   am sa indraznesc sa apelez la experienta ta in domeniu.
Blush

Reply
Dupa ultimile stiri, in urma unei discutii cu producatorul, se pare ca intr-un final vom beneficia pe forum de o reducere permanenta pana la 2185E pentru Vibiemme Super PID 2B, direct la importatorul Lavibiemme.ro (singurul care lucreaza direct cu fabrica italiana).  Probabil voi face un topic separat.

Reply
(26-01-2016, 15:23)Lyvyoo Wrote: Dupa ultimile stiri, in urma unei discutii cu producatorul, se pare ca intr-un final vom beneficia pe forum de o reducere permanenta pana la 2185E pentru Vibiemme Super PID 2B, direct la importatorul Lavibiemme.ro (singurul care lucreaza direct cu fabrica italiana).  Probabil voi face un topic separat.

Like! Like! Like! :D Cool Abia astept!
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
(26-01-2016, 15:23)Lyvyoo Wrote: Dupa ultimile stiri, in urma unei discutii cu producatorul, se pare ca intr-un final vom beneficia pe forum de o reducere permanenta pana la 2185E pentru Vibiemme Super PID 2B, direct la importatorul Lavibiemme.ro (singurul care lucreaza direct cu fabrica italiana).  Probabil voi face un topic separat.

Felicitari , acum asteptam si reducerile la Rocket :D
ECM Synchronika + DF64 Gen 2.5  , Dalla Corte Studio + Bentwood Vertical 63

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)