Hello There, Guest! Login Register


Staresso Mirage vs Cafflano Kompresso

#1
O intrebare pentru colegul @renatoa sau pentru cine poate da informatii verificate. In topicul Espressorul potrivit s-a facut referire la aparatul Staresso Mirage, iar intrebarea este urmatoarea :
Comparativ, intre Kafflano Compresso si Staresso Mirage, care dintre ele da cel mai bun rezultat in ceasca?
 
Reply
#2
Greu de raspuns... rezultate diferite, dar ambele bune.
Cum Mirage-ul era al unui amic, iar eu aveam deja Kompresso, la momentul comparatiei, zarurile erau aruncate.
Dar acum, daca n-as avea nimic, personal as inclina sa imi iau Staresso, e facut mai aproape de ideea de espressor "adevarat", sita normala, inox pe unde trebuie, peste tot unde ai contact cu apa adica.
Plus capacitate mai mare... plus posibilitatea de a il folosi presurizat... de ce nu, daca se poate...
 
Reply
#3
Merci! Deci nu e prea justificat sa schimb Kompresso pe un Staresso.
 
Reply
#4
Cum am incercat sa transmit si in postarea in care ti-am raspuns prima oara, n-as fi asa categoric.
Ca de obicei, depinde... cat valoreaza anumite aspecte, si cat ar costa schimbarea.
 
Reply
#5
(14-07-2021, 09:14)renatoa Wrote: Dar acum, daca n-as avea nimic, personal as inclina sa imi iau Staresso, e facut mai aproape de ideea de espressor "adevarat", sita normala, inox pe unde trebuie, peste tot unde ai contact cu apa adica.
Plus capacitate mai mare... plus posibilitatea de a il folosi presurizat... de ce nu, daca se poate...

Legat de comparația cu Staresso Mirage:

1. Faptul ca la Cafflano poți varia presiunea cu care apeși ar trebui să fie un avantaj, pentru ca poți personaliza extracția in funcție de gust
2. De ce este superior inoxul având in vedere că se pierde din temperatura apei mult mai repede ? E vorba de durabilitate ? [mention]renatoa [/mention]

As fi interesat și eu de un Kompresso și citind mai sus am aflat de Staresso. Încerc sa îmi dau seama care ar fi mai potrivit pentru început, înclinând in acest moment spre Cafflano.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#6
Si la Staresso poti varia presiunea, e adevarat ca nu asa intuitiv ca la Kompresso, pur si simplu pompezi mai des sau mai rar.
La Kompresso daca masori forta de apasare si imparti la 6 ai fix presiunea in bari, la Staresso nu ai nici un indiciu in directia asta, forta de pompare nu spune mare lucru, pentru ca presiunea se acumuleaza in cilindru, lucreaza similar cu o pompa vermorel, de stropit via.
Daca e sa ajungem la bricolat, Staresso iti permite mult mai simplu sa montezi un manometru in capac, fata de posibilitatea mai limitata de a face asta la Kompresso. Iar daca ai facut asta cu manometrul, atunci Mirage castiga detasat la finete de control si mentinere a presiunii, e mult mai usor sa pompezi mai des sau mai rar, decat sa iti ajustezi forta de apasare pe piston la Kompresso. 

Cu pierderea de caldura e discutabil... inoxul de la Mirage este imbracat integral in carcasa de plastic, iar inoxul in sine este foarte prost conductor termic, cei familiarizati cu ibricele de inox pentru brew ar putea sa iti spuna cat de putine grade se pierd in 2-3 minute de preparare, iar la un ibric inox-ul pierde caldura in aerul inconjurator, nu are camasa de plastic izolatoare. 
Nu in ultimul rand capacitatea dubla de apa din Mirage ajuta la o inertie termica mai crescuta.
In ambele cazuri este necesara clar o preincalzire cu apa fiarta in prealabil, fara discutie...
 
Reply
#7
Ok, deci se poate varia și presiunea (dând mai des la pompița) deși într-adevăr se poate estima mult mai bine la Komoresso măsurând forța de apăsare, aici fără manometru nu ai șanse. Ideea e ca nu e un dezavantaj.

Pierderea de căldură nu e mare și dacă preincalzesti poate fi nesemnificativa.

Mersi [mention]renatoa [/mention] de detaliere.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#8
Exista vreo diferenta importanta intre modelul Staresso Mirage si Staresso Pro? Ce am remarcat este  ca Pro poate utiliza max 20g cafea si 200 ml apa iar Mirage 18-22g cafea si 180 ml apa. Nu imi dau seama care este mai practic (poate mai robust?!).

Am impresia ca cei de la Eco Capsule, care vand Staresso in Romania, au postat o descriere gresita la Staresso Pro, spunand ca sita poate fi incarcata cu 20g cafea, iar pe site-urile de afara  este indicat max 10g cafea rasnita.
 
Reply
#9
Pai sa ne uitam la fabricant...

https://staresso.com/products/staresso-pro-mirage

... unde pro si mirage par sa fie "acelasi" lucru, plus o versiune actualizata 2021 Smile
... plus un tabel unde la una avem parametrii in sistem imperial, iar la alta, codata SP-300, in sistem metric...
Sa dea asta de inteles ca poate au modele diferite pentru diverse piete  Confused Huh

EcoCapsule au gresit clar, ar trebui atentionati. Ce au etichetat ei acolo drept Pro este modelul Basic, vezi site Staresso.

(18-07-2021, 21:26)cristi.marian Wrote: Ok, deci se poate varia și presiunea (dând mai des la pompița) deși într-adevăr se poate estima mult mai bine la Komoresso măsurând forța de apăsare, aici fără manometru nu ai șanse. Ideea e ca nu e un dezavantaj.

Pentru un suflet MacGywer, se poate broda mult pe subiectul presiune si profilare... de exemplu scotand pompa din capac, si montand in schimb o valva de bicicleta, operatie foarte probabil nedistructiva si reversibila.
La care valva vii apoi cu o pompa portabila cu acumulator, pomenita aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid158199
... si ai impuscat o gramada de iepuri cu modarea asta... ai facut espressor cu pompa, cu afisarea presiunii, inclusiv profilarea... si toate fara sa pierzi portabilitatea.
 
Reply
#10
Daca tot ne-a facut Liviu topic Kompresso versus... pai sa trecem in revista si altele.
Multi cred ca viseaza la un Kompresso din sticla si inox... zic asta pentru ca si la un Aeropress non-plastic s-a oftat odata.
Uite ca exista unul chinezesc, chiar foarte ieftin, doar ca foarte limitat.
Cu capsula de doar 9g de cafea, si 50 ml capacitate seringa, pentru mine interes zero

www.aliexpress.com/item/1005002510072932.html
 
Reply
#11
Renato,
   manometru la Kompresso se poate pune foarte usor,introducand un niplu, cu o gaura radiala, intre cilindru si cosul filtru. In gaura infiletezi manometrul.
Problema cea mai dificila e cum montezi teava de aburi ?  Confused
 
Reply
#12
(20-07-2021, 16:44)Eugen16 Wrote: Problema cea mai dificila e cum montezi teava de aburi ?  Confused

Nici asta nu e o problemă prea mare. Întrebarea este cu ce naiba faci abur! Big Grin
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#13
Greu de vizualizat partea cu niplu si gaura radiala... desene ? Smile

Singura varianta care mi-o pot imagina ar fi in pozitia sagetii verzi din imaginea atasata. Ar trebui efectuata si o decupare un evazarea din partea de jos a pistonului, care sa lase sa treaca furtunul manometru.
In cele doua pozitii marcate cu sageata rosie gaura manometru ar fi obturata, fie de piston, fie de garnitura sitei dus.

Oricum, personal n-as lua in considerare nici o solutie bazata pe masurarea efectiva a presiunii, complica prea mult lucrurile. Exista senzori piezo peliculari cat o unghie, care montati in capul pistonului masoara forta de apasare, care impartita la suprafata pistonului de 6 cm^2, ne dau presiunea. Nu ai treaba cu scapari de lichid, temperatura sau alte belele...


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#14
Am facut repede o schita, sper ca poate fi inteleasa. Acum e randul tau sa desenezi generatorul de abur si teava.  Big Grin
Nu-mi arati Moka potul modificat ca nu accept. Atat generatorul cat si steam wandul trebuie sa fie montate pe Kompresso, altfel nu se ia in considerare.  Biggrin [Image: DOyvmAJ.jpg]
 
Reply
#15
Deci vorbesti de o piesa suplimentara intercalata... Confused
Pai si ce faci cu apa care va ramane acolo deasupra pucului ?
 
Reply
#16
Eu astept cu interes sa vad cand ii puneti si un boiler de 2l... Big Grin
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#17
Cu HX. Big Grin
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#18
@renatoa, oricum ramane apa intre piston si sita dus,pentru ca in zona dintre cilindru si sita exista o conicitate pentru dispersia apei, dar daca e musai putem prelungi tija pistonului introducand un prelungitor intre garnitura si tija. Ma amuza ca iei in serios toate traznaile si tocmai ma gandeam ca daca cineva reuseste sa faca Espressorul Perfect se va gasi cineva de pe forum sa-l modifice ca sa-l transforme in Espressorul Mai Mult Ca Perfect.  Big Grin

        @Mihai L , nu ne intereseaza boilerul de 2L deoarece nu mai e de actualitate. Tendinta este spre boilerele de 500 ml sau termoblock si noi suntem in pas cu ultimele tehnologii. Ce nu am reusit pana acum e sa lipim o teava de pexal de 20 la cilindru, pentru a face legatura dintre boiler si Kompresso,dar mai testam diversi producatori de super glue.  Big Grin

        @TVTVTV , cu HX -ul pe Kompresso ,problema e inca in faza de cercetare, dar oricum nu dezvaluim nimic pana cand Academia Regala a Suediei nu va introduce premiul Nobel pentru inginerie. Big Grin

        Si ca sa revenim on topic il intreb pe Renato daca e justificata o diferenta de pret de 150-200 de lei pentru a inlocui Kompresso cu Staresso ? Kompresso il folosesc pentru cappucinno cand avem musafire, cafeaua de zi cu zi fiind Inegalabilul V60 ?
 
Reply
#19
Asta credeam ca am transat-o din start, vezi postul #2... avand deja Kompresso, personal am ales sa nu merg pe inlocuire. 
Dar sa nu am acum Kompresso, clar as alege altceva, diferenta nu ar mai fi asa mare, n-as mai pierde la vinderea Kompresso.

Ai incercat sa faci "V60" cu Kompresso ? Big Grin ai cadea pe ganduri la partea cu inegalabilul... Smile
 
Reply
#20
Merci de lamurire ! Asa cum, deocamdata, m-am potolit cu ideea de a praji acasa, acum ma potolesc si cu upgradeul la "espressor"
Nu am incercat V60 cu Kompresso ,nici macar varianta cu suflatul,desi e interesanta. Ai o reteta buna pentru  V60 pe Kompresso ? Daca da ,poate ar trebui scrisa la topicul lui sa mai diversificam metodele.
 
Reply
#21
Cu prajitul... ma ofer sa te "dezpotolesc" oricand Smile

O "reteta" gasesti in topic:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid151725
... dar subiectul asta este prin excelenta despre experimentat, altfel nu as fi ajuns la aceasta erezie... Smile
Am postat ulterior in topic ca merge si fara suflat, vezi mai jos la #475.
 
Reply
#22
E complicat tare, trebuie sa fiu admis in "Loja homeroasterilor", sa depun juramant " de sange" ca nu voi divulga nici un secret, ... greu.Mai trebuie vechime... , deocamdata nu prezint suficienta incredere... Confused
 
Reply
#23
Ai uitat partea cu ... "crede si nu cerceta" Smile
 
Reply
#24
Uitați mai jos ce a răspuns Vladimir de la ecapsule.ro legat de Staresso, după ce am trimis link la post-ul lui renatoa de mai sus:

Code:
officially there are two models of Staresso: Staresso SP200 (standard) and Staresso SP300 (mirage).
<br>

We added the "PRO" mark to the latest 2021 models that have a new stainless steel body. These models are much better constructed than the old plastic ones.
<br>

Soon we will add to our offer also Mirage PRO.
<br>

However some sellers in Germany named SP300 not mirage but PRO, but selling the old full plastic model.

Ecocapsules nu oferă alte reduceri la comanda (mie mi-a apărut doar un cupon de 15 lei când facem browsing pe site).

Sunt interesat de Staresso după ce am văzut aprecierea de care se bucura din partea lui [mention]renatoa [/mention]. Nu mă pricep la modat (deci partea asta foarte importantă mai sus :-) nu prezintă deocamdată interes).


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#25
Cred ca pentru cei care vor sa cumpere Staresso de la Ecocapsule.ro, cel mai important lucru, este sa stie ca nu se poate incarca sita cu 20g de cafea decat la modelul vandut de ei ca fiind Mirage. Celelalte modele nu accepta mai mult de 10g cafea. Denumirea este mai putin importanta.
 
Reply
#26
Sau te uiti la sita, daca are forma de capsula, e clar cu limitari.
Trebuie sa arate ca o sita de espressor standard, de 53 mm.

@cristi.marian, fiind din Bucuresti m-as duce sa il iau personal, cu proba.
Nu pune prea mare baza pe aprecierile altora, tu vei bea.
Oricum vei putea sa il returnezi 1n 14 zile, daca e comanda online, stiu un caz pe cineva care l-a luat din start declarativ doar de proba Smile si l-a returnat fara probleme. I-a placut, dar nu avea de gand sa il pastreze oricum...
 
Reply
#27
Renato, tu stii cumva un magazin fizic, unde se poate vedea Staresso? Pentru ca din ce vad eu pe net, Ecocapsule este de fapt din Slovacia, si nu am gasit nicio adresa unde sa fie un magazin de prezentare. Gresesc?!
 
Reply
#28
O sa intreb amicul la ce adresa fizica l-a returnat pe al lui, sigur nu era internationala...  Confused Huh

Scrie la contact:
Adresa pentru returnarea: Coletaria.ro
95451297
Drumul Osiei 53–55
062395 București

mda... s-a dus si varianta incercarii in persoana... Sad
 
Reply
#29
(21-07-2021, 23:01)Dan_R Wrote: Renato, tu stii cumva un magazin fizic, unde se poate vedea Staresso? Pentru ca din ce vad eu pe net, Ecocapsule este de fapt din Slovacia, si nu am gasit nicio adresa unde sa fie un magazin de prezentare. Gresesc?!
Eu dețin un Staresso simplu, ne-mirage, ne-nimic.
L-am găsit pe FB Marketplace la unii din orașul Călan (parcă), care mi l-au vândut cu factură în regulă pentru 50 lei. Aparatul era nou, l-am desigilat eu.
Are acel logo Product Red (premiu pentru design), deși e cam urâțel (cică există și pe culori mai puțin depresive), iar sistemul e destul de bun.
Pompezi natural de sus în jos. Sita este presurizată, dar admite și cafea măcinată (nu neapărat pe granulozitatea pentru espresso) și capsule Nescafe. Se poate tampa și cu lingurița de dozare și cu terminația mânerului. Pistonul este din inox. Are păhărel din sticlă termorezistentă. Mi-a plăcut că nu e și ăla din plastic. L-am folosit aproape zilnic de 8-9 luni de zile și este încă în parametri.
Mi se pare un produs deștept.

[Image: hWmnkVU.jpg]
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)