Hello There, Guest! Login Register

TASTECRAFTERS Meet-Up : Herastrau Showroom Discovery

Salutari dragi espressomani, 

Nu ne-am mai auzit de ceva vreme pentru ca amenajarea micro-locatiei din zona Charles de Gaulle ne-a rapit destul de multi timp insa a sosit momentul sa va invitam, pe cei interesati, sa ne faceti o vizita.  

Impartim spatiul cu coffee-store-ul Dropshot The Pearl din zona Herastrau, Popa Savu 73. O gasiti usor pe Waze sau Google Maps, este in spatele restaurantului Samuelle, Bob sau Steam, ca puncte de reper in zona. 

Duminica  18 iulie ora 10:00 .

Ideea din spatele Meet-Up ului este sa incepem sa ne reintalnim, sa invatam sa ne reapropriem, cei pasionati de cafea de specialitate,  echipamente si ustensile de calitate. Se pare ca este un moment bun din punct de vedere medical si evident incurajam participarea in principal a celor care s-au vaccinat anti Covid 19, desi nu avem filtre formale de acest tip, vom respecta prevederile legale aplicabile acum. 

Avem cateva pachete rasnita + espressor la reduceri intre 20-30%, chiar mai mari decat de Black Friday. Vor fi disponibile doar pentru cei prezenti la Meet-Up, deci va fi o mica supriza de care speram sa va bucurati cat mai multi. 

Avem la dispozitie o mica cameruta unde am "inghesuit" o selectie din echipamentele pe care le gasiti pe platforma www.tastecrafters.ro . Le puteti vedea, atinge, testa. Noi vom fi disponibili sa va prezentam produsele, tehnologiile si avantajele/dezavantajelor tehnologiilor de extractie ale catorva modele ale marcilor Ascaso, Bellezza, Dalla Corte si Vibiemme. Mai ales primele doua marci vor primi mai multa atentie pentru ca sunt noi pe piata si mai putin cunoscute si au cateva tehnologii ce merita luate in calcul. 

Tehnic discutand, vom prezenta sistemul inovativ de thermobloc cu circuit de inox Ascaso, parte esentiala din arhitectura grupului lor de extractie independent. Exista niste avantaje extrem de clare atat practic cat si senzorial din incalzirea instanta a apei de extractie pe care le putem exemplifica.  

https://www.tastecrafters.ro/home-office...e-red.html
https://www.tastecrafters.ro/home-office...-lemn.html

[Image: thermoblock-nou.jpg]

La Bellezza o sa prezentam Chiara, printre cele mai competitive HX uri de pe piata si in top in ceea ce priiveste calitatea  finisajelor si a tehnologiei de extractie : 

https://www.tastecrafters.ro/bellezza-15...-leva.html

La Dalla Corte avem regulatorul de debit montat de noi care permite shot-uri extra lungi de 50+ secunde pe cafele light roast : 

https://www.tastecrafters.ro/dalla-corte...-inox.html

Vibiemme este prezent cu modelul de top cu profilare de presiune Super Elettronica : 

https://www.tastecrafters.ro/vibiemme/es...-2020.html

Cateva poze cu locatia : 

[Image: pJoOcBB.jpg][Image: drkUtiC.jpg][Image: qDqsCRf.jpg][Image: Z7jos8H.jpg][Image: aQ2aOAz.jpg]
[Image: k9pWf9u.jpg][Image: R4cOmUB.jpg][Image: aYsS5WX.jpg][Image: ifilHCR.jpg][Image: pyk63NQ.jpg]

Va asteptam!
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU

Reply
Bravo! Azi am trecut pe la cafenea sa-i dau lui Razvan imboldul final Smile 
Stiu ca inclusiv in lumea in care sunt de aproape 20 ani, cea a evenimentelor speciale, exista in prezent o retinere fata de organizarea intalnirilor de orice fel asa incat e o raritate anul acesta sa poti participa la evenimente si probabil asa va fi si in 2022 daca nu se schimba radical ceva in bine.

Ne vedem duminica dimineata la 10, in numar cat mai mare, sper, pentru prima oara la aceasta cafenea si abia la a doua intalnire anul acesta. Sper sa mai apucam vara aceasta inca una macar caci personal imi lipseste mult de tot interactiunea fantastica intre espressomani, orele de schimburi de experiente si opinii petrecute cu ocazia evenimentelor din trecut.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Eu am trecut deja, ca de obicei am rămas fără cafea în weekend, loc frumos, cafea bună, barista amabil , felicitări!
Duminica asta nu pot trece la ora specificată dar poate va găsesc mai târziu![Image: aca584daf7ff0fe54543e9081a771ac0.jpg][Image: fb3da7b647942c1634802ca83d2dcbeb.jpg][Image: 498915adde6a5cc85af6f4ac2a0d2aa4.jpg]
Lelit Bianca/Lelit William/Kinu M47/ Duomo/ Bravo Tools
Vibiemme Lollo - Ascaso F6

Reply
Ce sa mai . . . nu numai ca vin eu, o aduc si pe miaca-mea  Big Grin
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)

Reply
Vine si Andrei Tecau de la Brașov (Tekafe) mi-a scris azi.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso

Reply
[Image: 8utSLzS.jpg][Image: wI4JKNS.jpg][Image: UgCOTRI.jpg]

Reply
Salutari de aici, foarte misto atmosfera, ne era dor!

Reply
Liviu, care cafea îngrașă și care slăbește? Sa știm și noi. ?
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.

Reply
Aia dupa care alergi 5-6km slăbește. Cea cu eticheta IPA îngrașă Smile

Reply
Si pozele de la mine: https://www.facebook.com/media/set?vanity=mihai4lupu&set=a.2302459839891116

Sau aici: http://s.go.ro/w1jjy8uu
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(18-07-2021, 13:18)Lyvyoo Wrote: Salutari de aici, foarte misto atmosfera, ne era dor!

Eu am trecut ieri pe acolo. Am avut ceva treaba pe la Bucuresti.
E super draguta locatia si usor de gasit.
DE1Pro v1.4, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 v2, Aeropress, The Force Tamper

Reply
Aparent a fost ff tare.. sper ca data viitoare sa-mi fac curaj sa vin si eu

Reply
Am trecut pe la Dropshot, mai pe după amiază. Sper sa ajung la Meet-up-ul viitor.

Impresionat de locație si de Etiopia Anasora in V60 . Am luat și pentru acasă .

Rar am întâlnit pe cineva așa de entuziast și pasionat ca [mention]razvanMB [/mention]

Sper sa aibă succes și îmi dau seama câte resurse și cât efort implică acest business foarte nișat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reply
[Image: rqG2JbX.jpg]

Multumim Mihai pentru poze, ca de obicei cu pasiune!
Multumesc si celor prezenti, asa cum s-a concluzionat la fata locului chiar ne-a lipsit o astfel de intalnire in care sa vorbim ore intregi intre noi pe teme mai noi sau mai vechi, cu aceeasi pasiune care ne caracterizeaza. Pur si simplu e minunat sa te simti inconjurat in vremurile astea de pandemie de oameni multi cu aceeasi pasiune nebuna ca si tine. Dupa asa pauza fortata parca altfel pretuiesti fiecare secunda, cred ca de aceea am stat vreo 5 ore.
Multumim Razvan pentru gazduire, organizare si pentru aparatele puse la dispozitie. Am vazut cum arata si Ascaso-urile acelea frumusele si Bellezza dar nu ne-am putut abtine sa nu ne mutam repejor la Studio-ul modificat pentru profilare de debit si la Mina Smile Pur si simplu astia suntem, curiosi si sofisticati Smile)

Asa cum discutam la final de zi, urmatoarea intrevedere la Dropshot cred ca va fi pe terasa mare unde isi are sediul prajitoria (Apaca) pentru ca numarul de participanti cere spatii mai mari si aerisite. De asemenea, am recomandat sa aranjam mai bine accesul espressomanilor la aparate si rasnite astfel incat sa se faca pe banda rulanta cafele, la discretie si sa poata testa fiecare profile, doze etc Eventual barista sa ne ajute la explicatii despre latte art, caci stiu ca e un subiect greu printre espressomani.

Pacat ca nu a ajuns in Romania modelul nou de la Belleza, dual boilerul inox (0.5l / 1l) alaturi de varianta cu profilare dar probabil la urmatoarele intalniri organizate de catre Razvan vor fi pe masa la teste. Raportandu-ma la ce aduc cei de la Tastecrafters eu asa as vedea un set up pt o noua intalnire: Studio modificat / Belleza Dual Boiler / Belleza cu profilare si eventual Chiara leva daca vrea cineva sa le compare cu un E61 dar e HX si trebuie montat un termometru de grup neaparat.

Acesta e DB-ul

[Image: S6Evx4o.jpg]

Pe linie de cafele cred ca am avut stilul de prajire ideal cu acea Ethiopia Uraga medium - light, adica pentru amatorii de extractii normale a iesit un shot curat, balansat, usor floral, iar pentru cei care prefera profilarea am putut bea un "slayer shot" intens si fructat. Cred ca genul acesta de cafele trebuie avute la astfel de evenimente pentru ca o fermentata sau una prea light ori prea balansata (medium) vor fi destul de pretentios de extras.

Sper sa ne vedem cu bine si sanatosi la urmatorul eveniment al comunitatii Espressoman! Va asteptam cu impresii si sugestii.

Reply
Am o întrebare legată de meet-up-urile de genul celui de mai sus, sper să nu fie deplasată.

Având în vedere că evenimentul implică un cost din partea organizatorului (spațiu, echipamente, angajați care se ocupă, materiale - cafea, apă, etc.), cum se recuperează acest cost și care sunt câștigurile organizatorului ?

Ce vreau să știu este dacă este vreo regulă nescrisă pentru cumpărarea a ceva să zicem pungi de cafea sau altele la evenimentele de acest tip.

Din nou, îmi cer scuze dacă este nepotrivită întrebarea, vreau doar să știu în ce condiții se poate participa.

Reply
Dacă se participa Pp ca ar fi ok sa și cumparam o punga de cafea, ca la muzeele din UK, întrarea este libera dar la întrare ai o cutie de donații. Smile, cred ca se poate doar sa venim și sa ne clătim ochii cu ceva frumos , parerea mea
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
N-a fost niciodata vreo obligatie de acest fel.
In principiu pentru organizator poate fi vazuta ca o solutie pentru promovare (local, solutii tehnice, cafea, etc). Iar precizia este foarte mare comparativ cu cheltuielile de promovare online sau la diverse evenimente, unde potentialul client nu are treaba cu cafeaua, doar s-a trezit in fata reclamei, fara sa fie interesat.
Dupa mine, cred ca mai valoros a fost timpul lui Razvan comparativ cele 2-3 pungi de cafea consumate la eveniment. Big Grin
Ca spatiu, a fost in mare parte o camaruta separata. Clientii au avut acces la local si prioritate la servire.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
De principiu niciun eveniment pe lumea asta nu se organizeaza gratis fara niciun scop evident sau nu.
Dar in cazul evenimentelor pentru aceasta comunitate lucrurile sunt usor diferite pentru ca s-a creat o relatie altfel intre brand-urile de nisa si publicul specializat, nefiind vorba de a cere ceva in schimb sau de a obtine ceva cu orice pret. Cu siguranta daca ma duc acum si bat la usa Jacobs (prin absurd sa zicem) si spun ca avem o comunitate de cafegii care ar vrea sa faca un eveniment si avem nevoie de cea mai tare cafenea a voastra unde sa degustam cafele si sa ne convingem de alintaroma, imediat informatiaar ajunge la agentia lor de PR care ar stoarce acest request din toate unghiurile si ar conditiona de bannere prin site, postari pe facebook ale participantilor cu hashtag #alintaroma, zambit veseli la panoul foto Jacobs cu o ceasca in mana, distribuirea evenimentului catre prieteni, postare de facebook sponsorizata iar la final adunat tot reach-ul si dezbatut daca se merita sa mai finanteze data viitoare un nou event.

Crafterii in schimb s-au coagulat altfel in aceasta comunitate, gandesc omeneste nu corporatist, au drag de espressomani, sunt mai tehnici si pun accentul pe relatia interumana versus lumea corporatista. Daca vreti ma puteti pune si pe mine ca factor de coagulare aka cheag Smile 

Evident ca fiecare prajitorie sau importator de echipamente gandeste in constient / subconstient ca poate participantii sau espressomanii in general vor fi impresionati de o anumita cafea degustata sau de vreun echipament si pe viitor vor cumpara. Dar asta nu schimba cu nimic dinamica evenimentului, organizarea lui, nu selecteaza participantii in vreun fel si nu creaza vreo discriminare intre cineva care vine doar sa ne cunoastem si sa bem o cafea si cineva care vine tintit cu scopul de a cumpara o masinarie sau o cafea de specialitate. Daca ar fi orice urma de asemenea comportamente din partea organizatorului fiti sigur ca as fi primul care l-ar certa. 

Asadar, fiti voi insiva la fiecare eveniment pe care il vom mai face si veniti simtindu-va ca intre prieteni, fara sa aveti niciodata impresia ca trebuie sa faceti vreo donatie, sa cumparati vreo cafea sau vreun echipament. Desigur, daca intr-adevar v-a placut o anumita cafea si vreti sa evitati costurile de curierat peste doua saptamani si o luati pe loc, voi decideti si fiti sigur ca organizatorul se va bucura. Insa indemnul meu este sa veniti cu inima deschisa si cu gandul la dezbatere, degustare, testare, fara sa va faceti niciun fel de problema de alta natura.

Sa vedem cum evolueaza pandemia, poate miscam lucrurile si in alte orase.

Reply
Recepționat @Lyvyoo. E foarte apreciat efortul tău. :-)

Pentru mine (zero experiență cu espresoare semi) să pot pune mâna pe Ascaso Dream pid și steel duo și să încerc diverse lucruri după explicațiile lui @razvanMB, a fost mai sus decât orice video de pe YouTube sau prezentare de pe net.

Reply
Multumiri tuturor celor care au reusit sa participe si salutari calde tuturor celorlalti espressomani, sunt convins ca intr-o lume perfecta, fara griji si responsabilitati, toti am vrea sa fim prezenti la degustari de cafea si povesti legate de espressoare Smile 

Multumiri lui Liviu ca ne a mobilizat si pana la urma am reusit sa incropim o mica reuniune si sa ne simtim pentru cateva ore ca si cum pandemia nici nu ar fi existat vreodata. 

Legat de cele discutate mai sus, vreau sa va asigur ca suntem mai mult decat fericiti sa ne conectam cu comunitatea pasionatilor de cafea si nu avem asteptari legate de vanzari de produse in cadrul acestor intalniri. Ne simtim oricum rasfatati cu comenzile din cadrul comunitatii pe tot timpul anului si apreciem acest suport. 

Orice schimb de idei este win win, voi aflati de la noi lucruri, noi invatam de la voi altele. Tot ce ramane este experienta, amintirile placute si aici tin sa i multumesc si lui Mihai, care cu generozitate a impartasit poze frumoase de la intalnire. 

Urmeaza o scurta vacanta si dupa in mod cert ne vom mai reuni, ne gandim la un format si impreuna cu Liviu poate venim cu ceva idei noi. 

Cele bune.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)