Hello There, Guest! Login Register


Tehnica latte art si obtinere crema lapte

Salut! Si eu am avut problema asta și m-au ajutat mult sfaturile de pe acest thread. Pe scurt, bag duza integral in lapte pana simt ca se încălzește ușor, apoi încep să o ridic ușor sa bage aer pana ajunge aproape fierbinte dar nu cat sa ma frigă. Nu creste mai mult de 25-30% volumul in acest fel, apoi agit bine și obțin o cremă perfectă de cele mai multe ori. Deja nu-mi mai este greu să fac un tulip sau o inimă  Wink ​​​​​​.
Succes
Bezzera unica pid | CS-001 | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics
 
Reply
(13-11-2020, 22:45)d2florin Wrote: Momentan frotez in latiera de 500ml motta europa Unde gresesc dacă volumul creste. prea mult.?
Pt Latte art se recomanda sa torn laptele frotat intro latiera de 350 cu botul ascutit? Cu asta mare motta de 500 nu prea îmi iese Sad

Cred ca bagi prea mult aer. Tine teava la suprafata mai puțin, pana creste cam 1-1,5cm volumul (poate dura putin, 5-10 sec la un boiler mic ca al nostru) si apoi scufund-o un pic și incalzeste in timp ce faci vartej. Se poate sigur face latte art si cu motta europa de 500, daca mie care sunt incepator mi-au iesit desenele de mai jos (uratele, dar care arata ca se poate totusi), cineva care se pricepe sigur poate face f ok

[Image: aQXH9NP.jpg][Image: PAYcF4V.jpg]
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Mulțumesc de sfaturi, intradevar cred ca țin duza prea mult la suprafață.. Dar Radunim are o tehnica diferita fata de a ta.. Dragoș. Eu procedez exact ca tine.
Aveam cazuri unde ajungea spuma pana în gura latierei. Big Grin
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
(14-11-2020, 00:04)d2florin Wrote: Mulțumesc de sfaturi, intradevar cred ca țin duza prea mult la suprafață.. Dar Radunim are o tehnica diferita fata de a ta.. Dragoș. Eu procedez exact ca tine.
Aveam cazuri unde ajungea spuma pana în gura latierei. Big Grin

Exact asa făceam și eu inainte și iesea o spuma densa pe care nu puteai sa o torni pt desene. Ce mai fac: mai amestec dintr-un pitcher in altul si se mai omogenizează, am mai vazut barista care fac asa. Sau torn un pic la inceput in chiuveta sa cada spuma prea groasa daca exista, care strica baza desnului
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
(14-11-2020, 00:20)dragos.stoian Wrote:
(14-11-2020, 00:04)d2florin Wrote: Mulțumesc de sfaturi, intradevar cred ca țin duza prea mult la suprafață.. Dar Radunim are o tehnica diferita fata de a ta.. Dragoș. Eu procedez exact ca tine.
Aveam cazuri unde ajungea spuma pana în gura latierei. Big Grin

Exact asa făceam și eu inainte și iesea o spuma densa pe care nu puteai sa o torni pt desene. Ce mai fac: mai amestec dintr-un pitcher in altul si se mai omogenizează, am mai vazut barista care fac asa. Sau torn un pic la inceput in chiuveta sa cada spuma prea groasa daca exista, care strica baza desnului
La mine functioneaza cu turnatul dintr-o latiera de 350 intr-una de 600. Am observat o imbunatatire. Deci cine are 2 latiere sa incerce pentru ca ajuta la omogenizare.
Lelit Elisabeth PL92T - Eureka Mignon Specialita 17 NX
 
Reply
O tehnica interesanta de aerare a laptelui cu french press pt o crema de lapte ceva mai calitativa:

https://youtu.be/wFFJ-NLjNZY

Ignorați partea cu cafeaua instant, crema de lapte si latte artul arata chiar bine Smile
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Azi am făcut latte art cu lapte marca proprie Carrefour la sticla de sticla, 3.5. A ieșit f gustos și o crema f faina. Mai faina decât cel de la laptaria cu caimac. L am cumpărat ca l am văzut la reducere. De obicei luam de la alta firma la preț întreg. Smile))

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
E același lapte de la Monor, Carmolact Bistrița, pe care îl găsești și în alte formate. L-am folosit și eu mai multe luni dar nu aș spune că e cel mai bun la gust.

Dacă vreți un lapte care să nu domine cafeaua, căutați ceva cu cel mult 3% proteine. Covalact la cutie roșie e un exemplu.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
Folosesc Zuzu cu 3,5% grasime si mi se pare excelent.
ACS Minima, Sette 270, Eureka Atom Specialty 75E
 
Reply
3% proteine are Pilos la 1l de la Lidl , eu cu acesta mă împac cel mai bine.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
Nu cred ca s-au postat filmarile de mi jos, dar mi se par foarte utile pt incepatori ca mine:

In acest Video iti arata atat cum sa introduci duza cat si cum sa aerezi laptele..pana la 45 grade mentii duza in interiorul laptelui cam 3-5 mm, dupa care introduci mai mult, la 65 opresti.

Cam ce recomanda si colegul @RaduCarutasu, doar ca el recomanda sa aerezi pana la 35 grade. Depinde cat de aerat vrei laptele.

Si [Image: watch?v=4XiFpLlzqPA]aici cam acelasi lucru .

Al naibii ce usor pare.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
Salutare,
Doresc sa achiziționez o latiera motta europa de 35cl dar am observat ca nu prea se mai găsește nicăieri, ci doar modelul colorat pe exterior și sablat pe interior.
Momentan am o latiera de 35cl classica. Am observat ca dotarea iese mult mai ok in astea model Europa.
Ce părere aveți : este ok modelul sablat sau sa rămân cu modelul clasic?
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Aici de inox: https://origocoffee.ro/collections/metod...9657250437

Stratul interior al celor 'colorate' e mai usor de curatat. Plus ca picaturile de apa nu se vad pe suprafata colorata Smile
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  multe alte de vanzare 
 
Reply
(08-02-2021, 12:22)d2florin Wrote: Salutare,
Doresc sa achiziționez o latiera motta europa de 35cl dar am observat ca nu prea se mai găsește nicăieri, ci doar modelul colorat pe exterior și sablat pe interior.
Momentan am o latiera de 35cl classica. Am observat ca dotarea iese mult mai ok in astea model Europa.
Ce părere aveți : este ok modelul sablat sau sa rămân cu modelul clasic?
Ms

Salutare, am eu una pe care nu o mai folosesc de ceva vreme , sta degeaba. Nu ma gandisem sa o vand, dar daca este modelul de care ai nevoie o dau.[Image: 9zvWWJg.jpg][Image: b7KdEXR.jpg]
Lelit Bianca V2 | Fiorenzato F64 EVO | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets&screen shower | Kompresso/Krinder
Past: Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky Doserless | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
Salut,
Da, este ok. Cat ceri pe ea?
Sunt din Iași.
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Ofertele se pot discuta in privat, suntem offtopic
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Un alt video apărut recent, cu informații utile și bine explicate (părerea mea) pentru spumarea laptelui, inclusiv pentru variantele alternative.

 
Reply
probabil a mai fost postat, dar pentru cineva care doreste mai in detaliu aceasta arta, cred ca e poate cel mai complet tutorial pe tema frotarii.
https://www.youtube.com/watch?v=x5nOFirDRTo&t=321s
 
Reply
si o continuare la postarea lui sochaux_ Smile https://www.youtube.com/watch?v=kVEvII6YalE
Lelit Elizabeth PL92T V2 | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Gaggia Classic
 
Reply
Continuă seria:

 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)