Hello There, Guest! Login Register


Tamper pt. LaPavoni nu avem in tara?

#1
Dragi colegi... eu nu gasesc un tamper de 51mm de vanzare in Romania...NICAIERI!!!

Am gasit o baza de tamper de 51mm pe caffea.ro dar nu au manere decat pe culori...cel putin tipatoare - roz si rosu?? Eu caut un tamper cu maner negru din lemn, aluminiu sau plastic sau orice...doar sa dea bine in peisaj cu LaPavoni...nu exista asa ceva?

Totusi...pe forum sunt multi posesori de LaPavoni...voi de unde va luati tamperele?...in ideea in care nu vreau sa iau de afara un tamper care costa 25 eur si transportul inca 25.

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#2
Eu am cumparat de aici

E de 52, si are si avantaje si dezavantaje.

Avantaje:
  • nu ramane deloc cafea pe marginea sitei.
  • e aproape imposibil sa tampezi stramb, avand in vedere cat de fest intra in sita.

Dezavantaje:
  • in sita standard de Pavoni, nu prea poti pune cantitati mai mici de 15g pentru ca sita e usor conica si tamperul nu va intra pana la fund.
  • dupa ce tampezi trebuie sa scoti tamperul cu o oarecare grija, altfel sunt sanse sa se produca un efect de vacuum si sa deranjezi pucul proaspat tampat. Eu nu sunt atat de deranjat de chestia asta pentru ca nu ma cronometreaza nimeni, si nu ma deranjeaza sa petrec una doua secunde in plus.

LE: Sau vorbesti cu Milan sa-ti faca o minunatie de asta custom pe ce dimensiune vrei tu Smile
Hottop KN-8828B-2K+, Pavoni Europiccola(+Tije Cooling Fin), Kinu M47
 
 
Reply
#3
Setupul meu e cu ConceptArt de 52, se găsește in rețeaua The Coffee Shop, și sita IMS.
Avantajele folosirii 52 sunt deja menționate de antevorbitorul meu, voiam sa subliniez ca exista și varianta CA.
[Image: 13215c20a9d91c2cc62e8e76d9721170.jpg]





Sent from my iPhone using Tapatalk
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Baratza Sette 270 v2 | Mahlkoenig Vario Home  (de vanzare) | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tamper | To be continued...
 
Reply
#4
(26-10-2018, 16:52)tzucky Wrote: Setupul meu e cu ConceptArt de 52, se găsește in rețeaua The Coffee Shop, și sita IMS.
Avantajele folosirii 52 sunt deja menționate de antevorbitorul meu, voiam sa subliniez ca exista și varianta CA.
[Image: 13215c20a9d91c2cc62e8e76d9721170.jpg]





Sent from my iPhone using Tapatalk
Si eu am sitele IMS pe Pavoni... dar as vrea sa pot folosi cantitati mai mici decat 15 gr...tu reusesti cu tamperul de 52 pe sita IMS?

Eu folosesc undeva la 13gr...daca trec de 14 deja cafeaua atinge sita de pe grup...atat pe sita IMS cat si pe cea originala



LaPavoni Milano '15, RoK grinder

Am vorbit acum cateva zile cu cei de la Milan pt un tamper custom de 51, dar mi-au dat termen de livrare o luna... ma gandeam ca reusesc sa gasesc ceva pe dimensiune mai repede, dar se pare ca nu...

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#5
Uite ca sa-ti faci o idee poate te ajuta pozele astea (sita originala si tamperul de 52 de la barshaker):
https://photos.app.goo.gl/LtbPNoP7X1rhsCpE9

E interesant ca tu zici ca nu poti pune cantitati mai mari de 14g in sita originala. Eu de regula merg pe 16 grame dar intra si 17 destul de usor, fata sa se lipeasca pucul de grup. Uite cum arata pucul pregatit cu 17g:
https://photos.app.goo.gl/PdWAJKPAUGPmc3Cc8
Hottop KN-8828B-2K+, Pavoni Europiccola(+Tije Cooling Fin), Kinu M47
 
 
Reply
#6
Hmm...asa arata la mine 14gr...exact la inaltimea la care tu ai 17gr.

Intrebare stupida probabil...dar e posibil ca rasnita mea sa nu macine suficient de fin?

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#7
O macinatura mai grosiera ar fi cu siguranta o explicatie. Dar ar fi ciudat totusi, din ce am vazut pe review-urile de pe youtube, RoK pare a fi capabila de macinat pentru espresso. 

Tie ce feedback iti da levierul de Pavoni? daca apesi prea usor chiar si la gradul de macinare cel mai fin atunci clar asta e problema. Stiu ca e greu de apreciat cat de tare ar trebui sa apesi dar daca vrei sa-ti spun principiul dupa care ma ghidez eu: apas usor, cu ambele maini (ma folosesc mai mult de greutatea corpului) pana la limita maxima in care aparatul e pe punctul sa "cada in nas". Initial tineam o mana pe capacul rezervorului dar am vazut ceva video-uri pe youtube cu lume care avea kit de profilare de la Gabor instalat si cei 9 bari de presiune nu necesitau chiar atat de multa forta. Alta analogie buna pe care am vazut-o pe net e ca trebuie sa aplici o presiune similara cu cea pe care ai aplica-o sa tai un baton de unt care a fost tinut la congelator.


LE: apropo, daca tot nu ai tamper ai putea sa dai o comanda de aici si eventual sa-ti cumperi si un distribuitor. Mie distribuitorul imi place la nebunie Smile Eventual daca ajungi la concluzia ca rasnita pe care o ai nu e buna, asta ar fi o varianta demna de luat un seama. Pare a fi un concurent puternic pentru Kinu M47.
Hottop KN-8828B-2K+, Pavoni Europiccola(+Tije Cooling Fin), Kinu M47
 
 
Reply
#8
@Daaaaan, Pavoni al tău este pre sau post Millennium? Dacă este pre, atunci este ok. Eu folosesc 12.5g (max 13g) pe sita dubla IMS.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#9
(29-10-2018, 20:22)fmmirel Wrote: O macinatura mai grosiera ar fi cu siguranta o explicatie. Dar ar fi ciudat totusi, din ce am vazut pe review-urile de pe youtube, RoK pare a fi capabila de macinat pentru espresso. 

Tie ce feedback iti da levierul de Pavoni? daca apesi prea usor chiar si la gradul de macinare cel mai fin atunci clar asta e problema. Stiu ca e greu de apreciat cat de tare ar trebui sa apesi dar daca vrei sa-ti spun principiul dupa care ma ghidez eu: apas usor, cu ambele maini (ma folosesc mai mult de greutatea corpului) pana la limita maxima in care aparatul e pe punctul sa "cada in nas". Initial tineam o mana pe capacul rezervorului dar am vazut ceva video-uri pe youtube cu lume care avea kit de profilare de la Gabor instalat si cei 9 bari de presiune nu necesitau chiar atat de multa forta. Alta analogie buna pe care am vazut-o pe net e ca trebuie sa aplici o presiune similara cu cea pe care ai aplica-o sa tai un baton de unt care a fost tinut la congelator.


LE: apropo, daca tot nu ai tamper ai putea sa dai o comanda de aici si eventual sa-ti cumperi si un distribuitor. Mie distribuitorul imi place la nebunie Eventual daca ajungi la concluzia ca rasnita pe care o ai nu e buna, asta ar fi o varianta demna de luat un seama. Pare a fi un concurent puternic pentru Kinu M47.
Si eu am citit review-uri si am vazut filmulete o gramada inainte sa o comand. Si totusi...dupa 3 re-alinieri ale cutitelor tot nu reusesc sa "inec" Pavoni-il cu ea.

Cu toate ca ma incanta usurinta in utilizare si alte aspecte ale ei...tind sa cred ca poate nu e chiar asa extraordinara cum apreciam eu la inceput...cel putin in ce priveste macinatura pt espresso. Sau poate am nimerit eu niste cutite proaste...nu stiu inca. Nu vreau sa ma pronunt pana nu imi fac rost de un tamper calumea, sa elimin din calcul varianta asta macar...si eventual poate dau de cineva pe forum care are ROK si imi da un pont sa ii pot face macinatura mai fina.

Forta de apasare la mine e mai degraba similara cu taierea untului scos din congelator de jumatate de ora...adica...daca as apasa cu forta mai mare as avea curgerea in 15-20 secunde. Ca sa am 30 secunde apas mediu cumva...fara sa exagerez. Deasemenea, chiar dupa preinfuzie am o oarecare rezistenta care dispare in cateva secunde...banuiesc ca se fisureaza pucul pe undeva...chiar daca nu e vizibil. Sufar de "channeling"...nu am facut poze inca dar o sa incerc dupamasa...poate chiar sa fac o mica filmare. Cu WDT cu tot, curgerea arata la mine cam ca in poza cu mentiunea ca zonele in care se vede sita sunt mai multe (vreo 6-7) si dispuse radial, chiar daca tampez drept si am curgerea pe centru, 2 stream-uri si apoi unul singur dupa vreo 10 secunde.

Interesante linkurile...nu stiam de Apollo Smile

Dar oricum, daca ajung la concluzia ca rasnita mea nu se poate regla corespunzator o sa trec pe ceva electric...cel mai probabil Eureka Mignon Specialita. E decenta la pret, si cu plusurile si minusurile aferente...macar stiu ca e capabila espresso 100%...

Dar pana sa ajung acolo, sper sa reusesc sa reglez rasnita. Imi place mult si nu as vrea sa trec pe electric sau pe alta manuala care e mai dificil de utilizat (rasnesti tinand-o in mana)[Image: 996084d5fc726f41526de6ffb418a521.jpg]

LaPavoni Milano '15, RoK grinder

(29-10-2018, 20:45)micrenda Wrote: @Daaaaan, Pavoni al tău este pre sau post Millennium? Dacă este pre, atunci este ok. Eu folosesc 12.5g (max 13g) pe sita dubla IMS.
E post-millenium...l-am luat de nou acum vreo 4 luni aprox.

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#10
Asa arata pucul dupa o extractie in care am tampat cat de cat drept (folosesc deocamdata tamperul de plastic cu care a venit espressorul). 14.5 gr cafea.

Am avut parte de channeling, si de o "usurare" a fortei necesare pt. apasarea pe levier, undeva dupa vreo 10 secunde de la preinfuzie[Image: 087f2174704ed72642642a24125bfdbf.jpg][Image: 398c33aa614ba19bc7d8fe966763beeb.jpg]

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#11
(31-10-2018, 12:05)Daaaaan Wrote: Asa arata pucul dupa o extractie in care am tampat cat de cat drept (folosesc deocamdata tamperul de plastic cu care a venit espressorul). 14.5 gr cafea.

Am avut parte de channeling, si de o "usurare" a fortei necesare pt. apasarea pe levier, undeva dupa vreo 10 secunde de la preinfuzie

LaPavoni Milano '15, RoK grinder

Stai putin, adica tu vorbesti despre faptul ca nu poti rasni suficient de fin cu ROK grinder, dar tampezi cu chestia aia de plastic? Pai se schimba total situatia, nu poti avea nici o evaluare valida a rasnitei pana cand nu tampezi cu un tamper adecvat, chestia aia de plastic nu e tamper.

Au reaparut in stoc manerele de tamper Concept Art, din cate am vazut, eu as incerca 51.5 pt sita IMS de pe Millenium.
 
Reply
#12
Eu as merge pe 52. I-am recomandat fratelui meu care are și el un millennium și se potrivesc perfect la un 15g in sita originala. Cea ims s-ar putea sa fie mai cilindrica decât cea originala dar nu sunt sigur.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Isomac Tea e61 HX > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > < Brewista smart scale >
 
Reply
#13
Iarasi povestea cu tamperul de plastic... ce are bre, apasa metalul mai bine ca plasticul, sau care e secretul? Smile
Sau nu aveti curaj sa va lasati pe el cu greutate, va e teama ca il rupeti ? Smile
Cata mitologie, frate... la tot pasul... Tongue

Il iau eu, daca schimbi pe unul de metal, este perfect de tampat in aeropress Wink
 
Reply
#14
(31-10-2018, 12:10)cradun Wrote:
(31-10-2018, 12:05)Daaaaan Wrote: Asa arata pucul dupa o extractie in care am tampat cat de cat drept (folosesc deocamdata tamperul de plastic cu care a venit espressorul). 14.5 gr cafea.

Am avut parte de channeling, si de o "usurare" a fortei necesare pt. apasarea pe levier, undeva dupa vreo 10 secunde de la preinfuzie

LaPavoni Milano '15, RoK grinder

Stai putin, adica tu vorbesti despre faptul ca nu poti rasni suficient de fin cu ROK grinder, dar tampezi cu chestia aia de plastic? Pai se schimba total situatia, nu poti avea nici o evaluare valida a rasnitei pana cand nu tampezi cu un tamper adecvat, chestia aia de plastic nu e tamper.

Au reaparut in stoc manerele de tamper Concept Art, din cate am vazut, eu as incerca 51.5 pt sita IMS de pe Millenium.

Stiu ca nu e...dar nu gaseam sa cumpar decat la piese-espressor.ro care sunt complet neseriosi.

Ma ajuti cu un link pt tamper te rog?

Am facut 2 filmulete acuma, 2 cafele diferite:

cana rosie - cafea Olivo Black Gold, origin blend, data 22.08.2018, desfacuta 12.09.2018

https://youtu.be/yUrbh3lUn7U

Cana neagra - cafea Hot Pipes, Rwanda, data 09.10.2018, desfacuta 26.10.2018

https://youtu.be/hFG3e6wlEk0



LaPavoni Milano '15, RoK grinder

(31-10-2018, 12:28)renatoa Wrote: Iarasi povestea cu tamperul de plastic... ce are bre, apasa metalul mai bine ca plasticul, sau care e secretul?
Sau nu aveti curaj sa va lasati pe el cu greutate, va e teama ca il rupeti ?
Cata mitologie, frate... la tot pasul... Tongue

Il iau eu, daca schimbi pe unul de metal, este perfect de tampat in aeropress Wink
Singura problema care o vad eu la tamperul de plastic e dificultatea in a tampa drept.

Baza fiind de 2 mm grosime, e foarte usor sa tampezi stramb, ca tamperul nu se sprijina deloc pe peretii sitei, sa ai cat de cat un ghidaj...

In rest pot apasa pe el cu toata forta...nu mi-e teama, flexeaza putin eventual dar cam aia e maxim ce se poate intampla Smile

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#15
Nu mi se pare nimic extrem la tine. Am avut și eu cafele care au curs așa. Nu știu nu cunosc râșnița dar poți sa faci cumva sa o compari cu un kinu? Sa vezi dacă cu aceeași rutina ai curgeri similare sau nu.

incearca și cu sita de dus standard, eu am renunțat de mult la ims. Nu mi s-a părut cu nimic diferită si tot timpul aveam o groapa in puc.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Isomac Tea e61 HX > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > < Brewista smart scale >
 
Reply
#16
(31-10-2018, 12:41)adiszep Wrote: Nu mi se pare nimic extrem la tine. Am avut și eu cafele care au curs așa. Nu știu nu cunosc râșnița dar poți sa faci cumva sa o compari cu un kinu? Sa vezi dacă cu aceeași rutina ai curgeri similare sau nu.

incearca și cu sita de dus standard, eu am renunțat de mult la ims. Nu mi s-a părut cu nimic diferită si tot timpul aveam o groapa in puc.

As compara cu Kinu oricand, am tot batut apropo-uri aici pe forum dar se pare ca nu e nimeni prin zona Cluj-Napoca care sa o aibe sau sa fie dispus sa faca teste...

Ca si aspect cel putin...IMS e diferita fata de sita originala. Oricum...am montat-o abia de vreo saptamana...la fel imi facea si pe sita veche.

Ce mi se pare mie dubios e ca nu reusesc sa inec espressorul nicicum...rasnita e data la minim, si chiar si cu 17 gr indesate in sita, la un moment dat simt ca ceva cedeaza in puc, si incepe sa curga prea usor...

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#17
https://www.caffea.ro/maner-tamper-pop-negru.html

https://www.caffea.ro/baza-tamper-51-5-mm.html

@renatoa, tamperul de plastic are marginile inferioare rotunjite, nu "in muchie" ca la cel metalic, posibil de aici si "explozia" marginii pucului din poza de mai sus pusa de Daaaaan - https://uploads.tapatalk-cdn.com/2018103...5bfdbf.jpg

Si vezi ca poti obtine reducere 10% din pret prin formularul de la pagina de reduceri, sunt accesorii incluse in oferta.

(31-10-2018, 12:27)adiszep Wrote: Eu as merge pe 52. I-am recomandat fratelui meu care are și el un millennium și se potrivesc perfect la un 15g in sita originala. Cea ims s-ar putea sa fie mai cilindrica decât cea originala dar nu sunt sigur.

Cred ca sitele difera usor, chiar si cele IMS, la unele se potriveste 52, eu as merge cu 51.5 pentru a fi sigur.
 
Reply
#18
Eu asta l-as cumpara:

https://m.olx.ro/oferta/tamper-motta-52mm-IDbGtnY.html/#position=6&page=1
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Isomac Tea e61 HX > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > < Brewista smart scale >
 
Reply
#19
Link corectat:

https://www.olx.ro/oferta/tamper-motta-5...95bdab7afb
 
Reply
#20
Motta de 52mm merge perfect pe Pavoni. Și, spre deosebire de Concept Art, are muchia de jos mai tăioasă, deci suprafața efectivă care tampează e mai mare.
Dalla Corte Mina | Kinu M68 V4 + M47 V3 & V1| Bravo Tamper & Distribuidor | La Pavoni Europiccola + radiator de la Tije | Dienes Mokka
 
Reply
#21
(31-10-2018, 14:09)renatoa Wrote: Link corectat:

https://www.olx.ro/oferta/tamper-motta-5...95bdab7afb

Ms renatoa  77
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Isomac Tea e61 HX > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > < Brewista smart scale >
 
Reply
#22
(31-10-2018, 13:31)adiszep Wrote: Eu asta l-as cumpara:

https://m.olx.ro/oferta/tamper-motta-52mm-IDbGtnY.html/#position=6&page=1
Multumesc de link!

L-am comandat de pe Olx...am cerut poze si cu talpa tamperului si e ok, foarte putin zgariat.

Oricum, la 60 de lei, daca cumva e prea mare, il fac cadou cuiva care are nevoie de el, sa contribui si eu cu ceva...la cate sfaturi si ajutor am primit de pe forum, macar atata! Smile

Mersi frumos inca odata!

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#23
Sigur se potriveste, stai fara grija
Hottop KN-8828B-2K+, Pavoni Europiccola(+Tije Cooling Fin), Kinu M47
 
 
Reply
#24
Dacă nu îl iei la smirghel Smile
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Isomac Tea e61 HX > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > < Brewista smart scale >
 
Reply
#25
iti vand eu tamperul meu concept art de 51mm pt pavoni. Zace nefolosit, de cand am schimbat sitele, am trecut la cel motta de 52mm.
daca te intereseaza mutam discutia in pm
pretul e 50 lei fara transport
La Pavoni, Kinu m38
 
Reply
#26
(31-10-2018, 19:25)adiszep Wrote: Dacă nu îl iei la smirghel Smile
....sau cu pila de unghii Smile)

LaPavoni Milano '15, RoK grinder

(31-10-2018, 19:38)bubucalu Wrote: iti vand eu tamperul meu concept art de 51mm pt pavoni. Zace nefolosit, de cand am schimbat sitele, am trecut la cel motta de 52mm.
daca te intereseaza mutam discutia in pm
pretul e 50 lei fara transport
Tocmai am comadat unul de pe olx... dar de 52. Mersi de oferta!

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)