Hello There, Guest! Login Register


Tranzitie de la automat la semi

#1
Salut, as vrea sa fac pasul spre un semi-automat si am nevoie de ajutor de la voi.
Dupa ce am citit cateva threaduri si cateva review-uri, incerc sa ma decin intre un pl41tem cu rasnita manuala sau un gaggia classic cu o rasnita in jurul diferentei dintre cele doua, undeva la 800 de ron.
Mentionez ca in prezent am un Krups automat care face o cafea bunicica din boabe prospat prajite.
Sfaturi, pareri?
 
Reply
#2
Rasnitele manuale pe care le ai in vedere sunt probabil genul Hario, Porlex. Am un porlex si nu sunt deloc multumit de el, din fericire am si alte optiuni. Ambele set-up-uri la care te gandesti vor avea nevoie de un up-grade. Alegerea daca vei face upgrade la espressor sau la rasnita e a ta. Personal as alege espressorul superior.
Lelit PL41E, La Cimbali Junior, Mahlkonig Vario, Gaggia MDF, Zassenhaus Panama,  Bottomless 57mm, Bottomless 58mm, dinamometric tamper 
 
Reply
#3
Personal detin un Lelit PL41TEM si un Kinu M38, le folosesc impreuna de doua luni si sunt foarte multumit de acest ansamblu, ti le recomand.
Bezzera Unica, Sette 270
 
Reply
#4
Intelepciunea colectiva a forumuli ar zice sa pui rasnita in fata espresorului...

(31-03-2017, 11:32)vortex968 Wrote: Rasnitele manuale pe care le ai in vedere sunt probabil genul Hario, Porlex. Am un porlex si nu sunt deloc multumit de el, din fericire am si alte optiuni. Ambele set-up-uri la care te gandesti vor avea nevoie de un up-grade. Alegerea daca vei face upgrade la espressor sau la rasnita e a ta. Personal as alege espressorul superior.
 
Reply
#5
Clar nu ma gandeam la Kinu cand am spus de rasnita manuala ma gandeam la ceva ieftin, gen Hario [Image: smile.gif]
In viitor voi face upgrade, dar nu are rost discutia asta acum, vreau o combinatie rasnita/espressor de start intr-un buget de pana in 2500.
PL41TEM e 2200 la flanco plus o oferta care mai e valabila doar azi, un voucher de 30% pentru o achizitie viitoare.
Sau sa merg pe Classic cu o rasnita decenta de vreo 800 de lei... decizii, decizii [Image: smile.gif]
 
Reply
#6
Faci cum vrei, nu stiu de ce ai mai intrebat dar, daca te uiti aici http://www.espressoman.ro/forum/Thread-1...-accesorii vei gasi PL41TEM la 2043 cu tamper inox inclus (altfel e minimum 120 de ron) si un Kinu M38 la 498, aici http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...ototip-Che.

Total 2541.
Bezzera Unica, Sette 270
 
Reply
#7
Pana una alta am luat rasnita, un Vario de la colegul nostru ender, la espressor pentru o perioada scurta voi folosi un Gaggia Evolution pe care il reconditionez incat a fost folosit fara nici o intretinere pana s-a infundat de calcar si pe care l-am obtinut for free.
Ce tamper mi-ati recomanda? Alte accesorii?
 
Reply
#8
Scula de distribuite printata 3D.. si daca portafiltru e presurizat sa il depresurizezi si poate chiar sa il faci botomless
strietman CT1, Kinu-M68;
 
Reply
#9
Recomand si eu Accesoriu distributie cafea la imprimanta 3D -cel mai bun accesoriu care ajuta real la prepararea unui espresso de calitate.
Mai ales ca de ceva timp extrag numai cu ajutorul unui portfiltru naked si se observa imbunatatiri evidente la curgere si tampare.
LeLit PL41TEM,Mahlkoning Vario,Tamper Concept Art Dinamometric-57.5 mm,Motta Europe Pitcher,Aeropress,Hario Skerton,Bialetti Moka Express
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)