Hello There, Guest! Login Register


Timer dozare pentru rasnite

#1
Lightbulb 
Am revenit cu inca un mic proiect pornit in urma cu o saptamana de la un prototip realizat pentru colegul @saboo si care va continua ca alternativa mai ieftina, usor de construit si intr-un pachet mai mic decat cel oferit de Auber si alti producatori precum Luminaire sau Alcafe care profitand de competitia minima sau inexistenta, scot din burta preturi chiar si cu doua zerouri: https://www.auberins.com/index.php?main_...cts_id=483 .

Pentru realizarea ansamblului am utilizat un MCU Atmel(overkill dar nu am avut altceva), expander, o retea de rezistori, LDO 3v3, afisaj LED triplu si doua taste mecanice pentru un feedback tactil placut, similar cu cel oferit de butoanele unui controller NES Cool .
Pot fi setate doua durate, primul buton pentru single shot, cel de-al doilea pentru double shot sau invers iar modificarea timpilor se face in pasi de 100ms tinand apasata cateva secunde una dintre taste.

Mufa JST cu 4pini din spate este pentru alimentare (3-12V) si iesire SSR printr-un tranzistor PNP.

Atasez cateva poze cu abominatiunea v1.0 si un scurt clip. Imi cer scuze pentru calitate si lumina rece din man cave Big Grin

[Image: a1WxUvPt.jpg] [Image: zWxohmat.jpg] [Image: 76tWoEpt.jpg] [Image: j6iUAPYt.jpg]

https://streamable.com/ehq31

Voi utiliza doua SSR-uri diferite, 2A respectiv 15A si posta rezultatele testelor cu rasnita de 450W si una cu motor de 100W, apropiat de Lelit PL 043 MMI sau Ascaso.
 
Reply
#2
Nu inteleg de unde vine nevoia comparatiei cu alte produse? Destinatia produsului, casnic vs comercial in cazul de fata, schimba radical si conditiile de functionare si pretul. De asta, mi se pare ca e cale destul de lunga pana la Alcorn. 

Daca ti-ai propune sa realizezi un produs pentru mediu comercial s-ar putea sa ajungi la concluzia ca nu merita sa-ti bati capul.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#3
Nevoia de comparatie vine atunci cand ai catusi de putin habar, intelegi modul de functionare, care sunt costurile implicate si daca pretul final reflecta calitatea, complexitatea ansamblului sau e doar umflat.

Tu de ce ai ales sa scarpini cafeaua cu Kribli si nu cu Duomo? Probabil pentru ca face acelasi lucru, diferentele fiind minime sau inexistente si nu ai vrut sa platesti extra pentru aspectul lui Duomo.
 
Reply
#4
Eu înțeleg diferența între o drujba chinezeasca cu care tai un camion de lemne, o data pe an, și o drujba de firma cu care tai in fiecare zi un camion de lemne. Tu înțelegi de costă drujba chinezeasca 2-300 de dolari și ailaltă de la 1000 de dolari în sus, apropo de zerouri ...

Sau de ce nu folosește nimeni într-o cafenea aglomerata echipamente casnice, chiar daca fac același lucru...
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#5
@dev cum ai concluzionat ca nivelul de fiabilitate al acestui produs facut acasă e "casnic"? Doar pentru ca nu e făcut de firma x cu target consumatorul comercial?
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#6
Cunoști tu clienți din mediul comercial care folosesc produse diy, acolo unde e rulajul cel mai intens ?

Nu am nicio problema cu autorul sau produsele acestuia, poziționarea față de "concurență" mi s-a părut nefericită.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#7
Ca de obicei, când nu știi ce sa mai zici, răspunzi cu o întrebare. Răspunde-ți singur... 

Mie îmi pare nu o poziționare, ci o comparație cu un produs similar de la firma x. În același mod în care comparam niche zero cu kony, chiar dacă mediile destinate utilizării sunt diferite.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#8
Discuția era despre preț, nu despre funcționalitate.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#9
Daca Alcorn produc shot timerele pentru masinile Synesso atunci comparatia cu siguranta nu a fost cea mai potrivita si iese din discutie intrucat nu-mi doresc un versus cu echipamentele de uz industrial.

Pe site-ul lor nu gasesc informatii cu privire la o colaborare cu vreun producator asa ca in mintea mea, gadgeturile oferite de ei sunt over-engineered, compuse din mai multe componente separate, dificil de instalat si scumpe tocmai datorita complexitatii si certificarilor suplimentare necesare.
Principiul KISS ar trebui aplicat atat in mediul casnic cat si cel industrial asa ca plusul de complexitate nu poate fi justificat.

In perioada in care lucram la shot timer, am urcat un video pe Youtube si cineva de la Alcorn a postat un comentariu in care imi recomanda sa nu ma mai chinui pentru ca deja exista solutii pe piata Smile) ... de parca nu le stiam sau eram eu croit sa le periclitez biznisurile Big Grin.

In fine, suntem offtopic dar cui ii pasa atat timp cat in ceea ce priveste SEO, Gugle nu stie despre ce timere discutam? Smile
 
Reply
#10
Alcorn e cam singura soluție pentru aparatele comerciale fără timer. De asta cer cât cer și se bat cu pumnul în piept că sunt soluții comerciale.

Din punctul meu de vedere, o soluție simplă și ieftina pentru acasă ar acoperi o masa mai mare de potențiali clienți.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)