Hello There, Guest! Login Register


Sugestii achizitie espressor + rasnita (buget 5-6000 lei)

#1
Va salut dragilor!

Sunt nou pe forum si va scriu sa va cer sugestii legat de achizitia unui kit espressor si rasnita. Bugetul este de 5000-6000 lei.
Am tot citit postarile voastre insa mi-e si mai greu sa aleg.
Va fi folosit zilnic, 3-4 espresso pe zi si eventual un flat white..
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Vio
 
Reply
#2
Bun venit in forum,
Intai asigura-te ca ai parcurs cateva topicuri din aceasta sectiune de Sfaturi la achizitie si eventual incearca sa sumarizezi putin care zona de espressoare te-ar atrage (sbdu/hx/db) si eventual ce aparate ai baga in finala.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#3
Multumesc Lyvyoo,

Din ce am citit pana acum am ajuns la PL92T/PL91T+ PL72/Eureka Mignon Specialita.
As vrea un espressor stabil si usor de folosit, eu beau 2-3 espresso pe zi dar as vrea sa fie usor si pt doamna, ea bea cu lapte..
Ce parere aveti?
 
Reply
#4
PL92T.PL91T e single boiler ,ori daca mai faci si cu lapte, iti trebuie dual boiler pentru o frotare foarte buna si repetitivitate .Rasnia e ok pentru inceput.Oricum vei face un upgrade la rasnita peste un an sau doi pentru ceva mai potent.Expresorul in mod normal duce ani buni pentru ce pretentii ai de la el.Sigur ca e o diferenta substantiala de pret intre 91T SI 92T si sari cu cele 2,rasnita si expresorul, de la 6000 la 8000 si putin.Dar cum nu cred ca vrei sa cumperi in fiecare an ,mai bine faci putin efort acum si stai potolit.Asa mai sunt oferte ,dar platesti substantial marca .
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#5
Salut Organon,

Initial am vrut PL91T, mi se pare destul.. e si mai micut si se incadra in buget. Apoi am vazut necesitatea de a avea dual boiler si asa am ajuns la Elizabeth.
Ai dreptate cand spui ca nu vreau sa cumpar in fiecare an!
Ce optiuni mai bune sunt pentru rasnite?
Bugetul se duce in aer deja! ?

Multumesc!
 
Reply
#6
Nu știu sa îți spun exact. Eu am avut un model ieftin de la Lelit la început. Apoi am avut Mahlkoning Vario, o rănită bună, dar cu problemele ei. Apoi un Ceado E37S, solida dar și ea cu unele inconveniente. Apoi m-a hotărât sa fac un efort și am trecut la Honne. Cu Honne am o relație de durata, e ca o nevasta răbdătoare. Și se pricepe la toate, asa ca îmbătrânim împreună. ??Bianca la fel. Un grup saturat ar fi o opțiune. Dar nu la preturile de acum. În nici un caz.Lelit 72 rămâne o opțiune serioasa pentru ce ți-ai propus. Sunt multe altele, dar cred ca te-ar putea ajuta colegii care au avut astfel de modele sau care încă le mai au. Eu vorbesc doar de ceea ce am folosit.
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#7
Eu pot sa ti zic din experienta mea.Eu am optat ptr  Lelit Mara x, e sistem hx, spumeaza excelent, espresso genial, ca sa intri in buget poti lua o rasnita manuala kinu dar foarte potenta din ce am citit pe forum .
Am trecut si eu prin cele doua enumerate de tine mai sus insa dupa ce am aprofundat subiectul intens am ales E61 Mara x
Lelit Mara X | Lelit William
 
Reply
#8
Incearca totuși sa pornești la drum cu o electrica. 2 sau 3 espresso pe zi cu o manuala, nu știu dacă e chiar cea mai buna varianta.
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#9
Intr-adevar Mara X pare mai aproape de nevoile mele;
multumesc de sugestie! Cat despre rasnita, Honne mi se pare un pic scumpa pt. bugetul meu, am vazut ca e in jur de 1300 de euro. Aveti alte sugestii in jur de 3000 - 3500 lei? Si da as vrea electrica..
 
Reply
#10
O rasnita de luat in considerare este Baratza Sette 270. Sub 2000 de lei cu reducerea de la barshaker pentru espressomani. Usor de folosit, retentie foarte mica. Are reglaj in trepte (30 de trepte) si 9 setari micro la fiecare treapta. Ajuta daca bei in paralel mai multe feluri de cafea sau daca folosesti si metode alternative de preparare, ca tii minte setarea de rasnire pentru fiecare dintre ele (gen 7 C pentru una, 5 B pentru cealalta, etc.)...
Dezavantajul e ca este zgomotoasa. Si probabil colegii mai experimentati si cu gustul mai rafinat decat al meu vor spune ca are cutitele relativ mici (conice de 40 de milimetri).
La Spaziale Mini Vivaldi II & Baratza Sette 270; Past: Ascaso Steel Uno TERMOPID, Rancilio Silvia, Baratza Sette 30
 
Reply
#11
In gama asta de pret Lelit William pare o foarte buna varianta, asa a fost si ptr mine.1) arata f cool, are timer, o imperechezi tot cu un Lelit, are cutite de 64 mm precum cele profesionale.
Insa cu Mara x vei fi nevoit sa sari mai sus fata de bugetul propus.Succes si inspiratie
Lelit Mara X | Lelit William
 
Reply
#12
Mi-am asumat deja un buget mai mare ascultandu-va sfaturile. Prefer sa fac un efort acum decat sa fac experimente. De aceea am si cerut recomandari pt rasnita intr-un buget de 3000-3500 lei.
Legat de William, da mi-ar placea ca si rasnita sa fie tot acelasi brand insa primeaza performanta.
Ma tot uit la review-uri si citesc pe forum si sper sa iau o decizie cat de curand!
 
Reply
#13
Dacă-mi permiți, @bogono are un brewtus cu o grămadă de accesorii, inclusiv Flow meter pentru modificarea presiunii în timpul extracției. Nu este nou dar sunt sigur ca Bogdan te poate ajuta cu orice problema, dacă ar exista vreuna. Aparatul este tank iar cu boiler de brew de 1.5L alimentat prin circuitul de HX practic poți face cafele back to back fără vreo problemă.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
 
Reply
#14
(23-05-2021, 13:28)vlaicu Wrote: Dacă-mi permiți, @bogono are un brewtus cu o grămadă de accesorii, inclusiv Flow meter pentru modificarea presiunii în timpul extracției. Nu este nou dar sunt sigur ca Bogdan te poate ajuta cu orice problema, dacă ar exista vreuna. Aparatul este tank iar cu boiler de brew de 1.5L alimentat prin circuitul de HX practic poți face cafele back to back fără vreo problemă.

Multumesc de sugestie!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)