(29-10-2018, 20:22)fmmirel Wrote: O macinatura mai grosiera ar fi cu siguranta o explicatie. Dar ar fi ciudat totusi, din ce am vazut pe review-urile de pe youtube, RoK pare a fi capabila de macinat pentru espresso.
Tie ce feedback iti da levierul de Pavoni? daca apesi prea usor chiar si la gradul de macinare cel mai fin atunci clar asta e problema. Stiu ca e greu de apreciat cat de tare ar trebui sa apesi dar daca vrei sa-ti spun principiul dupa care ma ghidez eu: apas usor, cu ambele maini (ma folosesc mai mult de greutatea corpului) pana la limita maxima in care aparatul e pe punctul sa "cada in nas". Initial tineam o mana pe capacul rezervorului dar am vazut ceva video-uri pe youtube cu lume care avea kit de profilare de la Gabor instalat si cei 9 bari de presiune nu necesitau chiar atat de multa forta. Alta analogie buna pe care am vazut-o pe net e ca trebuie sa aplici o presiune similara cu cea pe care ai aplica-o sa tai un baton de unt care a fost tinut la congelator.
LE: apropo, daca tot nu ai tamper ai putea sa dai o comanda de aici si eventual sa-ti cumperi si un distribuitor. Mie distribuitorul imi place la nebunie Eventual daca ajungi la concluzia ca rasnita pe care o ai nu e buna, asta ar fi o varianta demna de luat un seama. Pare a fi un concurent puternic pentru Kinu M47.
Si eu am citit review-uri si am vazut filmulete o gramada inainte sa o comand. Si totusi...dupa 3 re-alinieri ale cutitelor tot nu reusesc sa "inec" Pavoni-il cu ea.
Cu toate ca ma incanta usurinta in utilizare si alte aspecte ale ei...tind sa cred ca poate nu e chiar asa extraordinara cum apreciam eu la inceput...cel putin in ce priveste macinatura pt espresso. Sau poate am nimerit eu niste cutite proaste...nu stiu inca. Nu vreau sa ma pronunt pana nu imi fac rost de un tamper calumea, sa elimin din calcul varianta asta macar...si eventual poate dau de cineva pe forum care are ROK si imi da un pont sa ii pot face macinatura mai fina.
Forta de apasare la mine e mai degraba similara cu taierea untului scos din congelator de jumatate de ora...adica...daca as apasa cu forta mai mare as avea curgerea in 15-20 secunde. Ca sa am 30 secunde apas mediu cumva...fara sa exagerez. Deasemenea, chiar dupa preinfuzie am o oarecare rezistenta care dispare in cateva secunde...banuiesc ca se fisureaza pucul pe undeva...chiar daca nu e vizibil. Sufar de "channeling"...nu am facut poze inca dar o sa incerc dupamasa...poate chiar sa fac o mica filmare. Cu WDT cu tot, curgerea arata la mine cam ca in poza cu mentiunea ca zonele in care se vede sita sunt mai multe (vreo 6-7) si dispuse radial, chiar daca tampez drept si am curgerea pe centru, 2 stream-uri si apoi unul singur dupa vreo 10 secunde.
Interesante linkurile...nu stiam de Apollo
Dar oricum, daca ajung la concluzia ca rasnita mea nu se poate regla corespunzator o sa trec pe ceva electric...cel mai probabil Eureka Mignon Specialita. E decenta la pret, si cu plusurile si minusurile aferente...macar stiu ca e capabila espresso 100%...
Dar pana sa ajung acolo, sper sa reusesc sa reglez rasnita. Imi place mult si nu as vrea sa trec pe electric sau pe alta manuala care e mai dificil de utilizat (rasnesti tinand-o in mana)
LaPavoni Milano '15, RoK grinder
(29-10-2018, 20:45)micrenda Wrote: @Daaaaan, Pavoni al tău este pre sau post Millennium? Dacă este pre, atunci este ok. Eu folosesc 12.5g (max 13g) pe sita dubla IMS.
E post-millenium...l-am luat de nou acum vreo 4 luni aprox.
LaPavoni Milano '15, RoK grinder
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)