Hello There, Guest! Login Register

Staresso Mirage

Am citit tot topicul, am văzut tot ce se putea vedea pe YouTube. Am văzut niște shoturi absolut incredibile, altele destul de slabe. Acum bănuiesc ca sunt foarte multe variabile pentru a obține shoturile alea cremoase la care salivez ?

Reply
+1 pentru kingrinder. eu am prins un k4 anul trecut si sunt multumit atat pt staresso dar si filtru.

legat de compresor, intrebarea cat rezista cilindru e legitima :) dar ma gandeam ca nu il duci mai mult de 3-4 bari, tocmai din motive de siguranta. Ajutorul, cred ca ar fi, o presiune uniforma/constanta si eventual un control mai bun asupra preinfuziei
O alta intrebare ar fi, in mod uzual, cu pompa din pachet oare intre ce valori te incadrezi?

Reply
E o intrebare ce revine regulat, si e greu de dat un raspuns.
Practic ar insemna un racord din camera sitei de dus in afara, si acolo montat un manometru.
Delicat si dificil de facut...

Nu poti decat sa compari curgerea cu a unor macinaturi care stii ce extractii dau pe o masina cu manometru.
Folosind aceeasi sita si cantitate !
Cum multi nu au aceasta dotare, adica si o masina cu pompa si manometru, cu sita de 53... asteptam sa vina...

Reply
Legat de combinatia sita dus + garnitura silicon despre care s-a detaliat in postarea #1042, am observat ca incepe sa curga apa  pe marginile espressorului. Angry Dupa cateva teste, concluzia empirica este ca acest lucru se intampla daca filtrul sita este umplut cu cafea la capacitatea nominala si sita dus nu intra aproape toata in filtrul sita. Cu cafea pana la 1/2-3/4 din capacitate nu a mai curs apa pe langa. Cu sita dus originala totul este ok si daca filtrul sita e ste umplut pana la marginea superioara.

Reply
Cu alte cuvinte, ai (s)curgeri daca sita dus atinge patul de cafea tampat ?
Adica nu ar trece testul cu moneda ?

Asta nu cumva sugereaza ca e nevoie de 1-2 mm sa lasi loc sa expandeze pucul ? Confused

Normal ca nu se intampla cu sita originala, pentru ca este prinsa in mijlocul garniturii, pe grosime, si asigura acei 1-2 mm spatiu de respiro.

Eu am renuntat la ideea de a mai cauta o sita de dus care sa intre in cos, un filtru mesh mai gros, si cu ceva greutate, vreo 15g, joaca excelent rolul unei site de dus flotante, care preseaza pucul cat e nevoie, nici prea mult nici prea putin, dar cand e cazul il lasa sa se umfle, ridicandu-se odata cu el.
Nici nu mai am sita de dus originala, a ramas doar garnitura, mesh-ul este acum pe post si de sita de dus.

Reply
(21-01-2025, 12:28)renatoa Wrote: Asta nu cumva sugereaza ca e nevoie de 1-2 mm sa lasi loc sa expandeze pucul ? Confused

Da, cam asta sugereaza. Sita trebuie sa intre in cos astfel incat sa nu existe un spatiu liber intre garnitura colorata din jurul sitei si marginea superioara a cosului + un mic spatiu intre fundul sitei si puc+puckscreen.

Reply
(21-01-2025, 12:28)renatoa Wrote: ... un filtru mesh mai gros, si cu ceva greutate, vreo 15g, joaca excelent rolul unei site de dus flotante ...

Am testat azi si eu cu un mesh avand grosimea de 1.7mm (are 14.5gr pentru diametrul de 53mm, cel cu grosimea de 1mm are aproape 6g). Am folosit 20gr cafea in sita nepresurizata (53mm). A ramas, de asemenea, sita dus originala, am mai aplicat o tampare si peste mesh. Pucul nu afost nici prea prea nici foarte foarte Wink L-am extras intreg, consistenta buretoasa, nici uscat nici foarte umed.

Reply
(18-01-2025, 15:49)renatoa Wrote: Daca respectivii au avut curajul asta, nu inseamna ca rezervorul chiar e capabil sa suporte 6-7 bari, cum arata afisajul compresorului... Confused
Suporta, cel putin varianta aparuta inainte de upgrade. Nu cred ca sunt modificari la corp intre cele 2 variante. Am extras si la 9 bar fara probleme.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 

Reply
Daca n-as fi vazut moka pot-uri explodate la 3-4 bari... ca mai mult nu prea poti scoate din abur....
Si acolo ai alta grosime.... stiu... sunt aluminiu, nu inox, dar ala din Mirage e o foitza de 0.5mm... Confused

Reply
Daca camasa nu are defecte structurale, nu cred ca-i problema. Chestia cu drobul de sare. Daca pusca, iau altul.?
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 

Reply
Adica noi cu pompa manuala nu obtinem cel puti 6-7bari? In manual scrie ca sunt mai multi dar nu se explica daca/cum au masurat.

Reply
Poate si mai multi, dar ii obtii in camera de deasupra pucului, nu in rezervor. Care e izolata de apa de deasupra prin garnitura inelara din capul tevii de pompa, de care povestea colegul nostru ca a dublat-o.
In "boiler" nu ai presiune mare, iar aia care e chiar e negativa, se face vacuum, pe masura ce apa coboara, am povestit asta cateva pagini in urma.
Supapa din capac nu este de siguranta la suprapresiune, ci de echilibrare atmosferica, lasa aerul sa intre cand in interior e vidul prea mare de la apa scazuta prea mult. Infundarea ei este motivul principal pentru care la unii pompa incepe sa nu mai mearga, nici o treaba cu garnituria pompei, a fost o pista falsa.

Asa ca boilerul nu e gandit sa bagi in el presiune... ca mai mult ca un termos, metal cat mai subtire, invelit in plastc, sa fure cat mai putin din apa calda si sa o mentina cat mai bine macar pe timpul extractiei.

Daca as face vreodata manevra asta, cred ca as scoate pistonul din pompa, dar as lasa teava acolo, si as adapta o pompa vibratoare, sa ia apa din rezervor prin gaura actualei supape de vacuum si sa o trimita in teava pompei actuale.
Stiu, ar arata ca naiba, de asta nici nu imi propun sa abordez subiectul.

Reply
Am reușit să îndoi sita Angry  A luat cineva una separat?
Staresso Mirage Pro, Hario V60 & Aeropress, Cocinare B6, KINGrinder K6...Dieckmann Röstmeister.

Reply
Care sita ? cea de dus se indoaie la loc, nu e musai sa fie plana perfect, nu e un element critic de etansare, preia garnitura eventuale valureli minore.

Sita din cosul presurizat chiar e o performanta sa o indoi, avand marginile rasfrante...
O gasesti separat ca piesa de schimb, tot ansamblul complet: https://www.ecocapsule.ro/staresso-mirag...r-set.html

Reply
Chiar sita din coș am rezolvat-o. Scumpă cafea am băut:))
Staresso Mirage Pro, Hario V60 & Aeropress, Cocinare B6, KINGrinder K6...Dieckmann Röstmeister.

Reply
Cu sita dus originala si doua meshuri 1+1.7mm. Pucul la fel de uscat ca in cazul sitei dus care intra in cosul filtru (fara puck screen mesh).

[Image: Hh3xEFql.jpeg]

Reply
(23-01-2025, 21:10)alnick Wrote: Chiar sita din coș am rezolvat-o. Scumpă cafea am băut:))

Poate ne spui cum ai reusit sa o indoi... Smile

(02-02-2025, 13:43)edri Wrote: Cu sita dus originala si doua meshuri 1+1.7mm. Pucul la fel de uscat ca in cazul sitei dus care intra in cosul filtru (fara puck screen mesh).

E chestia asta cu pucul uscat un criteriu de... "preformanta" Huh
Chiar ne spune ceva ? Confused

Reply
Va zic cum am pățit eu să îndoi sita, râșnit prea fin, m-am încăpățânat să tot pompez și efectiv sita a trecut prin inelul portafiltru și a rămas blocată în interiorul acestuia :)).
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Dumnealui a indoit sita din cos... care e sandwich intre piesa de plastic cu labirintul de presurizare, si pucul de cafea.
Greu de indoit asa ceva la extractie, banui ca a demontat-o pentru spalare, si a pus pe ea un vas greu in chiuveta... Confused

Reply
(02-02-2025, 14:07)renatoa Wrote: E chestia asta cu pucul uscat un criteriu de... "preformanta" Huh
Chiar ne spune ceva ? Confused

You can stop worrying about sloppy, soggy, watery pucks because there’s nothing wrong!
https://www.baristahustle.com/for-a-good-puck/

Reply
(02-02-2025, 16:38)renatoa Wrote: Dumnealui a indoit sita din cos... care e sandwich intre piesa de plastic cu labirintul de presurizare, si pucul de cafea.
Greu de indoit asa ceva la extractie, banui ca a demontat-o pentru spalare, si a pus pe ea un vas greu in chiuveta... Confused

Cred că am tampat cam tare și nu aveam piesa aia de plastic sub sita de inox.

Reply
Cam asa au reusit si la Kompresso sa isi curbeze unii sitele... dupa care au inceput sa puna o moneda de sprijin sub sita, la tampat Tongue
La Mirage nu merge sa sprijini sita... decat cu piesa ei de plastic.

Reply
Pentru tampare, folosesc o astfel de baza de cauciuc. Este OK si pentru sita presurizata versiunea 2022.
[Image: PyoYya8l.jpeg]

Reply
(05-02-2025, 11:37)edri Wrote: Pentru tampare, folosesc o astfel de baza de cauciuc. Este OK si pentru sita presurizata versiunea 2022.
[Image: PyoYya8l.jpeg]

De unde e luată?

Reply
https://vi.aliexpress.com/item/100500538...ry_from%3A  nu mai stiu daca asta este linkul de unde am cumparat, dar pe aliexpress a fost comanda.

De fapt prima data am vazut suportul la edream, cand am cumparat si espressorul staresso, dar atunci aveau numai negru.

Reply
M-am uitat si eu la suportul asta si zau daca pricep cum poti tampa in el cu sita presurizata 2023... fara inelul care joaca rol de PF.
In cazul deformarii sitei experimentate de @alnick nu vad cum ar fi putut ajuta... Huh Confused
Lui ii trebuia ceva "sa tina spatele" sitei, in interior... ori tocmai piesa aia de plastic a scos-o...
Din exterior nu poti asigura nici un sprijin pentru sita presurizatei, daca scoti labirintul.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)