23-04-2020, 00:11
cana din prima poza are cam 175ml (relativ mica) , cafea aproximativ 32g , restul lapte
ECM Synchronika | Ceado E37s | Niche Zero | Comandante | Kalita
Tehnica latte art si obtinere crema lapte
|
(04-05-2020, 10:28)pacapaca Wrote: Frotez cum am citit/vazut, teava de abur putin bagata in lapte si ridicata pe masura ce se umfla laptele
(04-05-2020, 10:28)pacapaca Wrote: Oare se intampla asta deoarece fac intr-o latiera mica? Cum as putea face sa ii pastrez cremozitatea dar sa fie si cald fara a-l da in fiert?
(27-06-2020, 21:47)micrenda Wrote: Ce lapte folosești? De exemplu, folosind un lapte mai bun, gen Artesana, eu am mari dificultăți. Dar dacă mergi pe Napolact 3.5% bio, obțin o crema de lapte foarte bună.Cred ca la mine e ceva lipsa pe la teava de aburi, caut sa o schimb, daca gasesc completa
Oricum, parte cea mai importat este tehnica și este nevoie de timp. Încerca să te uiți pe YouTube tutorial-uri despre frotare. Idea este sa reușești sa mantii vortejul pana la capătul și sa nu încălzești prea mult laptelui.
(16-07-2020, 14:06)sochaux_ Wrote: De la Cum arata cafeaua ta de azi? vin aici.
@Raducanu (sau cine e mai priceput în latte art) Dacă nu deranjez sau nu e vreun secret , consideri că ar fi mai potrivit un milk pitcher între 400-600 ml pentru a turna laptele într-o ceașcă de ~ 200-210 ml din care 35 g este espresso (fără prea multă cremă)?
Am 2 pitchere de 350-360ml și nu sunt sigur dacă m-ar ajuta unul puțin mai mare, măcar de 400-450ml.
(16-07-2020, 14:06)sochaux_ Wrote: De la Cum arata cafeaua ta de azi? vin aici.
@Raducanu (sau cine e mai priceput în latte art) Dacă nu deranjez sau nu e vreun secret , consideri că ar fi mai potrivit un milk pitcher între 400-600 ml pentru a turna laptele într-o ceașcă de ~ 200-210 ml din care 35 g este espresso (fără prea multă cremă)?
Am 2 pitchere de 350-360ml și nu sunt sigur dacă m-ar ajuta unul puțin mai mare, măcar de 400-450ml.
(21-09-2020, 13:26)Adriahno Wrote: In cazul meu, la 220 ml lapte, după frotare am avut cu 19 ml mai mult in latiera.Bun... Încep să mă mai "liniștesc"
Am frotat destul de subțire, volumul nu a crescut decât cam tot cu vreo 10%.
(19-09-2020, 10:40)umarianos Wrote: Salutare.
Nu am găsit o discuție legata de câtă apă intra in lapte in procesul de frotare, este normal ?.. daca da care sunt limitele normale , daca nu, care ar fi cauzele ?
După cum se vede in poza atașată a crescut greutatea cu 12,4gr (150gr avea la început latiera cu tot cu lapte)
Mulțumesc
(21-09-2020, 18:13)maki Wrote:Eu zic că am un aparat destul de comercial .... Aici e buba sensibilă.. daca e prea umed ce putem face sa fie mai uscat ? Scăderea nivelului din boiler ar fi o varianta? (prin îndoirea electrodului de nivel)(19-09-2020, 10:40)umarianos Wrote: Salutare.
Nu am găsit o discuție legata de câtă apă intra in lapte in procesul de frotare, este normal ?.. daca da care sunt limitele normale , daca nu, care ar fi cauzele ?
După cum se vede in poza atașată a crescut greutatea cu 12,4gr (150gr avea la început latiera cu tot cu lapte)
Mulțumesc
cu cat aburul este mai umed, cu atat mai multa apa vei avea peste lapte. un abur uscat e de obicei la comerciale si la aparate prosumer.
(07-11-2020, 12:10)d2florin Wrote: Neața,
A început sa îmi iasă și mie crema. Greșeam la poziția latierei. Eu o ținem înclinată... De când o țin în poziție verticala și doar țeavă este înclinată este ok. Am observat ca cel. Mai bine îmi iese în latiera motta europa de 500ml. Poate prind ceva de bf reducere și la Europa de 350ml.
Acum exersez Latte art.
Recomandati mi va rog un blend sau origine ce se pretează pt white flat sau capucino...
Ps. Intradevar dacă faci mai mult de 2 capucino la rand cred ca ar fi ok sa ai un hx sau db... dar asta este ei alta poveste.
Mulțumesc.