Hello There, Guest! Login Register


URGENT Single boiler pt acasa

#1
Salutare colegi,

Am o mica dilema si va cer ajutorul.

Cum Bianca si Honnele haladuiesc prin tari scandinave, iar eu mai vin si pe acasa, am descoperit ca ibricul si Aeropressul nu pot acoperi setea de espresso (si putin laptic).

Sunt in cautarea unu espressor de rezerva pt acasa si nu stiu in ce directie sa o apuc. Scopul este ca sa iau un espressor SH temporara pt 1 an jumate, pe care sa-l revand ulterior, tot pe bursa.

Asa ca vad 2 variante:
1. Sa iau un entry level, gen Classic sau un Lelit 41/81 SH, 1000-1500 lei, dar care sa nu-mi ofere o baza foarte solida de lucru.
Sau
2. Sa iau un HX/ DB, 2000-3000 lei, unde avemun pic de preinfuzie si stabilitate termica, accesorii compatibile.

Apreciez atat ideilevoastre cat si orice link catre oferte existente pe forum, sau chiar inca nepublicate.

Multam anticipat.

P.S. rasnirea e rezolvata cu Kinu M47
 
Reply
#2
Ai incercat vreodata sa "expresezi" cu aeropress ? Smile
Cum am povestit recent pe "alte meleaguri", adica topice Smile

Daca nu, ce ai zice de un "flaier" ? Smile
 
Reply
#3
(24-05-2019, 15:05)renatoa Wrote: Ai incercat vreodata sa "expresezi" cu aeropress ? Smile
Cum am povestit recent pe "alte meleaguri", adica topice Smile

Daca nu, ce ai zice de un "flaier" ? Smile

Nu e rea ideia de Flair, dar am crescut la tsatsa vacii si nu-i pot salet go  Big Grin
Imi plac shoturile mai machiate Smile
 
Reply
#4
Vinde un coleg un isomac tea foarte dragut.

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...TEA-II-E61
Rancilio Audrey ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#5
(24-05-2019, 15:07)slavic1983 Wrote: Imi plac shoturile mai machiate Smile
(24-05-2019, 14:59)slavic1983 Wrote: Sunt in cautarea unu espressor de rezerva pt acasa ...


 ... O parere ... La Pavoni Professional ... Cool ...

 nou sau SH  ptr. ca     -  simplist , robust ( fara electronica )
                                           -  scoate shoturi excelente ( ... dupa ce faci cunostintza cu el )
                                           -  froteaza lapte fara probl.
                                            - nu costa mult si are val. la revanzare
                                            - arata binisor si ocupa putin spatiu
                                            - usor de intretzinut ( spalat , sters )
                                            - se incalzeste repede ( ... la venire )

              extra bonus :  -  usor de mutat / carat / manevrat
                                            - boiler usor de golit ( ... la plecare )
                                            - se asorteaza cu Kinu M47
                                           
                 
 P.S. - in caz de razgandeala ... se poate pastra in pod sau debara , cu snurul infasurat si o punga in cap , k o veioza destul de multi ani , iar un set de garnituri este ieftin se gaseste usor - si cel mai inportant : - se va mai gasi multi ani si de acum incolo , fiind un model popular fara varsta ...

                                                                                                                              ... e doar parerea mea ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#6
Sunt proaspat utilizator de Flair si sunt super multumit de rezultatele din ceasca. Peste asteptarile mele. Recomand
Iar crema de lapte o obtin extraordinar de usor cu o jucarie de genul asta:
[Image: 38ce510c4d7808ea73a6c37bb074f52a.jpg]


Sent from my iPhone using Tapatalk
Flair Espresso Signature PRO + KINU M47 Phoenix
 
Reply
#7
Sau cu un french press din jumbo sau pepco cu 10 lei, face fix același lucru
Espresso: Brewtus IV-R (PL41TEM ex.) + Eureka Mignon Specialita + Quamar Q13 75E
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#8
Multumesc Levo, la asta nu m-am gandit.

Din pacate in Market e disponibil doar un Europicolla Luso, fara manometru ceea ce ar face utilizarea unui lever foarte dificila.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
 
Reply
#9
(25-05-2019, 10:18)slavic1983 Wrote: Multumesc Levo, la asta nu m-am gandit.

Din pacate in Market e disponibil doar un Europicolla Luso, fara manometru ceea ce ar face utilizarea unui lever foarte dificila.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Și cu ce te ajuta acel manometru pe boiler? Cu ce e mai facila utilizarea in cazul in care are montat manometru?
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#10
(25-05-2019, 10:33)adiszep Wrote:
(25-05-2019, 10:18)slavic1983 Wrote: Multumesc Levo, la asta nu m-am gandit.

Din pacate in Market e disponibil doar un Europicolla Luso, fara manometru ceea ce ar face utilizarea unui lever foarte dificila.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Și cu ce te ajuta acel manometru pe boiler? Cu ce e mai facila utilizarea in cazul in care are montat manometru?
De unde sa stiu eu cu ce este mai usor utilizarea unui tip de aparat pe care l-am vazut numai virtual.
Lipsa manometrului o vad ca pe o lipsa de control, la fel si lipsa afisajului temperaturii sau a nivelului apei, etc.

Daca esti amabil sa-mi explici ceva - sunt numai ochi, altfel . . .

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
 
Reply
#11
(25-05-2019, 11:17)slavic1983 Wrote:
(25-05-2019, 10:33)adiszep Wrote:
(25-05-2019, 10:18)slavic1983 Wrote: Multumesc Levo, la asta nu m-am gandit.

Din pacate in Market e disponibil doar un Europicolla Luso, fara manometru ceea ce ar face utilizarea unui lever foarte dificila.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Și cu ce te ajuta acel manometru pe boiler? Cu ce e mai facila utilizarea in cazul in care are montat manometru?
De unde sa stiu eu cu ce este mai usor utilizarea unui tip de aparat pe care l-am vazut numai virtual.
Lipsa manometrului o vad ca pe o lipsa de control, la fel si lipsa afisajului temperaturii sau a nivelului apei, etc.

Daca esti amabil sa-mi explici ceva - sunt numai ochi, altfel . . .

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Pai tu ai făcut afirmația se pare ca in necunoștință de cauza. Acel manometru îți indica doar presiunea fin boiler. Exclusiv manometrul (la un aparat perfect funcțional) nu are absolut nici o utilitate din punctul meu de vedere.

De-altfel poți cumpara manometru plus acel adaptor produs de la pavoni sau se poate confecționa la un strungar și manometru se poate achiziționa la orice magazin de scule.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#12
Presiune care poate fi tradusa si prin temperatura in boiler.
E ca o confirmare vizuala ca termostatul isi face treaba si iti tine boilerul intre niste limite.
Sunt alte pacate mult mai mari la pavoni care nu sunt semnalate, si se remediaza doar prin modari destul de elaborate... e suficient sa parcurga ultimele luni de discutii din topicul Pavoni.

De ce Market e vorba, aici pe forum ?  Confused
 
Reply
#13
(25-05-2019, 12:01)renatoa Wrote: Presiune care poate fi tradusa si prin temperatura in boiler.
E ca o confirmare vizuala ca termostatul isi face treaba si iti tine boilerul intre niste limite.
Sunt alte pacate mult mai mari la pavoni care nu sunt semnalate, si se remediaza doar prin modari destul de elaborate... e suficient sa parcurga ultimele luni de discutii din topicul Pavoni.

Pai de la ~0.8 la ~1.1 ai ~4*C diferența. Ma îndoiesc ca o sa se simtă la regimul termic. La preinfuzie desigur o sa fie o diferența.

Oricum adaptarea pe mine m-a costat ~4usd manometru aliexpress și cam 10-15ron la strungar.

In schimb management al temperaturii este indispensabil la fel și kitul de profilare. De când folosesc kitul pot spune ca mi-a crescut foarte mult calitatea shoturilor precum și repetabilitatea Smile
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#14
(25-05-2019, 10:18)slavic1983 Wrote: Multumesc Levo, la asta nu m-am gandit.

Din pacate in Market e disponibil doar un Europicolla Luso, fara manometru ceea ce ar face utilizarea unui lever foarte dificila.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Daca esi interesat de leviere:

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...lektra-S1C
Rancilio Audrey ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#15
Am inteles, need temeinic documentation pe forumul dedicat Smile

@renatoa, Europicola Lusso era pe markeplace-ul forumului.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
 
Reply
#16
(25-05-2019, 11:38)adiszep Wrote:
(25-05-2019, 11:17)slavic1983 Wrote:
(25-05-2019, 10:33)adiszep Wrote:
(25-05-2019, 10:18)slavic1983 Wrote: Multumesc Levo, la asta nu m-am gandit.

Din pacate in Market e disponibil doar un Europicolla Luso, fara manometru ceea ce ar face utilizarea unui lever foarte dificila.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Și cu ce te ajuta acel manometru pe boiler? Cu ce e mai facila utilizarea in cazul in care are montat manometru?
De unde sa stiu eu cu ce este mai usor utilizarea unui tip de aparat pe care l-am vazut numai virtual.
Lipsa manometrului o vad ca pe o lipsa de control, la fel si lipsa afisajului temperaturii sau a nivelului apei, etc.

Daca esti amabil sa-mi explici ceva - sunt numai ochi, altfel . . .

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Pai tu ai făcut afirmația se pare ca in necunoștință de cauza. Acel manometru îți indica doar presiunea fin boiler. Exclusiv manometrul (la un aparat perfect funcțional) nu are absolut nici o utilitate din punctul meu de vedere.

De-altfel poți cumpara manometru plus acel adaptor produs de la pavoni sau se poate confecționa la un strungar și manometru se poate achiziționa la orice magazin de scule.

Pai, stai asa. Ala e manual. De unde știi cât sa apeși? Dacă ești Dorel și te duci în 15 bari ce o sa iasă? Înțeleg ca pentru semiautomat e un moft. Îl reglezi la 9 bar și aia e. Dar pentru un manual, tu faci presiunea, nu are pompă.

Espressor: Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM / Gaggia Classic
Grinders: Kinu m47 / Ascaso i1 Steel /Rossi RR45

Și, da, cu un French press faci lejer crema. Problema pe ca am avut-o in concedii (nu cred ca este cazul tău) e cu ce încălzești laptele. La fierbător clasic îl arzi în jurul lui și ii strica gustul.

Espressor: Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM / Gaggia Classic
Grinders: Kinu m47 / Ascaso i1 Steel /Rossi RR45
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
 
Reply
#17
Adica voi chiar luati pavoni in concedii ?! :o

Cu fierbatorul incalzesti apa intr-o oala mai mare si faci bain marie Wink
 
Reply
#18
Adica voi chiar luati pavoni in concedii ?!  Rolleyes
Si o motivatie importanta inteleg ca ar fi pentru spumarea laptelui, nu extractia in sine... Confused

Cu fierbatorul incalzesti apa intr-o oala mai mare si faci bain marie Wink
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)