Espressoman Administrator
Bucuresti
Anul acesta Slow Coffee Festival, devenit cel mai tare festival de cafea din Romania, se va desfasura intre 31 mai si 2 iunie, in aceeasi locatie a Combinatului Fondului Plastic din Bucuresti.
Fac tot posibilul sa avem si noi o bucata de spatiu pentru o intalnire a espressomanilor, vineri 31 mai.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Salut,
As veni din Cluj pentru festival dar mi-ar placea sa stiu mai multe despre el si nu prea am dat de info. Pentru cineva care nu participa la competitii, cam ce activitati / atractii as gasi?
De asemenea, am vazut ca mai e un festival in perioada 10-12 mai. Care e diferenta?
Multumesc anticipat
Bucuresti
Ca de obicei despre Slow Coffee Festival apar detalii clare mai tarziu si in momentul in care vor fi disponibile imediat le vom avea si pe forum.
Diferenta fata de alte festivaluri a fost ca la SCF s-a dedicat o zi intreaga (vineri) pentru tot felul de workshop-uri interesante, inclusiv despre infiintarea unei prajitorii sau cafenele, sfaturi de business, dezvoltare personala etc. Mai punem si lipsa bruiajului Nescafe, Bristot si altii din gama italiano vero. Apoi atmosfera din timpul festivalului, campionatul de aeropress in sine, entertainmentul, calitatea si diversitatea prajitoriilor interne si internationale, duc festivalul la un alt nivel. Nu ca il prezint eu, dar pana acum a fost cel mai tare festival de cafea din Romania, cu anumite minusuri ce pot fi corectate in timp.
Se mai discuta de inca un festival, CoffeEast, pe 19 aprilie, organizat de catre noua conducere SCA, care trebuia sa cuprinda si campionatele nationale de barista. Dar cum caile SCA-ului sunt incurcate, anul acesta au ramas tot pe 10-12 mai la BCF, probabil pentru ultima data caci a fost timpul scurt de la alegeri pana la data limita a campionatelor.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(27-03-2024, 12:35)Lyvyoo Wrote: Ca de obicei despre Slow Coffee Festival apar detalii clare mai tarziu si in momentul in care vor fi disponibile imediat le vom avea si pe forum.
Diferenta fata de alte festivaluri a fost ca la SCF s-a dedicat o zi intreaga (vineri) pentru tot felul de workshop-uri interesante, inclusiv despre infiintarea unei prajitorii sau cafenele, sfaturi de business, dezvoltare personala etc. Mai punem si lipsa bruiajului Nescafe, Bristot si altii din gama italiano vero. Apoi atmosfera din timpul festivalului, campionatul de aeropress in sine, entertainmentul, calitatea si diversitatea prajitoriilor interne si internationale, duc festivalul la un alt nivel. Nu ca il prezint eu, dar pana acum a fost cel mai tare festival de cafea din Romania, cu anumite minusuri ce pot fi corectate in timp.
Super multumesc pentru informatii. Sper sa ajung si eu anul asta! Oare de evenimente la Cluj/Oradea anul acesta se stie ceva? Mi-ar placea si ceva mai aproape de casa.
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
Off topic: Oradea Coffee Festival va fi organizat si in acest an.
On topic: ne vedem la Slow Coffee Festival cu cafele speciale
--Only God Can Judge Me--
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
(27-03-2024, 12:35)Lyvyoo Wrote: ...
Se mai discuta de inca un festival, CoffeEast, pe 19 aprilie, organizat de catre noua conducere SCA, care trebuia sa cuprinda si campionatele nationale de barista. Dar cum caile SCA-ului sunt incurcate, anul acesta au ramas tot pe 10-12 mai la BCF, probabil pentru ultima data caci a fost timpul scurt de la alegeri pana la data limita a campionatelor.
Ceva ceva pare ca va fi...
https://coffeeast.com/
Si... sa vezi nimereala... ma aflu si eu prin zona din intamplare o data...
Bucuresti
Pai facem o adunare, ne auzim atunci in preajma evenimentului ca sa stabilim o ora de intalnire.
Star Dust Mopper
Rosu, Ilfov
30-05-2024, 16:56
(This post was last modified: 30-05-2024, 16:57 by kawaro.)
se mai intampla ceva in timpul festivalului?
Dalla Corte S + u ⋑ ı o | Dalla Corte Max
Bucuresti
Initial am crezut ca voi fi doar duminica prins cu prezentarea si sambata am fi organizat ceva in comunitate. Intre timp s-au schimbat planurile si va trebui sa trag tare in ambele zile deci ceva organizat propriu-zis pentru noi nu va fi posibil. Insa am si o veste buna in acest sens - daca promisiunea organizatorului (Afshin) se adevereste, undeva din iulie va fi gata o noua locatie a lor, foarte mare, in zona Baneasa, unde vom putea organiza oricand intalniri.
Pentru Slow Coffee voi publica si aici programul detaliat imediat cum il obtin de la organizator.
Bucuresti
Espressoman de modă veche
București
01-06-2024, 21:42
(This post was last modified: 01-06-2024, 21:46 by Cip.)
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Bucuresti
Maine (duminica) pana la cat se poate vizita> Sper sa ajung si eu
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01
Bucuresti
Pana la 5 caci spre 6 incep sa strângă, fiind ultima zi.
Si da...a devenit atat de popular festivalul incat simti ca nu mai ai loc, mai ales dupa ce ai văzut ce a fost la Coffeeast.
Bucuresti
Espressoman de modă veche
București
(01-06-2024, 23:17)Lyvyoo Wrote: ... simti ca nu mai ai loc, ...
Chiar nu mai ai, nu ca ai o impresie ce poate fi subiectiva! Am vrut sa stau mai mult si efectiv nu am putut din cauza imbulzelii. Am fost calcat pe picioare si doar o minune a facut sa nu plec cu cateva cafele pe mine. Sotia nu a rezistat. A vazut jumatate din expozanti si a iesit. Se sufoca.
La Laminor a fost super!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Filtroman începător
Voluntari
Spațiul e într-adevăr cam mic, iar parcare canci, însă ce m-a deranjat cel mai tare a fost zgomotul. Trăncăneau încontinuu în boxe de nu-mi auzeam nici gîndurile. Voiam și eu să mai discut cu expozanții, să aflu una, alta, dar trebuia să urlăm unul la altul deși eram față în față. Am reușit pînă la urmă, dar am plecat de-acolo cu o durere de cap.
Însă per total a fost frumoasă atmostfera, cu oameni entuziaști, mîndri de produsele lor, gata să-ți explice orice... Un entuziasm foarte contagios; m-am bucurat c-am venit.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Aero...
Bucuresti
Parcare era afara garla. Nu chiar amenajata, e drept. Si destul de plina.
Zgomot da, spatiul relativ mic combinat cu concursul nu ajuta. Destul de cald…
Spatiul de la Laminor a ridicat stacheta, e adevarat.
Si da, entuziasm ca de obicei, cat cuprinde. Si cafea buna, pe alese.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Filtroman începător
Voluntari
02-06-2024, 21:06
(This post was last modified: 02-06-2024, 21:08 by Vlad Soare.)
Mă rog, nu mi s-a părut că era chiar gîrlă. În curte erau doar cîteva locuri, le numărai pe degete, toate bineînțeles ocupate cine știe cu cît timp înainte; nici n-avea rost să încerci. Mai era, într-adevăr, și maidanul de peste drum, pe pămînt, dacă-l numim "parcare" și pe ăla. Da' și ăla, la ochiometru doar vreo douăj' de locuri părea să aibă, în cel mai bun caz. Nu se pune. Cînd am ajuns eu era plin ochi, desigur.
Noroc cu strada, că era lungă și avea trotuar fără pietoni pe el. Ca bucureștean, înveți să te descurci cum poți, pe unde poți. :D
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Craiova
Ce se vede in imaginea de mai sus a fost TOT spatiul in care s-a desfasurat asa numitul festival ? :s
Pai atunci la hala Laminor ce a fost, Woodstock ?!
Aero...
Bucuresti
Chestia e ca pe langa spatiul relativ mic, a venit si concursul peste el.
La Laminor era o gala, cred ca nici pe jumatate ocupata. Iar in spatiul ocupat cred ca erau de 3 ori mai multi expozanti si spectatori ca aici. Si mult mai aerisit.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Ax
Constanța
Pentru următoarele ediții organizatorii poate au în vedere să schimbe locația, în rest a fost super !!!
Prajitor GENE CBR 101, Lelit Mara X, Eureka XL, Lelit 41TEM, Lelit 0433MMI
Aero...
Bucuresti
Istoric vorbind, acum cativa ani cand a fost prima data aici a fost un upgrade mare ca spatiu. Si au avut surprinzator de multi vizitatori inca de la inceput, desi era cu totul in afara zonelor cu trafic.
Se pare insa ca devine neincapator.
Filtroman începător
Voluntari
03-06-2024, 08:50
(This post was last modified: 03-06-2024, 08:54 by Vlad Soare.)
Ăsta e un lucru bun, înseamnă că începe din ce în ce mai multă lume să fie interesată de cafele mai bune, metode noi și evenimente din domeniu. Iar dacă are atîta succes la public în mod constant, atunci poate data viitoare vor lua în calcul un spațiu mai mare.
Acuma, ca să fim cinstiți, spațiile mari costă, iar intrarea a fost gratuită. Deci nu putem emite pretenții prea multe. Că a fost mic, sau cu parcarea pe apucate... asta este, ne descurcăm cum putem și ne bucurăm de atmosferă și de companie și de cafea. Un spațiu mai mare dar cu 20 de lei intrarea poate că n-ar fi atras atîția vizitatori.
Doar un pic de liniște să fi fost, în rest nu pot să zic că m-a deranjat prea tare altceva.
Espressoman infocat
Bucuresti
Aveti si vreo sugestie legata de spatiu? Ani de zile aveam si eu aceeasi problema cu spatiul, mereu mi se parea prea mic, indiferent unde se organiza cate ceva. Doar ca in bucuresti, (si probabil si in tara) ducem lipsa de astfel de locuri. Hala Laminor e o 'noutate' pe piata asta, costa foarte mult inchirierea, logistica trebuie sa fie excelenta si pana la urma nu poti compara un spatiu de 500mp cu altul de 20.000mp.
Ca idee, in Londra la festival (dar nu doar la cel pt cafea), cand CUMPERI bilet, il iei pe un anumit slot orar. Chiar si asa, daca nr maxim de vizitatori a fost atins, astepti la usa pana cand altii se hotarasc sa iasa. Poate functiona asta in ro? Posibil, dar cine si-o asuma, in conditiile in care deja e o problema nationala ca cei ce lucreaza la laptop-uri din cafenele nu mai sunt acceptati.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar, Synesso, Mythos 1
Craiova
04-06-2024, 15:57
(This post was last modified: 04-06-2024, 15:57 by renatoa.)
Da, le dai la intrare bratzari colorate, pe sloturi.
Nu mai esti in slotul pentru care ai platit, nu mai esti servit cu nimic, si eventual reperat usor si indrumat catre iesire.
Cu reperarea usoara, functioneaza garantat, am experientza de la festivalul de jazz Garana.
Nu aveti idee cat de evident sare in ochi unul cu bratzara verde in loc de una portocalie :D
Aero...
Bucuresti
Teoretic nu mai esti servit. Dar asta nu inseamna neaparat ca te si scoate afara. Poate nu tii vizibila bratara.
Iar locul ramane pana la urma tot ocupat.
Espressoman infocat
Bucuresti
Ca sa dai bratari colorate, tb ca cineva sa plateasca. Nu stiu cum e la garana, banuiesc ca bratarile sunt pe zile, nu? Ideea festivalurilor este sa aduni cati mai multi oameni, sa 'merite' si pentru expozanti, nu sa faci politie prin zona uitandu-te dupa bratari. In afara de un film, unde e o durata precisa, nu cred ca as merge intr-un loc unde, desi platesc, sa fiu dat afara dupa x ore.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar, Synesso, Mythos 1
Filtroman începător
Voluntari
04-06-2024, 16:28
(This post was last modified: 04-06-2024, 16:33 by Vlad Soare.)
Asta ar fi culmea, după ce plătesc intarea, să mă oblige să port un semn pe mine cu scopul de a fi urmărit și disciplinat. De parcă aș fi internat la Auschwitz.
La festivalurile de muzică brățara e pentru plata băuturilor sau suvenirurilor, o încarci cu bani ca pe o cartelă, sau eventual ca bilet de intrare pe mai multe zile, ca să nu mai stai la coadă în fiecare zi. Nu-i cu scop polițienesc.
N-am nimic împotriva unei taxe modice de intrare, dar fă procesul prea complicat sau umilitor și nu mai vin deloc. Cafea pot să cumpăr și de pe net.
Craiova
04-06-2024, 16:29
(This post was last modified: 04-06-2024, 16:31 by renatoa.)
(04-06-2024, 16:05)Ernest Valentin Wrote: Ca sa dai bratari colorate, tb ca cineva sa plateasca. Nu stiu cum e la garana, banuiesc ca bratarile sunt pe zile, nu? Ideea festivalurilor este sa aduni cati mai multi oameni, sa 'merite' si pentru expozanti, nu sa faci politie prin zona uitandu-te dupa bratari. ...
Ai intrebat, ti-am zis ca se poate si cum :)
Acum ma acuzi ca fac politie
Da, la Garana e pe zile, si o zi este 140 lei.
Nu e inclusa nici o cafea, e simplu plastic :P doar iti da dreptul sa te incarci cu muzica de nu poti duce...
@ Mihai L, si lipsa bratzarii e al naibii de vizibila... hai acolo pe 11 iulie sa facem proba :D
Espressoman infocat
Bucuresti
E diferit un festival de muzica unde tb cumva sa ai controlul vizitatorilor pe ZILE fata de unul (sa spunem) de cafea unde vrei sa ii dai afara dupa x ore. In Londra, daca ai cumparat bilet pt slotul 10-14, nu te da nimeni afara daca stai pana la 18. Dar nu poti iesi-intra decat in slotul alocat. La fiecare usa de iesire si intrare sunt angajati ce numara vizitatorii, comunica intre ei si astfel pot face balansul lor f usor. Asta si pt ca aia au reguli foarte stricte fata de cati oameni au voie efectiv in cladire, nu isi permit sa lase la liber intrarea, chiar si cu plata.
Ma rog, sa speram ca pana la urmatoare editie, cumva, va aparea un spatiu mai mare...