Hello There, Guest! Login Register


Upgrade DIP DK30

#1
Buna ziua.

Am un Lelit 41Tem si rasnesc cu DK30

Credeti ca un Mazzer Super Jolly second hand ,pret aproximativ 1200 ron cu cutite schimbate, un upgrade in ceasca? Sau Poate un Ceado E5P sau altceva, rog sugestii, ca tot vine Black Friday?

In afara de Super Jolly cred ca mai gasesc destul de usor si Casadio sh.

Sau ar fi mai bine sa tin banii pentru upgrade espressor?

Multumesc
 
Reply
#2
Nu stie nimeni? Nu a folosit nimeni DK30 pentru espresso si a schimbat-o cu altceva?
 
Reply
#3
Vrei sa schimbi o rasnita super masiva, cutite 80 mm plane, stabila, ce ofera macinatura pt espresso cu o rasnita de plastic, cu cutite mai mici, care nu iti ofera nimic in plus?

Dip dk30, e mare, urata, grea, ocupa mult spatiu.

Rasneste repede, e stabila, nu se deregleaza, nu se uzeaza nimic in ea, cutitele de 80mm se pot schimba cu unele de ditting 80mm si obtii macinatura si mai buna. Daca vrei si ai unde, poti cumpara cutitele ditting 80mm de pe ditting k804 si sa aliniezi rasnita, si dupa ce faci asta teoretic nu o sa ai rasnita mai buna decat la un buget foarte mare. Cutitele originale dip dk30 se pot trimite la Buzau la ascutit.

O parte negativa este retentia care se poate remedia prin modificari ale canalului de evacuare, insa are si clampanitorul ala de metal care mai da afara cafeaua. Parerea mea e ca ar fi mai bine dat jos clampanitorul si periata dupa fiecare rasnire gura de evacuare, ca iti ramane cafea de la o zi la alta acolo.

Am avut dk30, si am schimbat-o cu o Bezzera B005 pe care am vandut-o dupa 5 zile pentru ca era o gluma proasta. Super jolly este o rasnita similara cu dip dk30, cu aceasi retentie pe canalul de evacuare a cafelei. Dip dk30 este mai rapida, mazzer SJ este mai galagioasa.

Rasnitele care au canal de evacuare orizontal, necesita periaj sau suflat pe sus cu ceva ca sa evacueze cafeaua ramasa acolo. Altfel la fiecare prima cafea urmatoarea zi o sa ai o cantitate 1-2-3 grame de cafea veche.

Rasnitele care nu au problema asta ar fi cele facute pt single dose, gen sette 270w care iar e plastic, si apoi honne care e deja la alt buget.

Sfatul meu, vorbeste cu colegi de forum, mergi la ei, vezi ce echipament au, beti cafea impreuna si vezi ce ti-ar placea. Mie nu-mi plac upgrade-urile mici, am facut si eu upgrade-uri mici si dupa 1-2 luni am vandut produsele pentru ca nu erau diferente imense, sau nu ma multumeau.
 
Reply
#4
Fiind o rasnita pentru alimentara m.am gandit ca poate exista unele care rasnesc mai bine pentru espresso.

Ca e mare si urata nu e o problema. Ma intereseaza doar macinatura
​Cutitele sunt bune cred pentru ca rasnita a fost folosita putin. Voi inceca sa vad cum rezolv cu retentia.

O sa ma interesez si de cutitele ditting

Multumesc pentru informatii
 
Reply
#5
Cutitele originale nu prea sunt de espresso. Macinatura e mai degraba unimodala as zice. Eu trebuia sa rasnesc f fin pt espresso.
Gaggia Espresso; Macap M2D; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#6
Ce presupune macinatura unimodala? Nu am reusit sa imi dau seama citind in forum.

La mine macin mai fin sau mai putin fin in funtie de soiul de cafea si de cate grame folosesc.
 
Reply
#7
Zaheyu cu ce te dezavantajeaza faptul ca trebuie sa macini mai fin in espresso decat cu alta rasnita? eu vad asta ca un beneficiu, inseamna ca rasnita este ok nu scoate fines, are macinatura cu o distributie mai grupata, si nu iti restrictioneaza curgerea.
 
Reply
#8
Incercam sa spun ca nu e rasnita clasica de espresso.
Totusi, e o rasnita buna, eu regret ca am dat-o.
Gaggia Espresso; Macap M2D; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#9
Pana acum 2 pareri pentru DK30. Incep sa nu mai vreau sa o schimb Smile

In ceea ce priveste schimbarea cutitelor cu unele de Ditting , nu stiu daca se potrivesc, dar am vazut ca costa 870$. Mi se pare enorm. Cel putin la momentul asta.
 
Reply
#10
Daca nu aliniezi cuțitele pui dejeaba alte cuțite.

cuțite 80mm
 
Reply
#11
Nu stiu cum sa aliniez dar pot invata. 

Dar SSP din cate stiu nu sunt cele originale. Cei de la Ditting spun de cutitele after market ca sa zic asa , nu in particular de cele de la SSP, ca pot fi montate dar fara rezultate bune. 

Intr-un fel poate stiu ei ceva, sau poate au interesul sa zica asta.

Quote:Warning: After-market discs are in the market and have been known to cause operating problems with the grinder and have also been linked to damage in the grinding chambers. The use of after-market discs will immediately void the warranty. The Ditting logo must appear on the back of the grinding discs to  be official Ditting discs.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)