Espressoman fresh
Pitesti
24-10-2023, 23:46
(Edited 25-10-2023, 00:00 by robertr27.)
Salutare,
Dupa cum se vede din titlu ma aflu in momentul in care vreau sa imi achizitioneaz prima rasnita manuala pentru aeropress/v60 si sa descopar si acesta parte a cafeleli. Momentan am o specialita folosita doar pt espresso.
Merita sa investesc in ceva low budget sau mai bine strang si merg catre ceva medium-high ?
low budget : timemore c3 vs kingrinder k2
Medium b : K6 sau Q2 hepta
Am incercat sa gasesc alte threduri similare insa nu am reusit

orice parere/informatie este bine venita
Mersi !
Eureka Specialita / GCP 2019 PID
Espressoman Administrator
Bucuresti
Eu m-am tot jucat cu un Timemore Chestnut ESP si vad ca duce binisor plaja de reglaje in espresso (Kompresso). Totusi, stie vreun coleg ce are in plus fata de C3, a carui plaja in espresso este foarte ingusta? Vad ca si pretul creste pe ESP fata de C3...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Pitesti
(25-10-2023, 12:24)Lyvyoo Wrote: Eu m-am tot jucat cu un Timemore Chestnut ESP si vad ca duce binisor plaja de reglaje in espresso (Kompresso). Totusi, stie vreun coleg ce are in plus fata de C3, a carui plaja in espresso este foarte ingusta? Vad ca si pretul creste pe ESP fata de C3...
Daca nu ma insel e vorba de tehnologia folosita - e mix intre s2c si e&b pentru varianta ESP
Eureka Specialita / GCP 2019 PID
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
25-10-2023, 12:49
(Edited 25-10-2023, 12:52 by renatoa.)
Un rand nou de "frizuri" adaugat in partea de sus, la intrare, care, sincer, nu vad ce modificare poate sa aduca, pentru ca acolo se face spargerea primara a boabei... poate ca se face o spargere in mai multe bucati mici, nu doar in doua, cum e teoria conice clasice... :s
Problema este ca ce se vede in figura este ideal utopic... realitatea arata jalnic, asa cum am mai postat odata in alt topic, niste frezari care si le poate face oricine pe un cutit clasic italmill, cu un flex tocit pana la ax... nici o asemanare cu CGI-ul care il posteaza chinezii pe Ali...
PS: votul meu merge catre K2, chiar si cutitele hepta chinezesti par iesite din manualul cu "asa nu"
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu am Timemore C3 (non ESP) si pentru mine poate face espresso decent doar pus la marirea 8. Mai mic de 6 oricum nu e recomandat ca incep sa se atinga cutitele.
Pentru orice alt fel de rasnire mai grosiera pot spune ca e o rasnita decenta de buget si contructia si "feel" este destul de buna.
Si eu ma gandeam sa-mi iau un K6, dar am mers pana la urma pe K4 care se pare ca e recomandat pentru espresso si e mai si mai ieftin decat K6.
Acum pentru aeropress/v60 oricare rasnita aleasa de tine ar fi ok.
Espressoman infocat
Mioveni
25-10-2023, 14:51
(Edited 25-10-2023, 15:21 by bobitad.)
pentru v60, cred ca prima optiune ar fi k6, care e defapt apropiat de k-pro de la 1zpresso. iar dupa. q2, care ar fi ca un comandante dar fara o capacitate mare de stocare, adica maxim e 20g la Q. geometria cutitelor la 1zpresso q/k k6 comandante e foarte asemanatoare. k si k6 au de 48 iar q de 40.
cand cautam eu pe vremuri stiu ca se mai plangea lumea de anumite aspecte de de la kingrindere, am cam uitat sincer si n-am de gand sa reincep iar cautarile, reddit si home-barista, asa ca am ales de la 1zpresso.
c3 n-am avut, dar am avut c2. ce sa zic, la cat o sa dai pe cafea e bine sa ai o rasnita mai buna, defapt ala a fost singurul upgrade care l-am facut si sper sa-l fac vreodata. de la c2 am sarit la x-pro, dar x-proul mi l-au stricat copii si am ajuns la zp6.
iar de k2 nu stiu nimic, parca era espresso ”focused”? habar n-am.
vezi aici preturile de pe la noi, poate or sa fie si reduceri de bf:
https://www.ecocapsule.ro/1zpresso
iar kingrindere ai la barshaker.
zp6/v60
Espressoman incepator
Timisoara
25-10-2023, 15:49
(Edited 25-10-2023, 15:52 by alin1970.)
Kingrinder K2, are cutite italmil de 48 mm in 6 colturi, cu profil asemanatoar cu Kinu. este mai ieftina decat K6 care are cutite in 7 colturi. K2 este buna pentru espresso dar si ptr filtru, constructie metalica, aliniere buna cutite, reglaj de 18 micro per click, 40 de click pe tura completa. Pentru espresso macinam pe la 35- 40 click. Pentru filtru cam 80 click ( doua ture ). K2 poate fi motorizata direct cu o surubelnita electrica. Se demonteaza foarte usor pentru curatare.
Pretul este mic si calitatea buna.
![[Image: VBW7zfp.jpg]](https://i.imgur.com/VBW7zfp.jpg)
.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Espressoman infocat
Mioveni
eu sunt curios cum ai testat alinierea cutitelor?
zp6/v60
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Te uiti la soare prin ea.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Craiova
(25-10-2023, 15:59)bobitad Wrote: eu sunt curios cum ai testat alinierea cutitelor?
Daca se ating la zero, atunci e simplu, comportamentul la deblocare iti spune totul, si descentrare si jocuri.
Poate de aia producatorii insista sa ne dea rasnitele cu zero fals... :@
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Voi inca mai credeti in aliniat rasnite_ la conice_ lul.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman incepator
Timisoara
De la blocare completa se elibereaza in 5 click. La voi e mai bine ?
Vorbim despre o rasnita mai ieftina de 400 ron, cutite 48 mm conice italmill , perfect capabila espresso.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Craiova
(25-10-2023, 16:12)Darsidius Wrote: Voi inca mai credeti in aliniat rasnite_ la conice_ lul.
Nu, e clar ca vorbim de nimereala [emoji12] ...
Nici planele cele mai scumpe nu sunt aliniate din fabrica, doar "se stie"... cum ar zice un Dothraki intelept :D
Aici vorbim doar de criterii ca sa isi dea lumea singura seama ce noroc a avut...
Espressoman infocat
Pitesti
Hai sa adaugam si Kingrinder P1 si P2 in discutie.
Care ar fi pana la urma, cea mai ok rasnita de buget pe Aeropress ?
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU. Aeropress+Timemore C3
Craiova
Oricare, probabil cea mai ieftina.
Aeropresul e printre cele mai iertatoare metode.
Espressoman infocat
Timisoara
Eu am testat 6-7 rasnite cu diverse retete pentru Aeropress si rasnita nu face o diferenta notabila (asa cum se intampla la pour over sau espresso). De altfel, cafele de top nu merita preparate pe Aeropress, metoda asta de preparare evidentiaza mai mult partea clasica de nuci, ciocolata, mai putin fructele si buchetul floral, desi se poate obtine si o anumita nota de aciditate.
Aero...
Bucuresti
Ajuta si rasnita. Gandeste-te doar ca poti decide strict durata de infuzie, ceea ce nu poti face la V60 decat cu chinuri (macinatura, turnare, filtre).
De asta e mai iertatoare metoda.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Timisoara
23-05-2024, 18:15
(Edited 23-05-2024, 18:16 by edri.)
Eu vad Aeropressul ca ceva utilizat pentru o cafea buna, dar preparare rapida, turnat, amestecat, asteptat, presat fara tot felul de alte complicatii. Nu am spus ca rasnita nu ar ajuta, dar diferentele intre o rasnita cu pret mai mare si una ieftina nu sunt asa de mari ca in cazul altor metode de preparare. Iar intre rasnitele discutate pe acest topic nu cred ca ar fi diferente care sa determine alegerea strict a uneia dintre ele.
Aero...
Bucuresti
Participantii la concursul de aeropress cu sigurabta te-ar contrazice…
Te poti duce catre V60. Dar ai nevoie de mai multe chestii (termometru, cantar). Insa poti face cafea decenta in conditii minimale. Apa, foc si cafea.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Craiova
Aiurea... concursuri la care se etaleaza comandante pe linie ca asa le-a dictat "regia" sunt ultima sursa de inspiratie pentru cineva care vrea sa ia o decizie fundamentata.