Welcome Back Log In Create Account

Sunteti de acord sa punem echipamentul in semnatura?

Era o idee buna sa fie semnatura in stanga sub avatar, dar am observat ca se lungesc  inutil casutele cu info de profil, care in majoritatea cazurilor sunt oricum mai mari ca si postarile.

Font mai mic la semnatura sigur va veni.

Cu trecutul era o idee in sensul de ultima pereche de scule avuta, nu sa scriem epistole.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Eu ma gandeam daca s-ar putea pune la semnatura, nu stiu cum sa explic, de exemplu, un cuvant/expresie:
Dotare, iar cand dai click pe "dotare" sa apara echipamentele extinse, gen:
Dotare:
                   > Espressor;
                   > Rasnita;
                   > Sita;
                   > Tamper,
                 etc
iar cand dai din nou pe cuvant sa dispara. Si astfel, pe cine intereseaza da click, pe cine nu, nu !
Sper ca ati inteles ideea.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
E si asta o idee
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Mai ok acum? e mica de o vezi cu lupa :)

Reply
@Lyvyoo: Parerea mea este ca acum este prea mic fontul, as incerca totusi cu 11px in loc de 10px.
Expobar Brewtus IV | Honne

Reply
am marit la 11. Mda...pare mai ok

Reply
Buna. Am postat la topicul cu decalcifiere. Puteti sa aruncati un ochi? Sunt un pic panicata

Reply
Intrebarea e vizibila de toti acolo. Daca se pricepe cineva, o sa raspunda... Probabil un fost posesor.

Reply
Am inteles. Multumesc de raspuns.
Ideea e ca se aude ca "fierbe" continuu... si asta ma ingrijoreaza

Reply
Casuta de profil consuma cel mai mult spatiu la mesaje scurte, asa vad eu.
In preferintele mele am dezactivat afisarea semnaturilor si a avatarurilor, ar mai trebui comprimata casuta de profil si s-ar vedea un progres acceptabil. Probabil ca administratorul forumului poate ajusta casuta de profil.
Adaug aici niste capturi de ecran ca sa fie mai clar despre ce vorbesc, prima captura cu afisari activate, a doua cu afisari dezactivate.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Nu am o setare de genul - daca nu exista avatar, sa nu afiseze acel tablou gol si casuta sa se comprime...  Era buna

Reply
Probabil modificarea se face in tema forumului, in codul HTML.

Reply
Am mai comprimat  casuta de profil, eliminand campul Threads (vizibil oricum dand click pe profilul fiecaruia) si am mai redus niste spatii intre user title si avatar si avatar si Posts. Si da, am zis ca noul Defaul Avatar va va inspira pe cei nehotarati sa fiti creativi in materie de schimbare de avatar ::)

Urmeaza sa cosmetizez putin casuta  de profil (cand aflu cum), eliminand acea linie de sub avatar si eliminand ultimul camp care dubleaza locatia.

Am studiat si adaugarea semnaturii sub numele localitatii, dar am constatat ca sunt foarte multe postari de cateva randuri si am lungi mereu postarea, daca as prelungi casuta de profil cu informatii suplimentare. Deocamdata ramane dedesubt, dar la acest font mai micut.

Reply
@Lyvyoo
Ai stramtorat un pic cam mult casuta de profil, data inregistrarii e acum pe 2 randuri si nu arata prea bine. Te pot ajuta eu cu linia de sub avatar in sensul ca iti pot zice in ce fisier CSS e stilul respectiv si ce trebuie sa schimbi ca sa o scoti, daca te ajuta cu ceva.

Reply
Nu am testat pe alte rezolutii, e posibil sa apara erori si iti multumesc pentru semnalare. Pe Full hd 1920 x 1080  si pe un Samsung 1680 x 1050 se vede bine. Doar ca inca nu reusesc sa scap de dublarea aceea a localitatii. Sper sa imi raspunda mai repede pe forumul central Mybb.

Ca sa discutam public, ii multumesc si lui Ovisod, care mi-a propus niste solutii:

In global.css (trebuie sa fie linia 911) comenteaza linia asta de cod:

border-top: 1px dotted #CCC;

asa cum am facut eu mai jos:

.post.classic .post_author div.author_statistics {
    /* border-top: 1px dotted #CCC; */
    margin: 6px 0 0 0;
    padding: 12px 0 3px 0;
    float: none;
}

Daca eventual vrei sa reduci spatiul liber per verticala scoate ceva din padding-top.
Eu as trece de la 12px la 5px.

margin: 6px 0 0 0;
    padding: 5px 0 3px 0;
}

Ca sa nu mai ai acea eroare coffeesnob, as muta mai la stanga campurille cu nr. de posturi, inregistrarea si localitatea, chiar daca nu vor mai fi simetrice central. Un fel de align left (dar nu chiar langa margine) in loc de align center. Iarasi, nu stiu cum se face  :)

Reply
(01-04-2016, 14:01)Lyvyoo Wrote: Ca sa nu mai ai acea eroare coffeesnob, as muta mai la stanga campurille cu nr. de posturi, inregistrarea si localitatea, chiar daca nu vor mai fi simetrice central. Un fel de align left (dar nu chiar langa margine) in loc de align center. Iarasi, nu stiu cum se face  :)

Ai dreptate Lyvyoo, problema cu textul prea stramtorat e de la mine, am rezolutie mare si zoom la text de care uitasem.

Alinierea mai la stanga o poti face modificand in global.css, din

.post .post_author div.author_statistics {
    color: #363636;
    float: right;
    font-size: 11px;
    line-height: 1.8;
    padding: 3px 10px 3px 5px;
}

in

.post .post_author div.author_statistics {
    color: #363636;
    float: right;
    font-size: 11px;
    line-height: 1.8;
    padding: 3px 10px 3px 5px;
    width: 160px !important;
}

Te poti juca cu valoarea de 160, valoari mai mari duc textul mai spre margine.

Reply
@Lyvyoo: Ca sa aliniezi stanga acel bloc cu nr. de posturi, inregistrarea si localitatea ai o problema pentru ca "setarile" sunt facute inline. Mai precis trebuie eliminat "margin: 0 auto" de pe div.author_statistics:

<div class="author_statistics" style="margin: 0 auto;width: 120px;">

Daca poti modifica sursa .php, este suficient sa faci asta:

<div class="author_statistics" style="width: 120px;"> - poti eventual ajusta si latimea.

Daca nu poti modifica PHP, o poti face din codul CSS anterior, intr-un mod care nu corespunde cu un best-practice, dar functional (!important pe margin):

margin:0!important;
    padding:5px 0 3px 0;
}

Reply
Multumesc baieti pentru implicare!

Am testat si tot pe mijloc e mai bine. Ma speriase coffeesnob cu cele doua randuri, dar m-am linistit ca era pe zoom ::)  Am testat alinierea mai la stanga si tot pe centru e mai frumos, deci o sa las asa, pana la semnalarea vreunei eventuale probleme de lungime care sa impinga alt camp pe doua randuri.

Ramane sa aflu cum elimin ultimul camp "Localitate: Craiova" si cred ca ma opresc aici. Probabil din postbit-urile temei, asa cum am eliminat / modificat si celellalte campuri.

daca aveti si alte propuneri, cu placere :)

P.S. Ovisod, am modificat 5px in loc de 12.

Reply
(01-04-2016, 14:33)Lyvyoo Wrote: Multumesc baieti pentru implicare!

Am testat si tot pe mijloc e mai bine. Ma speriase coffeesnob cu cele doua randuri, dar m-am linistit ca era pe zoom ::)  Am testat alinierea mai la stanga si tot pe centru e mai frumos, deci o sa las asa, pana la semnalarea vreunei eventuale probleme de lungime care sa impinga alt camp pe doua randuri.

Ramane sa aflu cum elimin ultimul camp "Localitate: Craiova" si cred ca ma opresc aici. Probabil din postbit-urile temei, asa cum am eliminat / modificat si celellalte campuri.

daca aveti si alte propuneri, cu placere :)

P.S. Ovisod, am modificat 5px in loc de 12.

@Lyvyoo: din pacate "Localitate: Craiova" nu are un wrapper ca sa il poti modifica/adresa direct cu CSS, prin urmare trebuie sa modifici tema.

Reply
Astept sa vad ce spune un guru de la Mybb :)

Reply
Ma gandeam ca ar fi o ideea buna pentru cititorii noi ai forumului daca membrii ar putea mentiona la semnatura si echipamentul pe care l-au detinut anterior.
Cand am dat eu de aceasta comunitate de pasioati mi-a fost greu sa inteleg uneori la ce se refereau unii cand vorbeau despre ''echipamentul actual'', dat fiind ca echipamentul din semnatura lor nu se potrivea cu subiectul despre care vorbeau.
Sunt constient ca pentru unii dintre ei nu ar fi chiar usor sa mentioneze evolutia lor in lumea espresso (pentru ca ar fi prea multe de enumerat), dar poate ar exista o posibilitate ca aceste informatii sa poata fi accesate doar pe pagina utilizatorilor (desigur, daca ar dori si ei sa faca aceste dezvaluiri).
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home

Reply
Dragi colegi cu semnaturi mai lungi,

Am rugamintea sa intrati de pe browser (nu din tapatalk) in optiunile profilului si sa modificati semnatura astfel incat sa ramana doar echipamentul (inclusiv cel din trecut, caci este o idee buna), dar atat, fara motto sau alte constatari despre viata :)  

Sunt multe discutii in care se posteaza un rand, apoi urmeaza 3 de semnatura si tot asa...

Reiterez rugamintea pentru cei care scriu de pe Tapatalk, sa isi scoata semnatura de acolo cu marca telefonului, aplicatia punand-o automat daca nu o dezactivezi manual (de undeva gen User control panel /
Profile tab / Edit signature  )

Pentru a ne impartasi alte pasiuni sau motto-uri, se pot deschide topicuri noi oricand la sectiunea OffTopic.

Reply
Sau, dezactiveaz-o de tot, daca esti interesat, e asa greu sa te duci in profilul userului ca sa ii numeri... bijuteriile ? :s Huh

Reply
(08-02-2018, 14:30)renatoa Wrote: Sau, dezactiveaz-o de tot, daca esti interesat, e asa greu sa te duci in profilul userului ca sa ii numeri... bijuteriile ? :s Huh

Nu e de numărat bijuteriile. De exemplu, tu vezi la mine că am avut un Dienes Mokka. Și vrei să îți iei, dar nu știi pe nimeni să fi avut.

Așa că, văzând că am eu în semnătură, îți vine ideea să îmi dai un mesaj. Fără semnătură probabil că nu te uiți prin toate profilele.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Si daca o ai la vedere nu ajuta prea mult, decat sa dai peste ea din intamplare, vizual, cuvintele din semnaturi nu sunt incluse in search.
Deci, o cautare dupa "Dienes Mokka" aduce doar postarile in care aparut pomenita in discutii, nu si cele in care ai participat si in care nu s-a discutat de Dienes.

Reply
Semnatura ajuta mult in discutiile de pe forum. Nu toti sunt activi zilnic astfel incat sa stie exact ce masinarii are fiecare user in parte. 
Daca spune cineva "domle, nu iese nimic, nu se poate face espresso , am folosit cafea de la prajitorie si tot degeaba". Ce urmeaza? Sa punem intrebarea, dar ce espressor ai, dar ce rasnita ai etc. Daca ai la semnatura sculele, e simplu sa discutam, pierdem mai putin timp iar unii poate chiar vor sa se abtina sa dea sfaturi daca vad acolo un Krups sau o Poemia...

Reply
Si eu cred ca ajuta semnatura.
Daca cineva bate campii si o ia pe aratura macar stim ca se bazeaza pe ceva atunci cand o face.
Teoria e buna dar nu se potriveste mereu cu realitatea practica rezultata din utilizarea multitudinii de echipamente folosite pentru a atinge acelasi obiectiv, acela al obtinerii unui espresso perfect.
Utilizatori de echipamente similare pot schimba idei, impresii si pot aplica experientele care li se par interesante; altfel totul at ramane la nivel de dorinte fara putinte.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(08-02-2018, 15:57)Lyvyoo Wrote: ...iar unii poate chiar vor sa se abtina sa dea sfaturi daca vad acolo un Krups sau o Poemia...

Au... cum le nimeresti tu don Liviu. Cred ca sunt singurul de pe forum care detine wombo combo-ul amintit. Sunt de parere ca in semnatura trebuie sa apara toate agregatele din dotare mai ales in conditiile in care unele inca se mai comercializeaza.
Pana la urma urmei sunt aparate low-budget pe care unii le recomanda, altii nu insa tind sa cred ca cei care din varii motive continua sa le utilizeze si lectureaza cu placere acest forum, nu le recomanda.

Reply
Si cei care nu sunt espressomani sa faca bine sa taca :)

Reply
Valabil si pentru espressomanii cu prea mult timp liber care obisnuiesc sa debiteze nonsensuri, nu? :D

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)