Roaster
Posts: 920
Joined: Aug 2015
Bucuresti
am reusit sa fac un filmulet cu frotarea de pe platforma, o chestie foarte simpla, trebuie doar introdusa in unghi jumatate de duza in lapte si aburul pornit la maxim face restul de treaba.
nu stiu ce inaltime trebuie pt fiecare tip de aparat asa ca n am sa trec. sunt si colegi care au platforma gata incorporata (gs3 de ex) dar majoritatea dintre noi trebuie sa gasim un obiect, eu am o cutie de lapte praf.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
Espressoman infocat
Posts: 750
Joined: Dec 2016
Odorheiu Secuiesc
25-03-2017, 21:49
(This post was last modified: 25-03-2017, 21:50 by tecsi78.)
Asa froteaza si Dritan, daca bine retin, pune pitcher-ul sub duza si-si vede de treaba cu cafeaua.
Pe de alta parte, pana nu ai postat tu, Bogdan, nu mi-a venit sa-ncerc, dar maine cu siguranta.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Espressoman infocat
Posts: 516
Joined: Oct 2016
Cluj
Folosesc aceeasi tehnica nici nu mai tin minte decand.
La inceput, in primele tentative de frotare, foloseam varianta standard(tinutul in mana). Apoi am gasit aceasta metoda de 10 ori mai usoara si mai eficienta, totul se face de la sine
[Image: smile.gif]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
eu tot asa fac pe Rancilio, practic de cand am trecut pe acest espressor. isi face treaba perfect
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 750
Joined: Dec 2016
Odorheiu Secuiesc
Prima incercare n-a fost una reusita, practic am incalzit laptele.
Mai lucram...
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
pune varful tevii de abur la vreo 1.5-2cm de paretele pitcherului, si la unghi de vreo 45 grade.
adancimea o pui la vreo 1cm max.
dai drumul la maximum la abur si de la inceput tre sa auzi cum intra aer.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 1.653
Joined: Mar 2012
SV
cool.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Roaster
Posts: 920
Joined: Aug 2015
Bucuresti
uite un film in care cred ca e cea mai buna explicatie pe care am vazut o pana acum
https://youtu.be/bvX49KmYsLA
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
Espressoman infocat
Posts: 256
Joined: Jan 2016
Chisinau
Foarte buna metoda, am reusit din prima o crema fina de tot. Duza 1cm sub lapte si abur la maxim.
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
Espressoman infocat
Posts: 243
Joined: Sep 2015
Bucuresti
(26-03-2017, 17:43)maki Wrote: pune varful tevii de abur la vreo 1.5-2cm de paretele pitcherului, si la unghi de vreo 45 grade.
adancimea o pui la vreo 1cm max.
dai drumul la maximum la abur si de la inceput tre sa auzi cum intra aer.
Nu m-as ghida dupa aceste indicatii fixe, deoarece crema de lapte se face diferit, in functie de preparat.
Una e pt cappuccino, alta pentru latte, etc.
Tu ce prepari dupa parametri aia?
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
(09-08-2017, 20:38)Răducanu Wrote: (26-03-2017, 17:43)maki Wrote: pune varful tevii de abur la vreo 1.5-2cm de paretele pitcherului, si la unghi de vreo 45 grade.
adancimea o pui la vreo 1cm max.
dai drumul la maximum la abur si de la inceput tre sa auzi cum intra aer.
Nu m-as ghida dupa aceste indicatii fixe, deoarece crema de lapte se face diferit, in functie de preparat.
Una e pt cappuccino, alta pentru latte, etc.
Tu ce prepari dupa parametri aia?
vreau sa zic "flat white" dar pierd orice debatere cu tine in ce priveste froarea laptelui, din start
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 18
Joined: Dec 2016
Alba Iulia & Cluj Napoca
Am testat si revin cu confirmarea ca functioneaza si pe Gaggia Classic v2015.
Am pus un pitcher de 300ml cu 160ml lapte, peste un carpator + cutie de lapte
.
[Image: unnamed_zpsydqmac9e.jpg]
Lelit Elizabeth PL92T, Kinu M47