Espressoman infocat
Posts: 187
Joined: Nov 2016
Bistrita
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
Espressoman infocat
Posts: 911
Joined: Mar 2014
Rm. Valcea
Sa ne spuna fotografii cum masuram asta fara aparat. Sigur se poate.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.939
Joined: Feb 2015
Craiova
Cu white balance preset, nu auto, si o sursa de lumina constanta, reproductibila, cu spectru cat mai larg, adica nici calda nici rece, ceva gen LED 4000K.
Nu azi la soare, maine la un bec...
Espressoman infocat
Posts: 142
Joined: Sep 2016
Piatra Neamt
Sau daca vrei sa fii si mai exact folosesti un expodisc.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.939
Joined: Feb 2015
Craiova
28-01-2017, 13:07
(This post was last modified: 28-01-2017, 13:07 by renatoa.)
Ma tem ca un expodisc e o varianta de auto WB, si utilizarea lui in acest caz nu va produce rezultate mai precise decat un AWB.
Ideea este tocmai sa scoti orice este auto din ecuatie, daca vrei sa diferentiezi nuantele de prajeala.
O sursa de lumina cu temperatura de culoare cunoscuta si constanta, iar camera setata WB daca e posibil exact pe aceea temperatura.
Espressoman infocat
Posts: 187
Joined: Nov 2016
Bistrita
Aparatul care masoara culorile se numeste spectrofotometru...unul bunicel costa aprox 500 Eur. Cu el se calibreaza culorile la printer-e
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
Espressoman infocat
Posts: 142
Joined: Sep 2016
Piatra Neamt
29-01-2017, 00:07
(This post was last modified: 29-01-2017, 00:08 by gabisandu.)
(28-01-2017, 13:07)renatoa Wrote: Ma tem ca un expodisc e o varianta de auto WB, si utilizarea lui in acest caz nu va produce rezultate mai precise decat un AWB.
Ideea este tocmai sa scoti orice este auto din ecuatie, daca vrei sa diferentiezi nuantele de prajeala.
O sursa de lumina cu temperatura de culoare cunoscuta si constanta, iar camera setata WB daca e posibil exact pe aceea temperatura.
Cu un expodisc indiferent de lumina el iti va seta temperatura corecta. Este indeajuns o mica schimbare de incadrare ca wb sa se schimbe dramatic chiar daca ochiul nostru nu percepe o diferenta. Cu un expodisk nu vei rata niciodata temperatura corecta pe orice tip de lumina. Astfel, daca faci fotografie la cafeaua macinata iar langa pui sample-ul de culoare...poti destul de usor indentifica gradul de prajire...IMHO.
[Image: smile.gif]