(07-01-2019, 12:18)PredAlert Wrote: (07-01-2019, 00:42)N3cks Wrote: (06-01-2019, 22:44)PredAlert Wrote: Salutare. In momentul asta am acasa un Gaggia Clasic si o rasnita profesionala Compak K6. Vreau totusi sa fac upgrade si ma gandeam sa trec pe Lelit. Sunt multe aparate in bugetul pe care l-am alocat - 2500 lei. Eu ma gandeam la un Lelit cu rasnita incorporata din motive de comoditate, spatiu si zgomot (atat GC cat si rasnita sunt zgomotoase), dar am zis ca mai bine cer ajutorul profesionistilor inainte sa ma arunc la achizitii.
Asadar, care ar fi sfatul vostru? Multumesc.
Tare cred eu ca orice râșnița incorporată e mai proasta de cat ceea ce ai tu.
Eu zic sa păstrezi râșnița și sa te orientezi (pentru început) pe un lelit PL91T (Victoria) SH....sau echivalent aici pe forum ;).
Oricum recomand cu portfiltru pe 58mm.
Dacă ai nevoie de lapte spumat... recomand sa treci din start la dual boiler. Va trebui sa mai pui niște bănuți deoparte.
Alegere ușoară!
Multumesc pentru sfat.
.................
Problema la el este ca se incalzeste in juma de ora si consuma 3 kw pe ora. D
.................
Varianta propusa de tine este ideala dar gaureste portofelul si asa rupt dupa sarbatori. :))
Asta cu încălzirea o vei avea la multe aparate.
Va trebui sa mergi pe ceva cu grup integrat/saturat.
PL91T SH nu va rupe buzunarul.
Preţul lui SH e acolo la 2500 sau în unele cazuri chiar mai jos.
Eu îţi recomand Lelit, dar nu sub PL91T - Victoria.
Nu că alte Lelit-uri ar fi mai jos ca nivel sau nu ar fi bune (pentru acei bani),
dar va fi primul pas spre un alt Lelit superior.
Decide întâi dacă vrei SB, DB sau HX! Citeşte blogul de pe site referitor la acest topic.
Apoi.. Lelit PL91T - Victoria, Elizabetha sau Mara.
Nu te grăbi să iei "low-cost". Ţine banii, mai adună (cu răbdare) şi apoi
suma de acum va valora mai mult atunci, că va fi "investită" într-un
espresor cu probabilitatea mare a unei satisfacţii mai mari.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche